علمی فناوری 17:45 - 10 شهریور 1393
محققان آرایه‌ای از نانولوله‌های کربنی ایجاد کردند که می‌تواند مولکول‌های آب را از هوا جذب کند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان آرایه‌ای از نانولوله‌های کربنی ایجاد کردند که می‌تواند مولکول‌های آب را از هوا جذب کند.


پژوهشگران دانشگاه رایس آرایه‌ای از نانولوله‌های کربنی تولید کردند که می‌تواند مولکول‌های آب را از هوا جذب کرده و در خود ذخیره‌سازی کند، این آرایه‌های اصلاح شده می‌تواند برای تولید آب از رطوبت هوا به کار گرفته شود بدون نیاز به انرژی خارجی.


پولیکل آجایان و همکارانش روشی به تقلید از سوسک صحرایی یافتند که می‌تواند در صحرای خشک، مولکول‌های آب را با استفاده از بال‌هایش به دام انداخته و آب مورد نیاز خود را تأمین کند. 


آن‌ها با استفاده از یک روش ابداعی، موفق به اصلاح این جنگل نانولوله کربنی شدند به‌ طوری که ته این نانولوله‌ها را به‌ صورت ابرآبگریز و سطح آن‌ها را به‌ صورت آبدوست درآوردند. این رشته‌های نانولوله‌ای به دلیل ماهیت آبدوست سطحی خود، مولکول‌های آب را به دام انداخته و به دلیل ماهیت آبگریز لایه زیرین، آب را داخل جنگل نانولوله‌ای باقی می‌گذارد.


سهموس اوزجن از محققان این پروژه گفت: این فرآیند به انرژی خارجی نیازی ندارد و می‌توان آب را درون این جنگل نگهداری کرد. تنها کافی است ساختار نانولوله‌ها را فشار دهید تا آب از آن خارج شود.


این آرایه نانولوله‌ای با استفاده از روش CVD تولید شده که در آن نانولوله‌هایی به قطر چند نانومتر و طول چند سانتیمتر پدید می‌آید.


آزمایش‌های انجام شده روی این آرایه‌ها نشان می‌دهد که مولکول‌های آب به سطح آبدوست نانولوله متصل شده و به درون آرایه نفوذ می‌کند که این کار با استفاده از نیروی جاذبه و فشار ستونی انجام می‌شود. وارد شدن آب به فضای میان آرایه نانولوله‌ها موجب می‌شود تا دیگر مولکول‌های آب نیز فرصت به دام افتادن داشته باشند. این مولکول‌ها با پیوندهای واندروالسی، دوقطبی و هیدروژنی به نانولوله‌ها متصل می‌شوند. این ساختار قادر است 80 درصد وزن خود را با آب، بدون تغییر در ساختار آن، پر کند. مقدار آب به دام افتاده کاملاً بستگی به رطوبت هوا دارد.


اگر بتوان این آرایه‌ها را در فضایی بزرگ ایجاد کرد آنگاه می‌توان آب را با کارایی بالایی به‌دست آورد، زیرا برای تولید آب انرژی نیاز نیست.




انتهای پیام/

4621254
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است