علمی فناوری 17:14 - 07 مرداد 1394
از سوی جهاد دانشگاهی البرز و با حضور نخبگان؛
نخستین جلسه کمیته علمی و سیاستگذاری پیمایش ملی تعیین وضعیت شادکامی در ایران؛ مولفه‌ها، عوامل و روش‌های موثر در ارتقاء شادکامی از سوی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان البرز برگزار شد.

طرح پیمایش ملی شادکامی در ایران بررسی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، اعظم نوفرستی، مدیر گروه علوم شناختی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان البرز در نشست تحلیلی بررسی اجرای طرح پژوهشی پیمایش ملی شادکامی در ایران که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: با توجه به تأثیرات مثبت شادکامی بر موفقیت، روابط اجتماعی و در نهایت افزایش رضایت از زندگی، امروزه افزایش شادکامی به عنوان یک هدف فردی و اجتماعی مهم در تمام فرهنگ‌ها مورد توجه قرار گرفته است و هدف بسیاری از سازمان‌ها و مؤسسات، افزایش شادکامی در افراد و گروه‌های تحت نظارت آنهاست.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در راستای افزایش شادکامی، نیاز به شناخت مفهوم شادکامی، میزان شادکامی و عوامل مؤثر بر شادکامی است تا با شناسایی این عوامل، مسئولین بتوانند برنامه‌ریزی‌های لازم را برای ارتقاء سطح شادکامی افراد در کشور داشته و آموزش‌های لازم را در این زمینه ارائه دهند.

نوفرستی با بیان اهداف اجرای این طرح ملی خاطرنشان کرد: ارتقاء سطح بهداشت روانی جامعه، شناخت مفهوم شادکامی و عوامل مؤثر بر آن با توجه به بافت فرهنگی و مذهبی ایران، تهیه ابزارهای مناسب برای سنجش شادکامی در ایران، بومی‌سازی روان‌شناسی شادکامی در ایران بر اساس معیارهای فرهنگی و مذهبی و تهیه بسته‌های آموزشی برای افزایش شادکامی برای گروه‌های خاص مثل سالمندان، جانبازان، بیماران، کارمندان و کودکان، از جمله اهداف اجرای این طرح پژوهشی است.

مهندس معینی، معاون پژوهشی شورای فرهنگعمومی کشور در این نشست گفت: بحث شادکامی به‌طور جدی باید در سیاست‌های کلی کشور مطرح شود و متأسفانه در سند کل کشور به این بحث اشاره‌ای نشده‌ است.

وی با تأکید بر این‌ که برای مباحث شادکامی اسناد ملی تعریف شود، افزود: بحث اسناد تنها در بخش معلولین کشور مطرح شده است و با توجه به جمعیت پنج میلیونی معلولین، این طرح پژوهشی را می‌توان از این بخش آغاز نمود.

معینی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌ که شهر زرند کرمان، شهر دوستدار کودک معرفی شده است می‌توانیم برنامه‌های مشابه دراین بخش داشته باشیم و هر شهر و استانی را با یک ویژگی و مولفه‌ای از شادکامی تعیین کرد.

پوروفسور حسن عشایری، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در بخشی از سخنان خود گفت: در این پروژه باید به مباحث نوروسایکولوژی هم توجه شود و به عبارتی کرتکس مغز را وارد بحث شادکامی کرد.

دکتر محمد رضا جلالی، عضو هیأت علمی دانشگاه قزوین نیز در این نشست گفت: شیوه‌ها و ابزار تحقیقاتی در این پروژه مورد بررسی دقیق قرار گیرد که آیا مولفه‌های شادکامی قابل بررسی هست یا نه و تا چه حد درباره شادکامی و منابع در دسترس آن باید پژوهش و تحقیق کرد.

وی به تغییر نگرش سلامت روانی و شادکامی اشاره کرد و افزود: شادکامی یک مقوله ایجابی است و صرفاً با نبود آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان گفت که شادکامی نیز وجوددارد.

جلالی خاطرنشان کرد: میزان شورمندی و اراده برای وجود شادکامی در سطوح مختلف باید افزایش یابد، درواقع همان‌طور که در ایرانیان باستان شادی نمودِ بیشتری داشت و به بهانه‌های مختلف جشن می‌گرفتند این سنت باید ادامه پیدا کند.

وی با بیان این‌ که زمینه‌های سرشتی و رشدی شادکامی را باید درنظر گرفت، تصریح کرد: برای شادکامی نبایدبه دنبال سند باشیم؛چرا که شادکامی را نمی‌توان با بخشنامه و دستورالعمل ایجاد کرد.

جلالی مؤلفه‌های روان‌شناختی شادکامی را جهانی دانست و گفت: در حال حاضر شرایط فعلی جامعه شادکام کننده نیست و جامعه غالباً موارد شادی‌آور را منع می‌کند.

وی افزود: مقوله شادکامی را باید از دیدگاه اجتماعی ومقایسه‌ای نیز در نظر گرفت و به زمینه‌های محروم کردن آن نیز اشاره کرد؛ مواردی مانند خودسوزی و خودکشی و متغیرهای واسطه‌ از محرومیت که به شدت کاهنده شادکامی هستند.

جلالی ادامه داد: واژه‌ شادکامی مانند واژه‌های دیگر با مفاهیم دیگر هم‌پوشی دارد و باید به آنها پرداخت. مفاهیمی مانند درک و شناخت اجتماعی، خلاقیت و رفتار مستقل استرس، مهارت‌های ارتباطی نقاط اشتراقی و افتراقی زیادی دارد که باید بررسی شود.

دکتر وحید نجاتی، معاون پژوهشی پژوهشکده مغز و شناخت نیز در این جلسه گفت: سابقه شادکامی در علوم اعصاب بیشتر از روان‌شناسی است؛ به طور مثال مولفه‌ شادکامی درسال 1950 برای درمان افسردگی استفاده شده است.

وی افزود: تعریف شادکامی باید بسط داده شود و از سه منظر تاریخی،شادی گذشته نگر، شادی کنونی و شادی آینده‌نگر توجه شود.

نجاتی گفت: شادکامی دارای مفهوم فرهنگی است و در مطالعات گذشته شادی جهانی است؛ اما در مطالعات حاضر به مولفه‌ی شادی به عنوان یک مفهوم درونی تأکید می‌شود. عوامل ایجاد کننده شادی در قومیت‌های مختلف متفاوت است و باید ابزارها مبتنی بر فرهنگ شوند و از ابزارهای شناختی استفاده کرد؛ چراکه ممکن است به پرسشنامه سوءگیری داشته باشیم.

دکتر اردیبهشت، نماینده شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در پایان به اهمیت و ضرورت اجرای این طرح ملی پرداخت و گفت: وضعیت جامعه را از نگاه شادکامی بشناسیم و موانع شادکامی را بدانیم. این طرح کار بسیار ارزشمندی است و باید انتظارماتمان را مشخص کنیم. در شورای فرهنگ عمومی این مبحث کار نشده و تمایل به همکاری در این حوزه وجود دارد.

گفتنی است، در این نشست که امروز (7 مردادماه) برگزار شد، دکتر سیدعلی اکبر هاشمی‌راد، رئیس جهاددانشگاهی استان البرز، دکتر مهشید منزوی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز، دکتر پور شهریار، معاون آموزشی دانشکده شهید بهشتی، دکتر فضلی، مدیر گروه مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها حضور داشتند و به بیان نظرات و پیشنهادهای خود دراجرای عملیاتی این طرح پرداختند.

انتهای پیام


6831940
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است