علمی فناوری 12:02 - 10 آذر 1394
اسپور قارچ‌ها همه جا در اطراف ما وجود دارند؛ حتی در همین لحظه، این اسپورها در حال چرخش و حرکت در اطراف ما هستند. هر ساله میلیون‌ها تن اسپور قارچی وارد اتمسفر می‌شود که تنفس برخی اسپورها مثل کپک‌ها به سلامتی آسیب می‌زند، ولی بیشتر آنها بی ضرر هستند.

قارچ‌ها به بارش باران در جنگل کمک می‌کنند

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، تقریبا در تمام محیط‌ها، قارچ‌ها نقش مهم و اساسی در چرخه‌های غذایی بازی می‌کنند و به نظر می‌رسد جست‌وخیز و حرکت توده اسپورهای آنها در هوا نیز می‌تواند فوایدی در پی داشته باشد.

مطالعات جدید نشان می‌دهد اسپورهایی که از این قارچ‌ها به هوا رها می‌شوند، به عنوان هسته اولیه تشکیل قطرات باران و تشکیل ابر عمل می‌کنند. این امر باعث بارش باران در اکوسیستم‌هایی می‌شود که جمعیت‌های زیادی از قارچ‌ها را در خود جای داده‌اند. قارچ‌شناسان دانشگاه میامی، آکسفورد، اوهایو و دانشگاه سنت جوزف با مطالعه نحوه نگهداشت آب در اسپورهای قارچی دریافتند که اسپورها می‌توانند در آب وهوای محلی تاثیرگذار باشند.

اسپورها عامل تولیدمثل قارچ‌ها بوده و ذرات تک‌سلولی هستند که همچون دانه گیاهان پراکنده می‌شوند تا قارچ‌های جدید تشکیل شوند.

محققان بعد از جمع‌آوری اسپور قارچ‌های مختلف از محیط طبیعی، آنها را در اتاقکی که رطوبت نسبی آن کنترل می‌شد، قرار دادند. آنها با تغییر سطح آب موجود در هوا، نحوه جمع‌آوری قطرات آب توسط اسپورها را زیر میکروسکوپ الکترونی مشاهده کردند و دریافتند مواد قندی که بر روی سطح اسپورها وجود دارد، آب را از محیط اطراف جذب کرده و نگهداری می‌کند. وقتی رطوبت نسبی هوا 100 درصد یا بیشتر باشد، آب پوسته نازکی در اطراف اسپور تشکیل می‌دهد. با افزایش میزان رطوبت، اسپورها به تدریج آب بیشتر و بیشتری جذب می‌کنند و هسته اولیه قطرات باران را شکل می‌دهند.

یک قارچ می‌تواند در هر ثانیه بیش از 30 هزار اسپور پرتاب کند که به میلیاردها اسپور در هر روز می‌رسد. بر حسب جریان‌های هوایی، این اسپورها می‌توانند مسافتی بالغ بر 50 مایل را در اتمسفر طی کنند. با این میزان تولید اسپور میلیون‌ها تن از این توپ‌های کوچک معلق در هوا می‌توانند آب کافی در ابرها جمع کنند و باعث بارش باران بر فراز جنگل شوند.

انتهای پیام


7453974
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است