علمی فناوری 12:02 - 10 اسفند 1398
محققان دانشگاه کنتیکات (Connecticut) به سرپرستی دکتر "علی تمایل" موفق به ابداع یک چاپگر سه‌بعدی دستی شدند که قادر است عضلات و ماهیچه‌های آسیب‌دیده را در محل آسیب ترمیم کند.

چاپ دستی عضله روی بدن با "چاپگر سه‌بعدی" دانشمند ایرانی

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، هنگامی که کسی چه از طریق تصادف و چه بر اثر بیماری دچار از دست رفتن یا تحلیل ماهیچه اسکلتی می‌شود، رشد مجدد عضلات جدید در محل آسیب بسیار دشوار است، اما یک وسیله دستی جدید با کشیدن داربست‌های زیستی عضلانی در محل آسیب به طور مستقیم در بدن بیمار، این کار را تسهیل می‌کند.



ماهیچه‌های اسکلتی (Skeletal muscle) یا مخطّط، گروهی از عضلات بدن هستند که اصطلاحاً حرکات ارادی را انجام می‌دهند. ماهیچه‌های اسکلتی از هزاران تار ماهیچه‌ای انقباض‌پذیر تشکیل شده‌است که به صورت موازی در کنار یکدیگر قرار گرفته و توسط غلافی از بافت همبند احاطه شده‌ است. این عضلات حدود دو سوم وزن بدن را تشکیل می‌دهند.



اخیراً ما درمورد "داربست‌های زیستی" چیزهای زیادی شنیده‌ایم. به طور خلاصه، آنها قطعاتی سه‌بعدی از مواد زیست سازگار هستند که در بدن کاشته می‌شوند و دارای ساختار مشابهی با بافت اطراف هستند. با گذشت زمان، سلول‌ها از بافت به داربست مهاجرت می‌کنند، آن را استعمار می‌کنند و تولید مثل می‌کنند. سرانجام، آنها به طور کامل داربست را می‌پوشانند و باعث ایجاد ماهیچه، استخوان، غضروف یا بافت‌های خالص دیگر می‌شوند.



گفته می‌شود پیش‌تولید این داربست‌های زیستی و سپس کاشتن آنها در عضلات بسیار چالش‌برانگیز است. بنابراین دانشمندان دانشگاه کنتیکات با توجه به همین نکته، برای انجام این کار یک چاپگر سه‌بعدی دستی تولید کرده‌اند.



این چاپگر با رساندن مستقیم یک هیدروژل ژلاتین به محل آسیب درون عضله شروع به فعالیت می‌کند. سپس یک نور ماوراء بنفش باعث می‌شود که ژل به یک داربست زیستی که به راحتی به بافت عضله مجاور می‌چسبد، تبدیل شود و پس از آن نیز نیازی به بخیه نیست. بدین ترتیب سلول‌های عضلانی به سمت این داربست حرکت می‌کنند و عضله جدید ساخته می‌شود.



در تست‌های آزمایشگاهی، این دستگاه در درمان آسیب‌های ضعف عضلانی در موش‌ها مؤثر بود.



این مطالعه که توسط دکتر "علی تمایل" دانشمند ایرانی دانشگاه کنتیکات هدایت می‌شود، در مجله ACS Applied Bio Material منتشر شده است.



انتهای پیام


10418892
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است