علمی فناوری 14:00 - 17 خرداد 1399
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: به طور کلی افراد دارای معلولیت (مانند بیماری پارکینسون، بیماری‌های عصبی حرکتی، بیماری ام اس، افراد دچار فلج مغزی) در معرض خطر متوسط ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند و از نظر بالینی آسیب پذیرند. اشخاصی که به افراد دچار معلولیت و ناتوانی خدمات ارائه می‌دهند و از آن ها نگهداری می کنند، باید نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند.

معلولان و خطر ابتلا به کرونا

به گزارش ایسنا، اصطلاح "گروه پرخطر" به افرادی گفته می‌شود که در مقایسه با سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ هستند و ابتلا به این بیماری می‌تواند عوارض شدیدی برای آن‌ها داشته باشد. بر اساس اطلاعات موجود، افراد سالمند و افراد در هر گروه سنی که شرایط پزشکی خاص دارند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قرار گیرند. افراد دچار معلولیت (ناتوانی‌های جسمی، روانی و ذهنی) ممکن است شرایط پزشکی خاصی داشته باشند و در دوره همه‌گیری کووید ۱۹ مورد غفلت واقع شوند و کمتر به خدمات بهداشتی دسترسی پیدا کنند. محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به این پرسش پاسخ داده‌اند که آیا افراد دچار معلولیت، گروه پرخطر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ محسوب می‌شوند؟

این پژوهشگران می‌گویند: افراد ناتوان و معلول ذاتاً در معرض خطر بیشتری برای آلوده شدن یا ابتلا به بیماری شدید نیستند. با این حال، برخی از افراد دارای معلولیت به دلیل شرایط پزشکی خاصی که دارند و یا به دلیل اینکه با مراقبانی که از آن‌ها نگهداری می‌کنند در تماس هستند، ممکن است در معرض خطر عفونت یا بیماری شدید قرار گیرند.

شواهد نشان می‌دهد بزرگسالان دارای معلولیت، سه برابر بیشتر از بزرگسالان بدون معلولیت در معرض بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت یا سرطان قرار دارند. اگر در افراد یکی از انواع ناتوانی‌های ذکر شده در زیر وجود داشته باشد، ممکن است در معرض خطر ابتلای بیماری کووید ۱۹  قرار داشته باشند و باید در مورد خطر ابتلا با ارائه‌دهندگان خدمات سلامت صحبت کنند:

۱) افرادی که تحرک محدود دارند و به ناچار در تماس نزدیک با دیگران (مانند اعضای خانواده) هستند. 

۲) افرادی که در درک اطلاعات یا انجام اقدامات پیشگیرانه مانند شستن دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی مشکل دارند.

۳) افرادی که ممکن است نتوانند علائم بیماری را درک کنند.

به طور کلی افراد دارای معلولیت (مانند بیماری پارکینسون، بیماری‌های عصبی حرکتی، بیماری ام اس، افراد دچار فلج مغزی) در معرض خطر متوسط ابتلا به  کووید ۱۹ قرار دارند و از نظر بالینی آسیب‌پذیر هستند. اشخاصی که به افراد دچار معلولیت و ناتوانی خدمات ارائه می‌دهند و از آن‌ها نگهداری می‌کنند، باید نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند. از جمله هنگام ورود به خانه فرد معلول و قبل و بعد از تماس با بدن او (به عنوان مثال در حین پانسمان، حمام کردن، جابجا کردن، توالت بردن، غذا دادن، تعویض لباس یا شستن لباس‌های وی) باید دست‌های خود را با آب و صابون بشویند. اشیا و سطوحی که به طور مکرر لمس می‌شوند را ضدعفونی کنند و همچنین تجهیزاتی نظیر صندلی چرخ‌دار، اسکوتر، واکر، عصا، مخازن و لوله اکسیژن و سایر وسایل کمکی فرد معلول را به روش مناسب ضدعفونی کنند. اگر فرد مراقب با بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در تماس است، باید در حین ارائه خدمات به فرد معلول از ماسک و دستکش استفاده کند.

انتهای پیام


10562299
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است