علمی فناوری 11:01 - 30 دی 1398
توسط محققان MIT ابداع شد
مهندسان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک هیدروژل ابداع کرده‌اند که می‌تواند توسط نور تجزیه شود و در هنگام ورود به بدن می‌توانند طی ۳۰ دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض نور از بین بروند.

ابزار پزشکی قابل هضم که با نور در بدن حل می‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، دانشمندان در موسسه فناوری ماساچوست(MIT) به دنبال ساخت ابزار پزشکی پیشرفته‌ای هستند که در بدن انسان حل شده و نیازی به جراحی برای خارج کردن نداشته باشند و در همین راستا فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با قرار گرفتن در معرض انواع خاصی از نور از بین می‌رود.

این تحقیق می‌تواند به جلوگیری از لزوم انجام جراحی‌های آندوسکوپی تهاجمی کمک کند، چرا که بیماران تنها باید یک کپسول دارای چراغ ال‌.ای‌.دی قابل هضم را ببلعند و سپس این دستگاه با قرار گرفتن در معرض امواج نور در بدن حل می‌شود.

موقعیت‌های بسیاری وجود دارد که ممکن است یک دستگاه پزشکی برای بررسی یا درمان اختلالات مختلف به دستگاه گوارش بیمار وارد شود. به عنوان مثال از یک بالن معده می‌توان برای درمان چاقی از طریق کم کردن حجم معده برای سرکوب اشتها استفاده کرد و پس از شش یا ۱۲ ماه با جراحی آندوسکوپی برداشته شود. در حالی که با این فناوری جدید، دیگر نیازی به انجام جراحی نیست و به بالن در زمان دلخواه نور تابانده می‌شود تا در معده حل شود.

استنت مری نمونه دیگری است که برای مبارزه با تنگ شدن مری به دلیل سرطان یا سایر شرایط استفاده می‌شود و با این فناوری جدید می‌توان از انجام جراحی تهاجمی جلوگیری کرد.

"جیووانی تراورسو" سرپزست این مطالعه گفت: ما در حال ایجاد مجموعه‌ای از سیستم‌ها هستیم که بتوانند در دستگاه گوارش قرار بگیرند و به دنبال راه‌های مختلفی هستیم که بتوانیم بدون نیاز به جراحی، حذف دستگاه‌ها از دستگاه گوارش را انجام دهیم.

وی  و همکارانش با ایجاد نوع جدیدی از هیدروژل حساس به نور به حل این مشکل نزدیک شدند. اساس این ماده یک ژل پلیمری است که حاوی پیوندهای شیمیایی است که توسط نور در محدوده آبی تا فرابنفش قابل تجزیه هستند. این پلیمر با استفاده از اجزای قوی‌تر متشکل از پلی‌آکریل آمید برای ماندگاری بیشتر ساخته شده اما با این وجود، قابلیت تجزیه را توسط نور دارد.

ساختار این ژل را می‌توان تغییر داد تا قابلیت‌های مختلفی را ارائه دهد. استفاده بیشتر از پلیمر حساس به نور در ساخت آن به این معنی است که سریع‌تر تجزیه خواهد شد اما از نظر مکانیکی ضعیف‌تر است. همچنین می‌توان زمان لازم برای تجزیه مواد را توسط منبع نور کنترل کرد، زیرا نور آبی آهسته‌تر تجزیه می‌کند اما ایمنی بهتری نسبت به نور ماوراء بنفش دارد.

این هیدروژل به عنوان بالن معده در معده خوک مورد آزمایش قرار گرفت. سپس یک چراغ ال‌ای‌دی آبی رنگ و قابل هضم به مدت شش ساعت در معده آن قرار گرفت و باعث شد بالن به آرامی تجزیه و در معده خوک حل شود. محققان می‌گویند که این کار با یک چراغ با انرژی بالاتر قادر است هیدروژل را طی ۳۰ دقیقه تجزیه کند.

آنها در آزمایشی دیگر با استفاده از این فناوری جدید موفق به ساخت استنت مری شدند. همانطور که در مورد بالن معده انجام شد، ایده این است که به محض اینکه این ابزارها کار خود را انجام دادند، تجزیه آنها توسط نور انجام شود و وقتی که دیگر حضورشان لازم نباشد، از دستگاه گوارش رد و دفع شوند.

این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام


10353610
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است