بین‌الملل 08:35 - 03 اسفند 1395
کارشناس سیاسی قرقیز در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
کارشناس سیاسی قرقیز گفت: نتایج انتخابات ریاست جمهوری قرقیزستان قابل پیش‌بینی نیست اما لابی‌های غربی و روسیه در تلاش برای به کرسی نشاندن نماینده خود در این سمت هستند.

تلاش لابی‌های غرب و روسیه برای اثرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری قرقیزستان

«بختیار ارکینبایف» کارشناس سیاسی قرقیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، گفت: بسیاری از سیاستمداران قرقیز بر منافع شخصی یا منافع کشورهای دیگر از جمله روسیه تکیه می‌کنند.

وی در توضیح فرایندهای سیاسی داخلی این کشور گفت: با اینکه نظام فعلی قرقیزستان پارلمانی است و اختیارات رئیس جمهور محدود می‌باشد اما همواره بازیگر اصلی سیاست این کشور ریاست جمهوری بوده و هست.

ارکینبایف افزود: این موضوع مربوط به ذهنیت مردم قرقیز است که نمی‌توانند نمایندگان پارلمان را به عنوان رهبر بپذیرند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: بنابراین انتخابات ریاست جمهوری هنوز به عنوان مهمترین تحول سیاسی قرقیزستان که سکان هدایت سیاست این کشور را بر عهده می‌گیرد، می‌ماند.  

وی با اشاره به احتمال تشدید تنش‌های اجتماعی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، گفت: بسیاری از سیاستمداران قرقیزستان با تکیه بر منافع شخصی خود دنبال رو قدرت‌های جهانی یا روسیه هستند و آمادگی آنان برای ایجاد بی‌ثباتی با هدف به دست آوردن قدرت در کشور طبیعی است.

کارشناس قرقیز ادامه داد: اهداف حامیان‌ نامزدهای ریاست جمهوری متفاوت و سیاست‌های خارجی و داخلی قرقیزستان در حال تغییر است، بنابراین در حال حاضر صحبت درباره تشدید تنش‌های اجتماعی زود است.

وی گفت: به هر حال انتخابات ریاست جمهوری امتحان سختی برای نهادهای انتظامی و امنیتی کشور است.  

ارکینبایف با اشاره به سفر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به قرقیزستان در آستانه تبلیغات انتخاباتی گفت: «کرملین» به طور سنتی در کشورهای آسیای مرکزی از دولت‌های حاکم پشتیبانی می‌کند زیرا برای مسکو ثبات و امنیت در منطقه بسیار مهم است.

این کارشناس ادامه داد: بر طبق اظهارات رسمی «مسکو» این کشور در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نمی‌کند.

وی افزود: اما به طور غیر رسمی روسیه یک نامزد را برای دفاع از منافع مسکو تعیین و حمایت خواهد کرد و ممکن است این موضوع در دیدار دوجانبه رؤسای جمهور 2 کشور در سفر آتی پوتین مطرح می‌شود.

ارکینبایف با اشاره به سفر «رجب طیب اردوغان» به قرقیزستان که قرار است در تابستان انجام شود، گفت: در کوتاه‌مدت تغییراتی جدی در سیاست خارجه ترکیه دیده می‌شود.

این کارشناس افزود: در حال حاضر ترکیه تحت فشارهای مختلفی از جمله حملات تروریستی قرار دارد.

وی ادامه داد: بهبود روابط آنکارا با بیشکک در حال حاضر موضوع اصلی این کشور است که پس از کودتای ناموفق ترکیه، خواستار سرکوب طرفداران «گولن» شد و ارتباطات 2 کشور را به پائین‌ترین سطح رساند.

این کارشناس تصریح کرد: هدف دوم ترکیه در قرقیزستان به دست آوردن کنترل نهادهای آموزشی گولن و جلوگیری از تبدیل بیشکک به پناهگاه طرفداران جنبش «خدمت» است.

