علمی فناوری 09:06 - 10 اسفند 1399

واکسن اسپوتنیک در مقابل شاخه های جدید کرونا مقاوم است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یک آزمایش مربوط به تأثیرگذاری واکسیناسیون مجدد واکسن اسپوتنیکV برای ایجاد مقاومت در برابر جهش‌های جدید ویروس کرونا در روسیه، نتایج نویدبخشی داشته است.

ماه گذشته ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دستور داد تأثیرگذاری واکسن‌های تولیدی این کشور در مقابل شاخه‌های جدید ویروس کرونا تا ۱۵ مارس بررسی شود.

در همین راستا دنیس لوگونف معاون رئیس مرکز توسعه دهنده واکسن اسپوتنیکV اعلام کرد: نتایج یک تحقیق تازه در مرکز گامالیا روسیه نشان می‌دهد واکسیناسیون مجدد با این محصول در مقابل جهش‌های جدید ویروس کرونا از جمله شاخه‌هایی انگلیسی و آفریقای جنوبی کارآمد است.

پیش بینی می‌شود نتایج این آزمایش به زودی منتشر شود اما این خبر تنها نشانه‌ای از انجام چنین تستی بود و هیچ جزئیات دیگری از آن در دسترس نیست.

واکسن‌های وکتور مانند اسپوتنیکV و واکسن دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا از ویروس‌های اصلاح شده و بی خطر به عنوان ابزاری (وکتور) برای حمل اطلاعات ژنتیک استفاده می‌کنند که در ایجاد ایمنی در برابر عفونت به بدن انسان کمک می‌کند.

به گفته لوگونف در واکسیناسیون مجدد از همان واکسن اسپوتنیکV مبتنی بر وکتورهای آدنوویروس استفاده شده است. آزمایش بالینی نشان داده این امر روی تأثیرگذاری آن تأثیری نداشته است.

این در حالی است که برخی محققان درباره ریسک ایجاد ایمنی در بدن انسان نسبت به وکتور نیز هشدار داده‌اند. در این وضعیت بدن انسان سعی می‌کند وکتور را از بین ببرد.

اما توسعه دهندگان اسپوتنیک V معتقدند این امر چالش‌های بلند مدت ایجاد نمی‌کند.

لوگونف در این باره می‌گوید: معتقدیم واکسن‌های مبتنی بر وکتور برای واکسیناسیون‌های مجدد در آینده بهتر از واکسن‌های مبتنی بر پلتفرم‌های دیگر هستند.

به گفته او محققان متوجه شده‌اند آنتی بادی‌های مخصوص وکتورهای استفاده شده در واکسن (که به ایجاد واکنش بدن منجر می‌شوند) ۵۶ روز پس از واکسیناسیون از بین می‌روند.

این نتیجه گیری براساس آزمایش بالینی واکسنی است که انستیتو گامالیا با استفاده از روشی مشابه برای مقابله با ابولا ساخته است.


10969919
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است