علمی فناوری 14:21 - 08 فروردین 1394
اسکات‌کلی فضانورد آمریکایی و میخاییل کورنینکو فضانورد روس ماموریت یکساله خود را در مدار زمین آغاز کردند، ماموریتی که رکوردی جدید از اقامت مداوم انسان در فضای خارج از سیاره را به ثبت خواهدرساند.

براساس گزارش BBC، این ماموریت طولانی‌ترین اقامت انسان در خارج از زمین در ارتفاع 400 کیلومتری از سیاره خواهد‌ بود. فضاپیمای حامل این دو فضانورد امروز با موفقیت به ایستگاه فضایی بین‌المللی وصل شد.

دانشمندان امیدوارند پس از این ماموریت یکساله که نیمی از آن نیز بروی زمین و با کمک برادر دوقلوی اسکال کلی انجام خواهد شد، بتوانند دیدگاه دقیق‌تری از تاثیر فضا و خلاء بر بدن انسان به دست آورند.

به گفته دانشمندان ارزش این اطلاعات بی حساب است زیرا به تدریج از آنها برای سفر به مریخ استفاده خواهد‌شد. کلی و کورنینکو صبح امروز با کمک کپسول سایوز از پایگاه فضایی بیکنور قزاقستان راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند. همراه این دو فضانورد روس دیگری در کپسول حضور داشت که البته وی 6 ماه دیگر به زمین بازخواهد گشت.

اگرچه اقامت یکساله این دو فضانورد در ایستگاه فضایی بین‌المللی رکورد استقامتی برای این ایستگاه به شمار خواهد‌رفت، پیش از این اقامت‌های طولانی‌تری در ایستگاه فضایی میر انجام گرفته‌است. چهار فضانورد روس در سال‌های 1994 و 1995 برای بیش از یکسال در این ایستگاه اقامت داشتند و والری پلیاکف 437.7 روز از زندگی خود را در این ایستگاه سپری کرده‌است.

کورنینکو معتقد است آخرین اقامت طولانی‌مدت در فضا به بیست سال پیش بازمی‌گردد، تکنیک‌های علمی امروزه نسبت به 20 سال پیش بسیار پیشرفته‌تر شده‌اند و امروز باید بر توانایی انسان در انجام چنین پروازهای طولانی مدتی آزمایش شود، از این رو اصلی‌ترین هدف از انجام این ماموریت آزمودن انسان است.

کلی نیز پیش از پرواز گفت یکی از تفاوت‌های این ماموریت با ماموریت طولانی‌مدت پیشین، بین‌المللی بودن آن است. اگر قرار است باری دیگر به آنسوی مدار زمین، احتمالا به مریخ، سفر کنیم، هزینه‌های بالا و پیچیدگی ماموریت باعث خواهد شد آن ماموریت، با همکاری‌های بین‌المللی میسر شود و این پرواز، اولین گام در راسای چنین همکاری است.

از دوران میر به بعد، آگاهی از تاثیرات زندگی در خلاء افزایش یافته و از این رو انتظار می‌رود کلی و کورنینکو نسبت به فضانوردان روس ایستگاه میر، پس از بازگشت از سلامت و تناسب بیشتری برخوردار باشند.

برنامه غذایی حساب‌شده و تمرین‌های ورزشی روزانه امروزه تا حد زیادی از بروز پوکی استخوان و تحلیل ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند. اما مشکلات دیگری وجود دارند که پزشکان هنوز باید آنها را شناسایی و درک کنند. برای مثال امروزه اطلاعات محدودی درباره تاثیر فضا بر سیستم ایمنی بدن و عملکرد آن وجود دارد و در عین حال نگرانی‌های بسیار درباره آسیب‌های پروازهای فضایی به چشم فضانوردان وجود دارد. این پدیده‌ای است که به تازگی شناسایی شده و به نظر با تغییر شکل الگوی توزیع مایعات بدن در فضا در ارتباط است.

به نظر می‌آید در شرایط بی‌وزنی بر اعصاب بینایی درون جمجمه فضانوردان فشار زیادی وارد می‌شود و بسیاری از فضانوردان پس از بازگشت به زمین از ضعف بینایی خود گله می‌کنند. حضور این دو فضانورد برای یکسال متوالی در ایستگاه مطالعه روی چنین اختلالاتی را میسر خواهد‌ساخت.

مورد اسکات‌کلی اما برای دانشمندان از جذابیت بیشتری برخوردار است زیرا قل همسان او، مارک کلی که در سال 2011 خود را از حرفه فضانوردی بازنشسته ساخت، روی زمین حضور دارد و قرار است از هردوی آنها برای مطالعه بدن انسان استفاده شود.

نظریه‌های نسبیت پیش‌بینی می‌کنند که اسکات زمانی که در مدار زمین قرار دارد، دیرتر از مارک پیر خواهد‌شد، البته تنها چند میلی‌ثانیه در سال دیرتر.


6106470
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است