اقتصادی 12:13 - 10 فروردین 1394
بازار طلا، سکه و ارز در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی همراه بود و در دوره های زمانی مختلف، تحت تاثیر عوامل اقتصادی، سیاسی و البته مناسبات درونی بازار با تغییرات و نوساناتی مواجه شد؛ هر چند که در مقایسه با سال‌های اخیر می‌توان گفت بازار طلا و ارز در سال سپری شده از ثبات نسبی برخوردار بوده است.

ارزان‌ترین و گران‌ترین نرخ سکه و دلار در سال 93

به گزارش خبرنگار ایسنا، قیمت‌ها در بازار طلا، سکه و ارز در سال 1393 در مقاطع زمانی مختلف با کاهش و افزایش‌هایی روبرو شد؛ نوساتی که در مقاطع زمانی از جمله اواخر پاییز و همچنین روزهای پایانی اسفند شدت بیشتری گرفت و قیمت ها با افزایش و کاهش قابل توجهی خودنمایی کردند.

در هفته های پایانی پاییز و اوایل زمستان سال 1393 بعد از سقوط قیمت نفت که تحت تاثیر مازاد عرضه نفت نسبت به تقاضا، وارد شدن نفت شیل، مازاد تولید نفت در اوپک و همچنین افزایش تولید نفت عراق شکل گرفت و قیمت نفت را تا مرز 40 دلار کاهش داد، شرایط بازار طلا، سکه و ارز دستخوش تغییرات و قیمت ها صعودی شد.

صعود و نزول قیمت طلا چگونه بود؟

البته بازار طلا در سال گذشته به اندازه سال ماقبلش چندان پر نوسان نبود. در بیشتر ماه‌ها و روزهای 1393 قیمت هر اونس طلا کمتر از 1300 دلار بود و در آبان و آذر ماه به کمتر از 1200 دلار رسید و این روند کاهشی قیمت جهانی ادامه یافت تا اینکه در روزهای پایانی اسفند بین 1150 تا 1190 دلار در هر اونس معامله شد.

اما در بازار داخلی، هر گرم طلای 18 عیار که به طور نسبی وضعیت با ثباتی را تا اواسط پاییز طی می کرد و به طور متوسط قیمت آن بین 93 تا 97 هزار تومان بود، همزمان با کاهش قیمت نفت در روزهای پایانی آذر ماه قیمت هر گرم طلای 18 عیار بار دیگر به بیش از 100 هزار تومان رسید؛ به گونه‌ای که این روند صعودی در دی و تا اواسط بهمن ماه ادامه داشت و به بیش از 105 هزار تومان رسید.

این روند افزایشی در هفته‌های پایانی سال متوقف شد و در روزهای پایانی اسفند قیمت هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخل به 92 تا 96 هزار تومان کاهش یافت.

بیشترین و کمترین قیمت دلار در سال 93 چقدر بود؟

قیمت هر دلار آمریکا نیز در سال گذشته در مقایسه با سال های اخیر از ثبات بیشتری برخوردار بود. دلار سال 1393 را با قیمت حدود 3050 آغاز کرد و در ماه های ابتدایی سال بین 3110 تا 3300 تومان در نوسان بود.

در تابستان نیز بین 3100 تا 3200 تومان داد و ستد می شد که با ثبات ترین دوره زمانی برای دلار در سال گذشته بود. این روند ادامه داشت تا اینکه در هفته های پایانی پاییز، جهشی قابل توجهی داشت و به بیش از 3500 تومان رسید.

این روند با فراز و نشیبی کم تا اواسط اسفند ادامه داشت که در دو هفته پایانی سال هر دلار آمریکا بیش از 200 تومان کاهش یافت و حتی به 3180 تومان هم رسید و با قیمت حدود 3200 تومان سال 1393 را به پایان رساند.

