فرهنگی‌هنری 16:55 - 21 مهر 1394
منتظرقائم با نقد عملکرد رسانه‌ها در فاجعه منا:
مدیر گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به «فاجعه منا» و پرداخت رسانه‌ها به این موضوع، بیان کرد: این حادثه باعث شد تا به وجود یک بحران عمیق و دامنه‌دار در رسانه‌های کشور پی ببریم.

رسانه‌ها اصلا به عواطف خانواده‌های حجاج ایرانی فکر نکردند

به گزارش بخش رسانه ایسنا، در نشست تخصصی «بررسی ابعاد رسانه‌ای فاجعه منا»، مهدی منتظرقائم ضمن عرض تسلیت بابت «فاجعه منا»، گفت: ما باید عملکرد رسانه‌ها را پس از این حادثه مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم آینده‌ای کم‌خطا‌تر و پر‌صواب‌تر داشته باشیم.

او در ادامه با بیان اینکه اولین حضور رسانه‌ها در مواقع بحران بر روی جهت‌دهی افکار تاثیر بسیار زیادی دارد، اظهار کرد: آشفتگی در اطلاع‌رسانی رسانه‌های ما باعث شد تا میدان به رقبا واگذار شود، این در حالی است که کشور ما به عنوان کشوری که از لحاظ دانش جزو پیشگامان است، شناخته شده است.

مدیر گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به عملکرد رسانه‌ها به ویژه صداوسیما پس از وقوع این فاجعه تلخ انسانی و بردن فضای حاکم به سمت بازنمایی‌های سیاه‌گونه، گفت: در رسانه‌ها به هیچ‌وجه به عواطف و احساسات خانواده‌های آن 65 هزار زائر ایرانی توجه نشد.

او با تاکید بر اینکه در مواقع بحرانی باید با زبان احتمالات سخن گفت، اخبار فاجعه منا در رسانه‌ها را با زبانی قطعی و از دید دانای کل ارزیابی کرد.

منتظر قائم با بیان اینکه عملکرد رسانه‌ها پس از «فاجعه منا» باعث شد تا بر اختلاف میان شیعه و سنی و عرب‌ستیزی در میان ایرانیان دامن زده شود، افزود: شیعه و سنی اگر هر دو خطا بروند، اشتباه است و اینکه بگوییم آنها یک اشتباهی مرتکب شده‌اند و ما هم باید مقابله به مثل کنیم کاملا اشتباه است، چراکه هزار راه عقلانی نرفته دیگر وجود دارد.

او با بیان جملاتی چون «هدف سعودی‌ها ایرانیان، شیعیان و حتی یک فرد خاص بوده است» که پس از وقوع «فاجعه منا» در شبکه‌های اجتماعی گسترش پیدا کرده بودند، توضیح داد: من نمی‌گویم که اینها درست و یا غلط است، اما مساله این است که تا زمانی که هنوز اطلاعات درست و موثقی در دست نداریم انتشار اینگونه اخبار کاملا اشتباه است.

او با بیان اینکه صداوسیما دوست دارد خودش را رسانه ملی بداند، افزود: باید به این نکته توجه کرد که در این رسانه‌های ملی باید بتوان به تمام اقشار، ملیت‌ها، گروه‌ها، مرد، زن و غیره توجه کرد. شهوت کل شدن را همه دارند ولی توفیق این کل شدن تنها از طریق مطالعه و بررسی به وجود می‌آید.

او با اشاره به عملکرد رسانه‌ها پس از وقوع «فاجعه منا» بیان کرد: از سوی هیچ‌کدام از رسانه ها و متخصصین حوزه خبر، سیاست و تاریخ تحلیل، تفسیر و راهکاری ارائه نشد و تنها در 10 روز اول پس از وقوع این حادثه شاهد اعلام تسلیت افراد مختلف در رسانه‌ها بودیم.

منتظر قائم در ادامه سخنانش با بیان اینکه حادثه یک منشور است و ابعاد مختلفی را دربرمی‌گیرد، گفت: حادثه‌ای مثل «فاجعه منا» این امکان را فراهم می‌کند تا ابعاد مختلفی چون ملی، بین‌المللی، دینی، فرهنگی و غیره را مورد بررسی قرار داد و از آن درس گرفت.

او با بیان اینکه ما درک درستی از انقلاب ارتباطات و تبعات آن در جهان پیدا نکرده‌ایم، افزود: در ارتباط با ابعاد رسانه‌ای «فاجعه منا» می‌توان از چهار بعد ارزش‌های خبری، نظام خبر رسانه، رسانه‌ها و امنیت ملی و همچنین ارتباطات بحران نگریست.

مدیر گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: در حال حاضر در نظام ارتباطی ملی ما، هزاران کانال ارتباطی کوچک شکل گرفته که از طریق شبکه‌های اجتماعی در حال گسترش هستند تاثیر آنها را به وضوح در کاهش میزان تیراژ مطبوعات کاغذی می‌بینیم.

منتظر قائم همچنین در بخشی از سخنانش آگاهی و تخصص، سرعت و پیشگامی، رقابت‌پذیری و اعتبار و مرجعیت را چهار اصل مهم در راستای رسیدن به یک نظام رسانه‌ای سالم به ویژه رسانه بحران، برشمرد.

او در پایان با تاکید بر اینکه ایرانی‌ها در اقلیت هستند، تاکید کرد: از آنجا که ما در اقلیت هستیم، باید عقلانیت و احتیاط بیشتری داشته باشیم تا فضا را برای بازگشایی این دست از توطئه‌هایی که در این مدت به وجود آمد، فراهم نکنیم.

انتهای پیام


7205363
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارگردان گفت: سال ۸۷ ایده‌ای به ذهنم رسید که مستندی درباره کاشت، داشت و برداشت محصول شالی بسازم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «آه سرد» در دومین حضور جهانی در چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو موفق به دریافت ۲ جایزه شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه «کافه مستند» با پخش مستند «آقای خاص» به کارگردانی سجاد ترابی سراغ ناگفته‌هایی از زندگی محمد بنا، سرمربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» امام هادی (ع) در روایتی تأکید کرده‌اند که زائر قبر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) همچون کسی است که حرم امام حسین (ع) را زیارت کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نغمه مستشار نظامی مخمسی را در استقبال از سروده رهبر انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق بیتی از آن را خواندند، سروده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و گفت: شعار سی و پنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌ مهمی دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ای با حضور کارگردان و بازیگران سریال «رستگاری»، از عوامل این مجموعه تلویزیونی تقدیر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمای ایران در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب شد و «تمساح خونی» و «مست عشق» به رقابت پرداختند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی فوتبال ساحلی گفت: زمانی که پنج میلیون نفر برای انتخاب «قهرمان ایران» رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان صداوسیما گفت: بعد از اینکه حضرت آقا برای عملیات وعده صادق شعر سرودند، شاعران پنج کشور نیز در این زمینه شعر سرودند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است