به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فشار خون بالا ملقب به «قاتل خاموش» رایجترین بیماری مزمن در سراسر جهان است که نیمی از مبتلایانش از آن اطلاع ندارند.
در آمریکا 67 میلیون بزرگسال (31 درصد) به این بیماری مبتلا هستند.
بررسیهای انجام شده بر روی دادههای بدست آمده از 8670 بزرگسال فرانسوی نشان داد، این فرض که نمک باعث فشار خون بالا است، اغراق شده است.
هدف محققان از این پژوهش که در مجله Hypertension منتشر شده است ، ارزیابی تاثیر شیوه زندگی و عوامل تغذیهای برسطوح فشار خون بود.
با وجود اینکه رابطه مستقیمی شناسایی نشد اما محققان متذکر شدند بیمارانی که به فشار خون بالا مبتلا بودند، میزان نمک بسیار بیشتری نسبت به سایر افراد سالم مصرف کرده بودند.
نتایج دانشمندان نشان میدهد که نمک به شیوههای مختلف بر روی افراد تاثیر میگذارد.
محققان همچنین دریافتند که سایر عوامل سبک زندگی از جمله مصرف الکل، سن و در جایگاه مهمتر، شاخص توده بدن همگی به شدت با افزایش فشار خون ارتباط دارند.
از سوی دیگر، خوردن میوه وسبزیجات بیشتر میتواند فشار خون را کاهش دهد.
به گفته محققان، جلوگیری از افزایش وزن باید اولین هدف هدف در جمعیت عمومی برای مقابله با بیماری همه گیر فشار خون بالا باشد.
در این پژوهش آمده است: شاخص توده بدن، عامل اصلی قابل تغییر موثر در سطح فشار خون بالا پس از اصلاحات چندگانه بود. فشار خون سیستولیک در شرکتکنندگان با شاخص توده بدن بالا، بیشتر بود. همچنین مصرف الکل در هر دو جنسیت با فشار خون سیستولیک مرتبط بود. این در حالیست که مصرف نمک با این نوع فشار خون در جنسیتهای مختلف پس از اصلاحات چندگانه ارتباطی نداشت.
اگرچه مراکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا روز گذشته هشداری را منتشر کرد که بر اساس آن 9 تن از هر 10 دانشآموز بیشتر از حد تعیین شده نمک مصرف میکنند. نیمی از این میزان از طریق غذاهای فرآوری شده مانند پیتزا، نان، تنقلات خوش طعم، ساندویچ، پنیر، گوشت فرآوری شده، مرغ فرآوری شده، پاستاها، سوپ و غذاهای مکزیکی مصرف میشود.
بر اساس این گزارش، یکی از هر شش دانشآموز به فشار خون بالا مبتلا بوده که تا حدی توسط رژیم سلامت از جمله رژیم کم سدیم قابل کاهش است.
انتهای پیام
4734049