افزایش 12 درصدی قیمت دلار در سال گذشته

به نظر می رسد خوش‌بینی هایی که از روزهای پایانی اسفند برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایجاد شد در کاهش قیمت دلار تاثیر مهمی داشته است.

به طور کلی قیمت دلار در بالاترین قیمت در سال گذشته به 3570 تومان رسید که این موضوع نشان دهنده نوسان 345 تومانی قیمت دلار در سال 1393 است. قیمت دلار از ابتدای پارسال حدود 345 تومان رشد داشته و این به معنای افزایش حدود 12 درصدی قیمت در این مدت است.

در سال 1393 موضوع تک نرخی شدن ارز از جمله وعده های مهم بانک مرکزی بود که عملیاتی شدن آن می توانست نقش مهم و اثرگذاری در سامان دهی بازار ارز داشته باشد اما این وعده در سال گذشته عملی نشد تا همچنان ارز دو نرخی در بازار وجود داشته باشد. اما با توجه به اینکه بانک مرکزی تک نرخی شدن ارز را همچنان جزو برنامه های خود اعلام می کند این امیدواری برای تک نرخی شدن ارز در سال جاری وجود دارد.

به غیر از مسئله تک نرخی شدن ارز که نیاز به بحث جداگانه و مفصلی دارد، از اواسط زمستان بود که بانک مرکزی از برخورد با دلالان در بازار آزاد ارز خبر داد و اعلام شد که خرید و فروش ارز توسط دلالان غیر قانونی است؛ اتفاقی هنوز که عملی نشده است، چرا که به نظر می رسد این طرح نیاز به زمینه ها و برنامه های بلند مدت تری برای اجرایی شدن داشته باشد.

قیمت انواع سکه در سال گذشته

سکه تمام بهار طرح جدید در بهار سال 1393 قیمتی بین 941 تا یک میلیون و 12 هزار تومان داشت. این روند در تابستان ادامه دار بود و تا اواخر مرداد ماه سکه تمام بهار طرح جدید با مقداری کاهش روبرو شد و به قیمت 930 هزار و 500 تومان رسید.

این روند در شهریور با نواساتی همراه شد تا اینکه در پایان آخرین ماه تابستان 1393 سکه تمام بهار طرح جدید به 917 هزار و 500 تومان کاهش یافت.

در شروع شش ماه دوم سال قیمت این نوع سکه با ثبات نسبی همراه بود تا اینکه در آذر ماه بار دیگر از مرز یک میلیون تومان عبور کرد، روند افزایشی ادامه داشت تا در روز پایانی دی قیمت آن به یک میلیون و 38 هزار تومان رسید اما در اواخر اسفند همچون قیمت طلا و ارز سیر کاهشی پیدا کرد و به 940 هزار تومان رسید.

اما سکه تمام بهار طرح قدیم در بهار پارسال قیمتی بین 940 تا یک میلیون و 10 هزار تومان در نوسان بود.

در ماه های بعد قیمت سکه تمام بهار طرح قدیم ثبات نسبی داشت و در اواخر مرداد کاهش پیدا کرد و به 934 هزار و 500 تومان رسید.

در حالی که قیمت این نوع سکه در شهریور ماه در کانال 940 هزار تومان قرار داشت در پایان این ماه این ماه به 916 هزار و 500 هزار تومان رسید.

در شروع شش ماه دوم سال به طور متوسط سکه تمام بهار طرح قدیم بین 930 تا 945 هزار تومان قرار گرفت و در ادامه سیر کاهشی پیدا کرد و در آبان ماه تا مرز 900 هزار تومان کاهش یافت.

در آذر ماه بار دیگر قیمت انواع سکه بالا رفت و بار دیگر قیمت سکه تمام بهار آزادی به یک میلیون و 10 هزار تومان بازگشت و در ماه بعد قیمت آن بین 970 تا یک میلیون و 35 هزار تومان در نوسان بود.

این روند ادامه داشت تا در اواسط اسفند روند کاهشی قیمت سکه آغاز شد و تا 910 هزار تومان پایین آمد و در اسفند با قیمت 940 هزار تومان سال 93 را به پایان رساند.

