علمی فناوری 06:30 - 28 دی 1396
سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار خواهد داد: اگر دولت‌ها تغییر اقتصادی بی‌سابقه‌ای برای جایگزینی استفاده از سوخت‌های فسیلی انجام ندهند، خطر بسیار زیادی وجود دارد که سطح گرمایش جهانی تا دهه ۲۰۴۰ از سقف تعیین شده در توافقنامه آب و هوایی پاریس تجاوز کند.

سازمان ملل بار دیگر هشدار می‌دهد:

به گزارش ایرنا، در پیش‌نویس گزارش ملل متحد تاکید شده است که تنها در صورت انحراف چشمگیر کشورها از مصرف سوخت‌های فسیلی، دولت‌ها قادر خواهند بود که گرم شدن هوای جهان را به 1.5 درجه سانتی‌گراد بالای سطح دمای هوا در دوران قبل از صنعتی شدن محدود کنند.

در این گزارش که پیش‌نویس آن توسط محققان پنل بین دولتی سازمان ملل در زمینه تغییر اوضاع اقلیمی جهان (IPCC) تهیه شده، آمده است: رسیدن به این هدف مستلزم حذف دی اکسید کربن از اتمسفر است.

محققان پنل در مورد بخش‌های دیگری از محتوی این گزارش اظهار نظر نکردند، اما از روند تلاش‌هایی برای تغییرات قابل توجه در نسخه نهایی خبر دادند.

آنها خاطرنشان کردند که متن پیش‌نویس فعلی می‌تواند در نتیجه واکنش تجدید نظرکنندگان و یافته‌های تحقیقات اضافی تغییر کند؛ قرار است نسخه نهایی ماه اکتبر(مهر ماه) منتشر شود.

در مجموع 195 کشور توافقنامه پاریس را امضا کرده‌اند و 173 کشور در تدوین این سند که هدف آن مهار انتشار کربن در جهان و جلوگیری از گرمایش جهانی است، مشارکت داشتند.

گرچه هدف این توافقنامه حفظ دمای هوای جهان زیر 2 درجه سانتی گراد بالای سطح دمای هوا در دوران پیش از صنعتی شدن است اما هدف بلندپروازانه‌تر آن که سقف 1.5 درجه سانتی‌گراد گرمای بالای سطح دمای آن دوران است، بهترین روش برای پیشگیری از اثرات مضر تغییر اوضاع اقلیمی جهان تلقی می‌شود.

این اثرات مضر شامل بلایای ویران‌کننده طبیعی مانند خشکسالی و سیل است که ارتباط قابل توجه و مستقیم با افزایش دمای هوا دارند.

اما در صورت تحقق سقف 1.5 درجه سانتی‌گراد افزایش دما می‌توان از این اثرات منفی جلوگیری کرد.

برای دستیابی به هدف یاد شده و ایجاد تغییرات باید منابع انرژی تجدیدپذیر به سرعت جایگزین سوخت‌های فسیلی شوند و دی اکسید کربن از اتمسفر حذف شود.

برای این نوع حذف، به جذب گسترده کربن، توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی و کاشت جنگل نیاز است.


9642839
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است