علمی فناوری 02:48 - 10 اسفند 1393
معاون پژوهشکده ازدیاد برداشت شرکت ملی نفت اعلام کرد:
معاون طرح‌های مطالعاتی پژوهشکده ازدیاد برداشت شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر پیر شدن مخازن نفتی کشور گفت: استفاده از فناوری تزریق دی اکسید کربن به مخازن نفتی برای ازدیاد برداشت یکی از فناوری‌های نوین در این زمینه است که این فناوری در مقیاس پایلوت در میدان نفت خیز استفاده می‌شود و در صورت مثبت بودن نتایج، در اشل صنعتی اجرایی خواهد شد.

ازدیاد برداشت از مخازن نفتی با فناوری پارسی‌سول در کشور

دکتر عماد رعایایی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا تزریق CO2 (دی اکسید کربن) به مخازن نفتی یکی از زمینه‌های تحقیقاتی این پژوهشکده دانست و افزود: این فناوری از 43 سال قبل در آمریکا به دلیل دارا بودن مخازن طبیعی دی اکسید کربن کاربردی شده است و با توجه به نتایج مطلوبی که در این زمینه حاصل شد به تدریج در سایر کشورها کاربردی شد.

وی تزریق دی اکسید کربن را عامل تسهیل کننده ازدیاد برداشت از مخازن نفتی دانست و اظهار داشت: با توجه به منابع CO2 موجود در کشور لازم است تا به سمت بهره برداری از این مخازن حرکت کنیم که مطالعاتی را در این زمینه در دستور کار قرار داده‌ایم.

رعایایی، با اشاره به چالش‌های موجود برای بهره برداری از این فناوری در زمینه ازدیاد برداشت، خاطرنشان کرد: دی اکسید کربن برای تزریق نیاز به خالص سازی دارد که برای این منظور هم نیاز به فرآیندی برای جذب CO2 و هم نیاز به محلولی است که بتواند دی اکسید کربن را از گازهای استخراج شده از مخازن جذب کند.

وی فناوری پارسی‌سول را یکی از بهترین روش‌های جذب CO2 دانست و یادآور شد: استفاده از فناوری بومی پارسی سول ضمن آنکه قادر به جذب دی اکسید کربن است، هزینه‌های پالایشگاهی را نیز کاهش خواهد داد.

معاون طرح‌های مطالعاتی پژوهشکده ازدیاد برداشت شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تاکنون از فناوری تزریق دی اکسید کربن در ازدیاد برداشت از مخازن نفتی استفاده نشده است، ادامه داد: در مناطق نفت خیز جنوب از تزریق گاز به میادین نفتی و در شرکت نفت فلات قاره از روش تزریق آب دریا برای ازدیاد برداشت استفاده می‌شود.

وی با اشاره به پیر شدن مخازن نفتی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین برای ازدیاد برداشت تاکید کرد تا از این طریق نفت بیشتری استخراج شود.

رعایایی، از انجام مطالعات در زمینه تزریق Co2 به مخازن نفتی در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و گفت: در یک سال و نیم گذشته مطالعاتی در این زمینه در دستور کار داریم که نتایج مطلوبی از این مطالعات به دست آوردیم و قرار است این مطالعات در مقیاس پایلوت در میادین نفت خیز جنوب عملیاتی شود که در صورت مثبت بودن نتایج، در اشل صنعتی اجرایی خواهد شد.

وی به مقایسه وضعیت ایران با سایر کشورها و کشورهای منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: در آمریکا 85 پروژه و در کانادا 8 پروژه با استفاده از فناوری تزریق گاز CO2 اجرایی شده است و کشور ترکیه علی رغم دارا نبودن منابع نفتی دو پروژه در این زمینه اجرایی کرده است.

معاون طرح‌های مطالعاتی پژوهشکده ازدیاد برداشت شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه کشورهای امارات و عربستان استفاده از این فناوری را آغاز کرده‌اند، اضافه کرد: در حال حاضر استفاده از این فناوری برای ازدیاد برداشت بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام


5945330
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است