نیم سکه در ابتدای سال 1393 نوسان نسبتا زیادی داشت و بین 499 تا 532 هزار تومان متغیر بود. اما در خرداد ماه بود که که قیت نیم سکه به زیر 500 هزار تومان به ثبات رسید و بین 476 تا 496 هزار تومان خرید و فروش شد.

این روند تا اوسط تابستان ادامه داشت تا اینکه اواخر مرداد قیمت نیم سکه به کمتر از 470 هزار تومان رسید.

مهر، ماه پرنوسانی برای نیم سکه بود و در آبان ماه نیز قیمت نیم سکه تا 455 هزار تومان کاهش یافت و در روزهای پایانی آذر بار دیگر به بالاتر از 500 هزار تومان صعود کرد.

روز آخر دی ماه نیز نیم سکه 516 هزار تومان در بازار معامله شد و اوایل بهمن تا 521 هزار تومان افزایش یافت اما در اواخر بهمن کم کم شیب نزولی پیدا کرد و 499 هزار و 500 تومان در روز پایانی بهمن عرضه شد.

همچنین بیشتر روزهای اسفند قیمت نیم سکه بالا 500 هزار تومان ماند و بین 505 تا 532 هزار تومان در نوسان بود و با قیمت 523 هزار تومان در سال 1393 به پایان رسید.

اما ربع سکه در بهار 1393 از 278 تا 325 هزار تومان داد و ستد شد و در شروع تابستان ثبات بیشتری داشت و بین 269 تا 280 هزار تومان در میانه های مرداد خرید و فروش شد و شهریور ماه روندی نزولی پیدا کرد و در آخرین روز این ماه به 261 هزار و 500 تومان کاهش یافت.

در شروع شش ماه دوم بار دیگر ربع سکه به بالای 270 هزار تومان رسید؛ به طور کلی دو ماه ابتدایی پاییز قیمت ربع سکه پر نوسان تر شد و بین 255 تا 272 هزار تومان داد و ستد شد و در آذر ماه همچون دیگر سکه ها با افزایش قیمت مواجه شد و تا 276 هزار تومان افزایش یافت و در اواخر پاییز و اوایل زمستان در حدود 270 هزار تومان ثبات داشت.

در اواسط زمستان نیز قیمت ربع سکه با نوسان چندانی روبرو نبود و بین 268 تا 271 هزار تومان عرضه شد. اما در اواسط اسفند ماه این سکه با افزایش قابل توجهی روبرو شد؛ به گونه ای که قیمت آن به 278 هزار و 50 تومان هم رسید و در روز پایانی اسفند به 279 هزار تومان کاهش یافت.

انتهای پیام


6113686
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان، سالانه برای واردات ذرت و کنجاله سویا ۸ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود که مسئولان با جایگزینی نهاده دامی و کشت گیاهان کم آب بدنبال کاهش وابستگی و خروج ارز از کشور هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت گفت: در بخش‌هایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، ۲۰۰ تاجر در حوزه‌های مختلف شناسایی شده‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به مباحث مطرح شده اخیر، مدیریت رشد نقدینگی در اقتصاد کشور در دوره اخیر را در وضعیتی کاملا با ثبات دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت: تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی هم در حوزه صادرات و هم واردات دوبرابر خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: با شیب ۲۷ درصدی طی یک‌ماه گذشته، روزانه خرید حمایتی مرغ به هزارتن رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته کاری که گذشت چهار روز شاهد ورود نقدینگی بودند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه به ۲۳.۵۱ درصد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۴.۳۶ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت: خوشبختانه در حوزه لاستیک خودرو‌های سواری کمبودی نداریم و این صنعت امسال ۳۰۰ میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و وضعیت مناسب دما، شرایط مطلوبی پیش روی کشاورزان دیم کار است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است