فرهنگی‌هنری 15:55 - 28 مهر 1393
در حاشیه یک اظهارنظر جنجالی
آنچه شب گذشته در صحبت‌های رئیس سازمان سینمایی نمایان شد، تلاش ایوبی برای دوری از حاشیه‌ها بود اما در کمتر از 24 ساعت علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جملاتی کاملا متفاوت از آنچه معاونش در جمع خبرنگاران بیان کرد، به کار برد. جملاتی که بوی تقابلی جدی می‌دهد.

اصرار عجیب وزارت ارشاد به تقابل با نهاد قانون/ وقتی وزیر از سخنان معاونش اطلاع ندارد

خبرگزاری فارس ـ گروه سینما: یک وزارتخانه، یک وزیر، یک معاون، یک راهبرد اما دو کلام متفاوت. یکی می‌کوشد با بیانی نرم و دوستانه مشکلی که وجود خارجی ندارد و تنها در رسانه‌های خاص به آن شاخ و برگ داده شده است را مدیریت کند و دیگری شمشیر را برای همان موضوع از رو می‌بندد آن هم ظاهراً بدون آنکه حتی یک بار در فاصله زمانی یکشنبه شب تا دوشنبه ظهر سخنان معاونش را خوانده باشد.

موضوع مورد اشاره پاراگراف بالا به تناقض عجیب در اظهارات علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون او حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی می‌پردازد. شب گذشته در مراسم اختتامیه سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران شاهد دو نوع کلام متفاوت از رئیس سازمان سینمایی بودیم. ایوبی ابتدا در سخنانی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس خواست تا آنها هم مانند مردم با سینما آشتی کنند اما بلافاصله در پایان مراسم صحبت‌های خود را به شکل کاملا آشکاری اصلاح کرد و در سخنان کاملاً قابل تأمل نه تنها عدم همکاری کمیسیون فرهنگی را تکذیب کرد بلکه اساسا وجود شایعات اخیر در ارتباط با تلاش کمیسوین فرهنگی جهت سلب اختیار وزارت ارشاد و سازمان سینمایی برای صدور پروانه نمایش فیلم‌ها را نیز رد کرد. موضوعی در مدت اخیر به خصوص از سوی چند رسانه خاص که از حامیان اصلی فیلم‌های حامی فتنه و غیرقانونی به حساب می‌آیند به شکل کاملا آشکاری دنبال می‌شد.

ایوبی در جمع خبرنگاران وقتی با سؤالی در خصوص نحوه تعامل کمیسیون فرهنگی با سازمان سینمایی و شایعات اخیر مبنی بر سلب تلاش برای اختیار پروانه نمایش فیلم‌ها توسط سازمان سینمایی مواجه شد؛ این چنین سخن گفت: «خوشبختانه جلسه بسیار خوبی با کمیسیون فرهنگی مجلس داشتیم و چندین بار درباره موضوع مطرح شده مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه نمایش فیلم‌ها از وزارت ارشاد و سپردن آن به یک نهاد دیگر، صحبت کردیم اما برخلاف تصور قبلی ریشه طرح و میل به اجرایی شدن چنین مبحثی را در میان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس ندیدم. آنچه ما از این جلسات برداشت کردیم تعامل و همدلی بود و واقعا ندیدم هیچ یک از نمایندگان در کمیسیون فرهنگی مجلس درخواست واگذاری پروانه نمایش، ساخت و یا امور دیگر مربوط به وزارت ارشاد را در شورا و یا نهاد دیگری غیر از و زارت ارشاد و سازمان سینمایی داشته باشند.در کمیسیون فرهنگی مجلس چنین فضایی که برخی رسانه‌ها درباره آن فضاسازی می‌کنند وجود نداشت، البته اگر در میان دیگر نمایندگان مجلس خبرهایی وجود دارد باید بگویم که هم ما و هم اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از آن بی‌اطلاعیم».

آنچه شب گذشته در صحبت‌های رئیس سازمان سینمایی نمایان شد، تلاش ایوبی برای دوری از حاشیه‌ها بود و حتی در خصوص تعیین تکلیف نمایش دو فیلم حامی فتنه نیز بنای سازمان سینمایی و کمیسیون فرهنگی مجلس بر همکاری متقابل گذاشته شده است. اما در کمتر از 24 ساعت؛ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جملاتی کاملاً متفاوت از آنچه معاونش در جمع خبرنگاران بیان کرد، به کار برد.

اگر ایوبی شب گذشته در خصوص تعیین تکلیف نمایش دو فیلم حاشیه‌دار گفت: «بنای مجلس شورای اسلامی هیچگاه بر توقیف نبوده بلکه بر اکران است و از سوی دیگر خود من برای اکران آمده ام نه برای توقیف... قرار شده است یک بار دیگر با همدیگر فیلم‌ها را مورد کنیم و اگر رگه‌های سیاسی در آنها دیدیم که جنبه‌های اجتماعی بودن آثار را کاهش داده، این نکات را حل و فصل کنیم. در کل اعتقاد دارم آمادگی گفتگو بین نمایندگان مجلس و سازمان سینمایی وجود دارد و باید در فضایی آرام به گفتگو نشست چراکه این آرامش به نفع سینمای کشور است و بهترست که حفظ شود».

