علمی فناوری 03:32 - 25 شهریور 1398
با تلاش پژوهشگران آمریکایی صورت می‌گیرد
پژوهشگران آمریکایی، یک حسگر مبتنی بر لیزر ابداع کرده‌اند که می‌تواند مین‌های دفن شده در زمین را با سرعت و دقت بیشتری شناسایی کند.

کشف مین‌های زمینی با کمک یک حسگر مبتنی بر لیزر

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینمگ، شناسایی مین‌های کاشته شده در زمین، همیشه یک فرآیند کند و چالش‌برانگیز بوده است. شناسایی مین‌ها با کمک یک وسیله نقلیه در حال حرکت، به روند کار سرعت می‌دهد اما به دقت بالایی نیاز دارد.

پژوهشگران "دانشگاه می سی‌ سی پی" (Ole Miss) آمریکا، یک حسگر مبتنی بر لیزر ابداع کرده‌اند که می‌تواند اشیای دفن شده در زمین را هنگامی که ردیاب در حرکت است، شناسایی کند. این ابزار جدید، بهبود قابل توجهی برای فناوری‌های کنونی به شمار می‌رود که نمی‌توانند دقت کافی را برای این کار داشته باشند.

"ارتعاش‌ سنج لیزر داپلر"(LDV) می‌تواند ابزار امیدوارکننده‌ای برای شناسایی مین‌ها و دیگر اشیای دفن شده در زمین باشند اما حساسیت آنها نسبت به ارتعاشات زمین به این معناست که باید با کمک یک پلتفرم ویژه و ثابت کنترل شوند. این ابزار موسوم به "LAMBDIS" می‌تواند قابلیت شناسایی مین‌ها را فراهم کند و حساسیت آن نسبت به حرکت آن قدر کم است که می‌توان آن را با یک وسیله نقلیه در حال حرکت نیز به کار برد.

دکتر "ویاچسلاو آرانچوک"(Vyacheslav Aranchuk)، سرپرست این پروژه گفت: مشکل وجود مین‌ها در زمین، به چالشی جدی تبدیل شده که موجب می‌شود نیاز به بررسی سریع و دقیق مناطق بزرگ را با کمک وسایل نقلیه در حال حرکت احساس کنیم. ابزاری که ما ابداع کرده‌ایم می‌تواند با استفاده از پرتوهای لیزری و ترکیب سیگنال‌های آنها برای شناسایی مین‌ها، بر این چالش غلبه کند. LAMBDIS، امکان بررسی زمین‌هایی که حساسیت بالایی دارند را فراهم می‌کند. از سوی دیگر، حساسیت پایین ابزار و حسگر نسبت به حرکت، استفاده از آن را در یک وسیله نقلیه در حال حرکت، امکانپذیر می‌سازد.

پژوهشگران برای شناسایی اشیای دفن شده در زمین، معمولا ارتعاش‌ سنج لیزر داپلر را با یک منبع صوتی مانند اسپیکر و یا یک منبع لرزشی مانند لرزاننده مکانیکی ادغام می‌کنند. صدا یا امواج ارتعاشی موجب لرزش زمین می‌شوند. ارتعاش‌ سنج لیزر داپلر می‌تواند تفاوت‌های الگوی لرزش را در محلی که اجسام دفن شده وجود دارند، تشخیص دهد.

پژوهشگران در ابزار خود، از پرتوهای لیزری استفاده کردند که به بررسی مناطق مورد نظر کمک می‌کنند. در این ابزار، عناصر مبتنی بر نور از جمله لنزهای گیرنده و تداخل‌سنج، برای ادغام نور منعکس شده از نقاط گوناگون روی زمین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آرانچوک افزود: ابزار ما برخلاف ارتعاش‌ سنج لیزر داپلر، از تداخل نور منعکس شده از نقاط گوناگون اجسام استفاده می‌کند. این ابزار، حساسیت بسیار کمی نسبت به حرکت حسگر خود دارد اما حساسیت آن نسبت به لرزش میان نقاط گوناگون اجسام بسیار بالاست.

پژوهشگران، LAMBDIS را در شرایط گوناگون آزمایش کردند و این ابزار توانست در حالی که روی یک وسیله نقلیه قرار گرفته بود، اشیای دفن شده را در عمق 7.5 تا 20 متری زمین شناسایی کند. LAMBDIS در این آزمایش‌ها نشان داد که می‌تواند در شرایط جهان واقعی، عملکرد دقیقی داشته باشد.

انتهای پیام


10238591
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: محتوای کتب درسی در متوسطه دوم مفهوم سازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با روز جهانی کارگر، نشست هم‌اندیشی رئیس بنیاد ملی نخبگان با منتخبان سی و پنجمین جشنواره «امتنان از کارگران نخبه، گروه های کار و واحدهای نمونه» برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انویدیا چت‌بات اختصاصی ChatRTX را با قابلیت‌های جذاب و کاربردی‌تر به‌روزرسانی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مایکروسافت احتمالاً در آینده‌ای نزدیک نسخه‌ی ۲۰۲۴ بازی‌های محبوب Call of Duty را رونمایی می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نگران نباشید، می‌توانید جلوی دسترسی ابزارهای هوش مصنوعی به داده‌های شخصی خود را بگیرید تا از آن‌ها برای آموزش‌های مدل‌های هوش مصنوعی استفاده نشود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پست شد ۱۴۰۳/۲/۱۲ - ۱۳:۰۵ نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات با حضور نمایندگان سازمان‌های تابعه برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علی رغم آن که سال‌های خیلی پیش انسان برای اولین بار به ماه پا گذاشت؛ اما اکنون به نظر می‌رسد که تکرار این کار دشوار باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: راه‌ندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران در شورای گسترش تصویب شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به نظر می‌رسد تیک‌تاک بدون اطلاع اپل، مشغول دور زدن کمیسیون اپ استور آیفون است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قابلیت جدیدی به نام ایموجی صوتی را به اپلیکیشن تماس اندروید اضافه کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است