ارکینبایف با اشاره به اینکه ترکیه ادعای کسب رهبری کشور‌های منطقه‌ را دارد، گفت: برای رسیدن به این هدف پشتیبانی کشورهای کوچک نظیر قرقیزستان برای آنکارا بسیار مهم است.

وی گفت: سفر اردوغان بر این نکات متمرکز می‌شود و احتمال نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری قرقیزستان توسط ترکیه ضعیف است.

این کارشناس درباره نیاز نامزدها به حمایت‌های مالی خارجی، تصریح کرد: حمایت‌های مالی از کشورهای خارجی می‌آید اما نامزدهای اصلی نیازی به پشتیبانی مالی ندارند.

وی ادامه داد: حمایت اطلاعاتی و دیگر ابزارهای قدرت‌های خارجی مهم‌تر از کمک‌های مالی به نظر می‌رسند.

ارکینبایف اظهار داشت: تبلیغات انتخاباتی تاکنون شروع نشده و قوی‌ترین نامزد نیز به میدان نیامده است.

این کارشناس گفت: نامزد دولت فعلی هنوز مشخص نشده اما «عمربک بابان اف» رئیس حزب پارلمانی «رسپوبلیکا آتاژورت» دارای حمایت‌های انتخاباتی کافی است.

وی گفت: انتخابات آتی با وجود 2 عامل افزایش تعداد مسلمانان و دفاع از منافع ملی از بقیه انتخابات قرقیزستان متفاوت خواهد بود.

این کارشناس ادامه داد: عامل اول را در افزایش نقش اسلام در این کشور می‌توان مشاهده کرد و مسلمانان سعی در ورود بیشتر به سیاست دارند.

ارکینبایف در پایان تصریح کرد: عامل دوم رشد ملیت‌گرایی است که برخی جنبش‌ها در تلاش برای افزایش نقش مردم قرقیز در دفاع از منافع کشور هستند که در صورت تقویت این عوامل پیش‌بینی نتایج انتخابات غیرممکن خواهد بود.  


8836170
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان انگلیسی همزمان با گسترش جنبش‌های دانشجویی در آمریکا، امروز جمعه در حمایت از فلسطینی‌ها و قطع ارتباط با دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های رژیم صهیونیستی از مجروح شدن «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم بر اثر سانحه رانندگی و انتقال وی به بیمارستان خبر دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های رژیم صهیونیستی از مجروح شدن «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم بر اثر سانحه رانندگی و انتقال وی به بیمارستان خبر دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه آمریکا درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو در اعتراض‌های اخیر در دانشگاه‌های این کشور به دلیل جنگ اسرائیل در غزه سکوت کرد، اما مدعی شد که این اعتراض‌ها نشانه دموکراسی آمریکایی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد هر گونه حکمی که از سوی دادگاه لاهه صادر شود، تأثیری بر اقدامات این رژیم نخواهد داشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به پکن از دولت چین خواست که از نفوذ خود برای کنترل نقش ادعایی ایران در تشدید بحران فعلی منطقه تغییر رفتار خطرناک پیونگ‌یانگ استفاده کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع پاکستان در اجلاس سازمان همکاری شانگهای با ابراز نگرانی عمیق نسبت به وضعیت غزه، توقف این جنگ و نیز حل و فصل مناقشه فلسطین را خواستار شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» عفو بین‌الملل روز گذشته سرکوب و تظاهرات دانشجویان آمریکایی علیه حملات اسرائیل در نوار محاصره شده غزه توسط مقامات دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» عفو بین‌الملل روز گذشته سرکوب و تظاهرات دانشجویان آمریکایی علیه حملات اسرائیل در نوار محاصره شده غزه توسط مقامات دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک مقام سازمان ملل برای پاکسازی آوار غزه ۱۴ سال زمان با ۱۰۰ کامیون نیاز است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است