علمی فناوری 16:47 - 29 اسفند 1396
تلاقی پزشکی با مرزهای تکنولوژی
پژوهشگرانی از انگلستان، آزمایش ساده‌ای را طراحی کرده‌اند که می‌تواند با استفاده از تنها یک قطره خون، بیماری «سپسیس» را شناسایی کند. در این بیماری‌، مواد شیمیایی ترشح‌شده به درون خون برای مبازره با عفونت، در بدن ایجاد التهاب می‌کنند.

تشخیص مسمومیت خونی تنها با آزمایش یک قطره خون!

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه Nature Biomedical Engineering، این آزمایش، سریع، ارزان و دقیق است و می‌تواند به‌راحتی برای بررسی بیمارانی که در ریسک ابتلا به بیماری سپسیس هستند سازگار شود.

سپسیس، یک بیماری تهدیدکننده‌ و مرگ‌آور است که در آن پاسخ بدن به عفونت‌های شدید، به بافت‌ها و ارگان‌ها آسیب می‌زند. این امر به دلیل آن است که آزمایش‌های کنونی ویژگی ضعیف داشته و عملکردشان سریع نیست. درواقع، چند روز طول می‌کشد تا نتایج‌شان آماده شود و همین مسئله منجر به تجویز غیرضروری آنتی‌بیوتیک می‌شود و این به‌نوبه خود، باعث افزایش شیوع نژادهای باکتری مقاوم به آنتی‌بیوتیک می‌گردد.

دانیل ایریمیا و همکارانش، دستگاهی را طراحی کرده‌اند که در آن یک قطره خون، مازی از کانال‌های میکروسکوپی را پر می‌کند. سپس یک الگوریتم با یادگیری ماشین، حرکات نوتروفیل‌ها – اولین پاسخ‌دهندگان سیستم ایمنی – در ماز را با شدت سپسیس ارتباط می‌دهد تا «نمره‌ی سپسیس» را حساب کند.

پژوهشگران نشان داده‌اند که این آزمون که تنها در چند ساعت اجرا می‌شود، نمره‌ی سپسیس را با حساسیت و دقت بیش از 95% حساب می‌کند.

به گفته دانشمندان فوق، با وجود اینکه این آزمون باید با استفاده از مجموعه بزرگ‌تر و متنوع‌تری از بیماران اعتباریابی شود، این پتانسیل را دارد که نرخ زنده ماندن بیمارانی را که در ریسک بالای سپسیس هستند، افزایش داده و استفاده بیش‌ازحد از آنتی‌بیوتیک را کاهش دهد.

انتهای پیام


9721422
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است