علمی فناوری 00:13 - 24 بهمن 1394
افزایش یا کاهش بیش از حد قند خون در افراد دیابتی خطرناک است و آنها را می‌تواند تا پای مرگ پیش ببرد.

دکتر فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران درباره‌ی نوسان قند خون گفت: بیشترین نوسانات قندی در بیماران دیابتی مشاهده می‌شود که ممکن است این افراد دچار افت قند شوند که به آن واکنش‌ هیپوگلیسمی‌ گفته می‌شود.



در حالت افت قند خون، قند خون فرد زیر 70 است و دچار تعریق به خصوص در ناحیه‌ی سر می‌شود، احساس سوزش در دست و پا،بر افروختگی، بی قراری، عصبی شدن از دیگر علائم افت قند خون است که بسیار خطرناک  می‌باشد چون می‌تواند فرد را تا حالت کما و حتی مرگ پیش ببرد.

 

 وی درباره افزایش بیش از حد قند خون بیان کرد: زمانی این افزایش ایجاد می‌شود که قند به علت نبودن انسولین نمی‌تواند به درون سلول‌ منتقل شود و چون قند برای استفاده سلول‌ در دسترس قرار نمی‌گیرد بنابر این کبد قند ذخیره شده را وارد جریان خون می‌نماید  که می‌تواند فرد را به سمت کمای دیابتیک‌ پیشرفته ببرد که در این حالت فرد نیاز به جبران مایعات از دست رفته‌ی بدن دارد.

 

فرحبخش‌ افزود: عواملی که باعث تثبیت قند خون می‌شوند مانند مصرف منظم سه وعده غذایی و میان وعده،‌دریافت میزان کافی از فیبرها ( به صورت خیار و گوجه در صبحانه و سبزی خوردن و سالاد به همراه ناهار و شام) و استفاده از نان سبوس دار می‌باشد و مصرف روزانه آن ها ضروری می باشد.

 

 وی ادامه داد: افراد باید از مصرف قند و شکر ساده پرهیز کنند چون دامنه نوسان قند خون را افزایش می‌دهند، به علاوه افرادی که قصد ورزش کردن دارند قبل از شروع فعالیت ورزش حتما قند خون را باید بررسی‌ کنند که اگر افت و خیز قند خون مواجه می‌باشند بهتر است ورزش نکنند. همچنین استرس تاثیر به سزایی در بالارفتن ‌قند خون دارد  در این افراد دامنه‌ی قند خون باید در دامنه‌ی کوچکتری تثبیت شود تا کیفیت زندگی آنها افزایش پیدا کند.

 

 فرحبخش خاطر نشان کرد: دامنه‌ی مناسب قند خون برای فردی که دیابت دارد ناشتا بین 80 تا 130 و قند خون 2  ساعت بعد از غذای آن زیر 180 باشد و نیز برای افراد معمولی قند خون ناشتا باید بین 70 تا 100 و 2 ساعت بعد از غذا زیر 140 باشد.



انتهای پیام

7677437
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است