علمی فناوری 00:44 - 10 اسفند 1393
دانشمندان آمریکایی موفق به تهیه نخستین تصاویر میکروسکوپی دقیق از باکتری‌های فوق‌کوچکی شده‌اند که همه جا وجود دارند.

نخستین تصاویر میکروسکوپی دقیق از باکتری‌های فوق‌کوچک

به گزارش سرویس علمی ایسنا، وجود این سلول‌های باکتریایی فوق کوچک به مدت دو دهه است که مورد بحث و مناظره محققان بوده، با این حال، تصاویر میکروسکوپی الکترونی کامل و توصیف دی‌.ان‌.ای محور از چنین باکتری‌هایی تاکنون ارائه نشده بودند.

دانشمندان آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی موفق به تهیه نخستین تصاویر میکروسکوپی دقیق از این باکتری‌ها شدند.

برای جمع‌آوری این سلول‌های باکتریایی، آب‌های زیرزمینی با استفاده از فیلترهای کوچک در اندازه 0.2 میکرون جمع‌آوری و تا 272- درجه سانتیگراد سرد شده و در دستگاه cryo plunger قرار داده شدند تا از آسیب دیدن باکتری‌ها حین انتقال به آزمایشگاه جلوگیری شود.

نمونه‌های فریز شده به آزمایشگاه برکلی منتقل شده و با استفاده از میکروسکوپ الکترونی برودتی، تصاویر دوبعدی و سه‌بعدی از اندازه و ساختار داخلی آنها تهیه شد؛ این تصاویر همچنین سلول‌های درحال تقسیم را به تصویر کشیدند.

ژنوم‌های باکتریایی در موسسه Joint Jenome توالی داده شدند و آنالیز مبتنی بر دی‌ان‌ای نیز در آزمایشگاه برکلی انجام شد که طیف وسیعی از باکتری از WWE3، OP11 تا OD1 شناسایی شدند.

حجم متوسط این باکتری‌ها 0.009 میکرون مکعب است؛ حدود 150 عدد از این باکتری‌ها می‌توانند در درون سلول اشرشیا کلی (E. coli) جا شوند و بیش از 15 هزار عدد از این سلول‌ها بر روی نوک موی انسان جای می‌گیرند.

این باکتری‌ها در آب‌های زیرزمینی یافت می‌شوند و کوچک‌ترین باکتری‌هایی هستند است که تاکنون وجود داشته باشند، با این حال آن‌ها قادر به جادادن مواد لازم در درون خود برای زنده‌ماندن هستند.

این باکتری‌ها، مارپیچ‌هایی متراکم و فشرده‌ای را در خود جای داده‌اند که احتمالا دی‌ان‌ای هستند؛ آن‌ها همچنین دارای تعداد بسیار کمی ریبوزوم، مواد زائد مو مانند و متابولیسمی هستند که آن‌ها را وادار می‌کنند برای برآوردن نیازهای زندگی‌ به باکتری‌های دیگر متکی باشند.

باکتری‌های موردبحث، متعلق به سه شاخه میکروبی هستند که ساختار آن‌ها تاکنون درک نشده است. اطلاعات بیشتر درباره این موجودات زنده می‌تواند دیدگاه‌های مهمی درباره نقش این میکروب‌ها در آب‌وهوای زمین، منابع آبی و غذایی و فرآیندهای کلیدی دیگر ارائه دهند.

این باکتری‌ها نمونه‌ای از زیرمجموعه حیات میکروبی بر روی زمین هستند که دانشمندان تقریبا درباره آن چیز زیادی نمی‌دانند. این مولفه‌ها، در محیط‌های زیادی وجود دارند و احتمالا نقش مهمی را در جوامع میکروبی و زیست‌بوم‌ها ایفا می‌کنند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Communicati قابل‌مشاهده است.

انتهای پیام


5945207
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است