علمی فناوری 03:28 - 04 مرداد 1393
این اندازه گیری به قدری دقیق بود که قد فردی که روی سیاره مشتری ایستاده است را 6 فوت و 75 صدم اینچ اعلام کنیم.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ دانشمندان به کمک تلسکوپ‌های فضایی کپلر و اسپیتزر توانستند دقیق ترین اندازه گیری شعاع را بر روی سیاره ای خارج از سامانه خورشیدی انجام دهند. این سیاره فراخورشیدی با نام کپلر 93 شعاعی حدود 74 کیلومتر دارد.







این یافته نظریه ی ابر زمین بودن این سیاره را تایید می‌کند. این سیاره جرمی معادل یک و نیم برابر جرم زمین دارد. اگر چه سیارات ابر زمین در کهکشان ما زید به چشم می‌خورند، هیچکدام از آنها در منظومه شمسی قرار ندارند. سیاراتی نظیر کپلر 93 تنها آزمایشگاه‌های ما برای مطالعه ی این گونه از سیارات است.



با تحدید های خوبی که بر روی اندازه و جرم ابر زمین‌ها صورت گرفته است، دانشمندان می‌توانند به نظریه پردازی پیرامون شکل گیری این عالم عجیب و غریب بپردازند.



اندازه گیری‌های قبلی که توسط تلسکوپ‌های کک در جزایز هاوایی انجام شده بود، برای کپلر 93، جرمی معادل 3.8 برابر جرم زمین در نظر گرفته شده بود. از آنجا که محاسبه جرم سیارات فرا خورشیدی بر اساس چگالی و اندازه ی آنها انجام میشود، این خطا ناشی از اشتباه در اندازه گیری قطر این سیاره بوده است.



سارا بالارد، از دانشگاه واشنگتن می‌گوید: با تلسکوپ‌های کپلر و اسپیتزر توانستیم دقیق ترین اندازه گیری را برای یک سیاره ی بیگانه داشته باشیم. این اندازه گیری به قدری دقیق بود که انگار قد فردی که روی سیاره مشتری ایستاده است را 6 فوت و 75 صدم اینچ اعلام کرده‌ایم.



کپلر 93 در فاصله 300 سال نوری از زمین به دور ستاره‌ای با 90 درصد جرم خورشید در گردش است. فاصله این سیاره از ستاره ی مادرش تنها یک ششم فاصله ی عطارد از خورشید است و دمای سطحی آن حدود760 درجه سانتی گراد میباشد. در این شرایط امکان وجود حیات در کپلر 93 وجود نخواهد داشت.



انتهای پیام/


4325620
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است