علمی فناوری 12:16 - 29 دی 1395
معاون علمی رئیس جمهور:
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های ما (که بخش عمده بودجه پژوهش کشور را به خود اختصاص داده‌اند) هیچ مسئولیتی در برابر خروجی‌های خود ندارند.

دانشگاه‌های ما هیچ مسئولیتی در برابر خروجی‌های پژوهشی خود ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سورنا ستاری درخصوص امکان تحقق صرف ۴ درصد از درآمد ناخالص ملی برای امر پژوهش در افق چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ گفت: تحقق ۴ درصد از تولید ناخالص کشور (GDP) برای امر پژوهش، موضوع بسیار پیچیده و مشکلی است، اما دست‌یافتنی است و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق با مشارکت بخش خصوصی دارد.

وی ادامه داد: کشورهایی بوده‌اند که به این امر دست یافته‌اند و ما هم اگر می خواهیم قدرت برتر اقتصادی و علمی منطقه در سال ۱۴۰۴ باشیم باید برای تحقق آن تلاش کنیم و همه نیروها و منابع کشور را در این راه بسیج و تجهیز کنیم.

معاون علمی و فن‌آوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در عین حال باید در خاطر داشته باشیم که قرار نیست دولت همه این ۴ درصد را متقبل شود، اتفاقا برعکس این بخش صنعت، کسب و کار و عموم مردم هستند که باید بر روی پژوهش، توسعه فناوری و نوآوری سرمایه‌گذاری کنند.

وی ادامه داد: الان مشاهده می‌کنیم که در کشورهای پیشرفته دنیا بیش از نیمی از کل هزینه کرد بخش تحقیق و توسعه شان توسط بخش خصوصی و تجاری صورت می‌گیرد.

ستاری درباره اینکه چرا بودجه پژوهش باید در برنامه و بودجه سالانه کشور گنجانده شود و آیا این کار مطلوب است افزود: باید توجه داشت که آنچه که درمورد تحقیق و توسعه توسط بنگاه‌ها گفته شد عموما درمورد پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای صدق می‌کند و گرنه انجام پژوهش‌های پایه‌ای (Basic Research) معمولا برای بنگاه‌ها صرفه‌ای ندارد و انگیزه کافی در بنگاه‌ها برای انجام چنین تحقیقاتی وجود ندارد.

وی افزود: در اینجا دولت باید بودجه تخصیص دهد و حمایت کند و در همه کشورها این امر مشاهده می‌شود. اما متاسفانه برداشت غلطی از پژوهش در کشور داریم که آن را امری لوکس معرفی می‌کنند؛ برای مثال این بینش موجب شده است که پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های ما (که بخش عمده بودجه پژوهش کشور را به خود اختصاص داده‌اند) هیچ مسئولیتی در برابر خروجی‌های خود نداشته باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پول دولت بزرگترین سم در حوزه تجاری سازی است و تزریق اعتبارات دولتی در این حوزه موجب رانت و تولید محصولاتی خواهد شد که قابل رقابت با سایر محصولات نخواهد بود. برای تصحیح این موضوع لازم است که نظام تخصیص بودجه‌های پژوهشی در کشور متحول شود و نظام گرنت کارا و موثری در کشور شکل بگیرد تا براساس خروجی‌های پژوهش‌ها و میزان حل مسائل کشور و جامعه به سازمان‌های مختلف بودجه تخصیص داده شود.


8681109
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است