اما در مقابل لحن متفاوت وزیر ارشاد در بیان این موضوع کاملاً غیر منتظره بود و نشان می‌دهد یا جناب وزیر از مواضع معاون خود و نتایج مثبت جلسات اطلاع چندانی ندارد که اینچنین تند و صریح در برابر کمیسیون فرهنگی موضع‌گیری می‌کند یا اینکه می‌داند و تقابل را در دستور کار قرار داده است.

وزیر ارشاد صبح امروز پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سؤالی درباره نامه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص عدم نمایش فیلم‌های مرتبط با فتنه گفت: «لابد فتنه را ایشان معنا می‌کنند. به ما که تاکنون کمیسیون چیزی نگفته است، ممکن است یک عضو کمیسیون مطالبی را بیان کرده باشد. در اینباره ما بر اساس تشخیص خودمان عمل می‌کنیم، ما ضوابطی در اینباره داریم قرار نیست هرکسی برای ما تعیین تکلیف کند که فیلمی را نمایش دهیم یا نمایش ندهیم.

صحبت‌های امروز وزیر ارشاد وقتی جالب‌تر می‌شود که ایشان چندی قبل هم نکاتی را در خصوص لزوم تغییر محتوای فیلم «قصه‌ها» عنوان کرده بود. و عجیب این است که این موضع او با مواضع کمیسیون فرهنگی نیز یکسان است و حالا معلوم نیست چه اتفاقی افتاده که وزیر ارشاد، در فاصله کمتر از 24 ساعت موضعی متفاوت تر از مواضع معاون خودش در خصوص تعامل با کمیسیون فرهنگی می‌گیرد. و شاید این موضع تهاجمی امروز وزیر ارشاد از جایی دیگر مثلا از صدر دولت نشات می‌گیرد که او مجبور می‌شود این چنین متضاد با سخنان معاونش موضع گیری کند!

مسأله دیگر که شاید از توجه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دور مانده باشد؛ شان نظارتی مجلس شورای اسلامی است و طبیعتا کمیسیون فرهنگی نیز به عنوان یکی از شاخه‌های مجلس می‌تواند در امور مربوط به خود نظارت کند و هیچ مقامی اجرایی نباید جایگاه قانونی، حقوقی و نظارتی مجلس را زیر سوال ببرد.

اما در نهایت موضوع مهم دیگری وجود دارد که از دید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دور مانده است و آن هم ورود کمیسیون اصل 90 مجلس به عنوان بازوی قضایی مستقل قوه مقننه است. این کمیسیون در تاریخ هشتم مهر ماه سال جاری در نامه‌ای رسمی خطاب به رئیس سازمان سینمایی ابلاغ کرده بود: «با توجه به طرح شکوائیه‌ از طرز کار آن معاونت در خصوص اعطای مجوز اکران به برخی فیلم‌های سینمایی با محتوای فتنه سال 88 مانند «عصبانی نیستم» و «قصه‌ها»، مقتضی است تا زمان رسیدگی به این شکایت از صدور مجوز اکران این فیلم‌ها خودداری و در اولین فرصت به منظور رسیدگی به این موضوع و برای مشاهده فیلم‌ها با کمیسیون اصل 90 هماهنگی کنید».

نکته کاملاً واضح در این نامه این است که در هیچ بندی از آن نامی از توقیف فیلم‌ها و یا سلب اختیارات سازمان سینمایی برده نشده است و وزیر محترم ارشاد نیز بهتر است ضمن محترم شمردن جایگاه قانونی مجلس شورای اسلامی و بازوی قضایی آن؛ همچون معاون خود تعامل را بر تقابل ارجح بداند.


4995711
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارگردان گفت: سال ۸۷ ایده‌ای به ذهنم رسید که مستندی درباره کاشت، داشت و برداشت محصول شالی بسازم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «آه سرد» در دومین حضور جهانی در چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو موفق به دریافت ۲ جایزه شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه «کافه مستند» با پخش مستند «آقای خاص» به کارگردانی سجاد ترابی سراغ ناگفته‌هایی از زندگی محمد بنا، سرمربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» امام هادی (ع) در روایتی تأکید کرده‌اند که زائر قبر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) همچون کسی است که حرم امام حسین (ع) را زیارت کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نغمه مستشار نظامی مخمسی را در استقبال از سروده رهبر انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق بیتی از آن را خواندند، سروده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و گفت: شعار سی و پنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌ مهمی دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ای با حضور کارگردان و بازیگران سریال «رستگاری»، از عوامل این مجموعه تلویزیونی تقدیر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمای ایران در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب شد و «تمساح خونی» و «مست عشق» به رقابت پرداختند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی فوتبال ساحلی گفت: زمانی که پنج میلیون نفر برای انتخاب «قهرمان ایران» رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان صداوسیما گفت: بعد از اینکه حضرت آقا برای عملیات وعده صادق شعر سرودند، شاعران پنج کشور نیز در این زمینه شعر سرودند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است