سیاسی 15:24 - 05 خرداد 1394
عمان میانجی‌گر یمن
جنگنده‌های ائتلاف عربی در جدیدترین جنایات خود به یمن اعضای یک خانواده را در "حجه" به شهادت رساندند و از سوی دیگر نیروهای مردمی و ارتش یمن نیز توانستند در کمین در مرزهای عربستان و یمن بیش از 10 سرباز عربستانی را از پای در آورند و در حمله به مواضع این کشور در «نجران»، تجهیزات نظامی عربستان در این منطقه را نابود کنند.

سفیر پیشین ایران در یمن: با میانجی‌گری جلوی تجاوزات عربستان به یمن گرفته شود

منابع خبری هم‌چنین اعلام کردند که جنگنده‌های ائتلاف طوفان قاطع، حملات هوایی خود را به اردوگاه کوه‌النهدین در نزدیکی نهاد ریاست‌جمهوری در صنعا از سر گرفتند.

از دیگر سو در تحولات میدانی یمن، دو روز پیش روزنامه فرامنطقه‌یی الشرق الاوسط به نقل از منابع خود گفت: قرار است یک هیات جنبش انصارالله وارد مسقط شود تا با مقامات عمانی در خصوص حل و فصل بحران یمن گفت‌وگو کنند.

این منابع اعلام کردند که عمان مجددا در مسیر میانجگری برای حل بحران یمن قرار گرفته و یک هواپیمای عمانی نیز چند روز پیش با مجوز ائتلاف ضد یمن وارد صنعا شده و با مسوولان سیاسی وابسته به جنبش انصارالله دیدار کرده است. هم‌چنین این هواپیما رهبرانی از جنبش انصارالله را به مسقط منتقل کرده است و قرار است این هیات در عمان در ارتباط با مسائل مربوط به این منطقه گفت‌وگوهایی انجام دهد.

از دیگر سو، امروز سه‌شنبه دکتر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان برای دیداری کوتاه با همتای عمانی خود در راه سفر به کویت سفری چند ساعته به عمان داشت.

گفته می‌شود از جمله مسائل محوری مورد گفت‌وگو بین مقامات دو کشور در این سفر چند ساعته موضوعات دوجانبه و هم‌چنین تحولات یمن خواهد بود.

علی اصغر قریشی، سفیر پیشین ایران در یمن در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر میانجگری عمان برای حل بحران یمن و هم‌چنین سفر وزیر خارجه کشورمان به عمان، گفت: از مدت‌ها پیش جمهوری اسلامی ایران تلاش داشت تا با میانجی‌گری‌ها و گفت‌وگوهایی که با دیگر کشورها و هم‌چنین سازمان ملل صورت می‌گیرد، جلوی ادامه تجاوزات عربستان به یمن گرفته شود.

او ادامه داد: از طرف دیگر عمان نیز کشوری است که از ابتدا در ائتلاف ضد یمنی که عربستان تشکیل داد، شرکت نکرد و با توجه به موقعیت و سیاستی که اتخاذ کرده می‌تواند یکی از گزینه‌های میانجی‌گری در این بحران باشد به نحوی که مورد قبول طرف‌های درگیر نیز واقع شود.

سفیر پیشین ایران در یمن با بیان این که تلاش‌های میانجی‌گرانه برای حل بحران یمن در حال صورت گرفتن است و سازمان ملل نیز اقداماتی را در این راستا انجام داده است، افزود: از سوی دیگر به علت استقبال نکردن عربستان برای حضور در کنفرانس ژنو، برگزاری این اجلاس برای حل بحران یمن به تاخیر افتاد گرچه انصارالله اعلام کرده بود که حاضر است در این کنفرانس شرکت کند.

قریشی با تاکید بر این که عربستان تاکنون از ادامه حملات هوایی به یمن هیچ دستاورد سیاسی نداشته و از سوی دیگر کنفرانس ریاض نیز به نتیجه‌ای نرسید، اظهار کرد: عربستان به عنوان پیش شرط برای شرکت در اجلاس ژنو اعلام کرده که باید گروه انصارالله قطعنامه 2216 شورای امنیت را اجرایی کند در صورتی که این قطعنامه در شرایط خاصی و با لابی عربستان به امضا رسید.

وی با بیان این که یکی از بندهای این قطعنامه مبنی بر این است که انصارالله از صنعا خارج شود، تصریح کرد: اگر انصارالله از صنعا خارج شود قدرت را به چه کسی تحویل دهد؟

سفیر پیشین ایران در یمن تلاش عربستان برای بازگرداندن منصور هادی به قدرت را بیهوده عنوان کرد و گفت: منصور هادی یک عنصر سوخته است که جایگاهی در بین مردم یمن ندارد.

به گزارش ایسنا، ریاض یاسین، وزیر خارجه دولت مستفی و فراری یمن در مصاحبه‌ای با روزنامه الوطن اعلام کرده که روابط این دولت با ایران وارد مرحله سستی شده است.

او در این مصاحبه گفته است که دولت مستفی یمن به بازنگری فراگیر در مورد روابط با ایران می‌پردازد اما تاکنون تصمیم نهایی در مورد قطع این روابط اتخاذ نشده است.

قریشی در مورد موضع اخیر ریاض یاسین، گفت: دولت مستفی یمن در حال حاضر جایگاهی در صحنه سیاسی یمن ندارد که این صحبت‌ها را مطرح می‌کند. آن‌ها در عربستان هستند و به عنوان آلت دست عربستان عمل می‌کنند بنابراین حرف‌هایی که در این زمینه مطرح می‌کنند بی‌ربط است.

سفیر پیشین ایران در یمن با بیان این که پیش‌بینی می‌شود این جنگ کمی طولانی شود، تاکید کرد: راه‌حل نهایی این است که گفت‌وگوهای یمنی - یمنی بار دیگر آغاز شود و البته انصارالله تاکید دارد که گفت‌وگوها از همان جایی آغاز شود که حمله عربستان به منطقه باعث توقف آن شد.

انتهای پیام


6448192
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» امیر سرتیپ آشتیانی در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری‌های شانگهای با وزیر دفاع چین دیدار و گفتگو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور شرکت در اجلاس ایران و آفریقا و بازدید از نمایشگاه اسکپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی بیشتر مسئولان آفریقا با ظرفیت‌های ایران دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: توسعه روابط با قاره آفریقا از اولویت‌های ایران است و در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع متقابل را دنبال می‌کنیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزرای دفاع کشور‌های عضو شانگهای حمله به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» آیت الله خاتمی گفت: نظام اسلامی مقابل «بی حجابی» در جامعه می‌ایستد. کسی را به زور به بهشت نمی‌برند، اما در مقابل ناهنجاری، نظام عقب‌نشینی نخواهد کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ویژه رئیس جمهور چین در دیدار با علی باقری در مسکو ضمن قدردانی از اقدامات ایران در دفاع از حقوق مردم فلسطین گفت که ایران همواره در خاورمیانه شریک راهبردی است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور گفت: گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا وجود اراده میان طرفین است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مرتضوی گفت: در سایر مکاتب کارگر را ابزار تولید می‌دانند اما ما کارگر را خالق تولید، محور تولید و صاحب نظر در امر تولید می‌دانیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان شانگهای به عنوان یک اولویت مهم، یک اصل راهبردی به شمار می‌رود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان که به مسکو سفر کرده، با دستیاران ویژه روسای جمهور روسیه و چین دیدار و رایزنی کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است