علمی فناوری 22:30 - 30 شهریور 1393
ستاره شناسان با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه جمینی، سیاهچاله‌ای یافته اند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ ستاره شناسان با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه جمینی،سیاهچاله‌ای یافته‌اند که ۲۱ میلیون برابر جرم خورشید دارد و در یک کهکشان کوتوله فوق فشرده قرار دارد.

 

 

تصویری هنری از سیاهچاله پر جرم کهکشان کوتوله M60-UCD1 



این سیاهچاله پنج برابر جرم سیاهچاله مرکزی راه شیری را دارد و در داخل یکی از متراکم ترین کهکشان‌های شناخته شده قرار دارد. کهکشان کوتوله M60-UCD1 که ۱۴۰ میلیون ستاره دارد، قطری به اندازه‌ی ۳۰۰ سال نوری دارد و تنها یک پانصدم قطر کهکشان ما دارد. اگر شما در یک کهکشان کوتوله زندگی می‌کردید در آسمان شب حداقل یک میلیون ستاره با چشم غیر مسلح می توانستید مشاهده کنید، این در حالی است که در آسمان شب ما، تنها ۴۰۰۰ ستاره قابل مشاهده است. یافته‌ها تایید می‌کند که در جهان تعداد زیادی کهکشان فشرده با سیاهچاله های پرچرم وجود دارد، همچنین مشاهدات پیشنهاد می‌کند که کهکشان‌های کوتوله ممکن است باقی مانده‌ی کهکشا‌نهای بزرگ باشند که در طول برخورد با کهکشان‌های دیگر از هم جدا شده و بصورت جزایر کوچکی از ستاره‌های منزوی تشکیل شده باشند.



آنیل ست منجم دانشگاه یوتا گفت: ما هیچ راهی که شما بتوانید یک سیاهچاله بسیار بزرگ را در درون یک جرم کوچک بسازید نمی‌دانیم. تیم ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ هابل و تلسکوپ ۸ متری جمینی و مادون قرمز هاوایی توانستند کهکشان M60-UCD1 را مشاهده کنند و جرم آن را محاسبه کنند. تصاویر هابل اطلاعاتی درباره قطر کهکشان‌ها و تراکم ستاره ها فراهم کرد و تلسکوپ جمینی حرکات ستاره ها که تحت تاثیر کشش گرانشی سیاهچاله بودند را اندازه گیری کرد، در نتیجه با استفاده از این داده ها دانشمندان توانستند جرم سیاهچاله را محاسبه کنند. 



 

تصویری از کهکشان مسیه ۶۰ و کهکشان کوتوله M60-UCD1 



سیاهچاله‌ها اجرام بسیار فشرده ای هستند که نیروی گرانش در آنها بسیار قوی است که حتی نور هم نمی تواند از آنها فرار کند. سیاهچاله های پرجرم حداقل یک میلیون برابر جرم خورشید ما دارند و تصور می‌شود در مرکز بسیاری از کهکشان ها وجود داشته باشند. سیاهچاله مرکزی راه شیری جرم چهار میلیون خورشید را دارد و سیاهچاله این کهکشان که کمتر از یک درصد جرم راه شیری دارد از آن سنگین تر است و جرم ۲۱ میلیون خورشید و ۱۵ درصد از جرم کلی کهکشان کوتوله را دارد. این کشف از این نظر بسیار شگفت انگیز است که کهکشان راه شیری ۵۰۰ برابر بزرگتر و ۱۰۰۰ برابر سنگین تر از کهکشان کوتوله M60-UCD1 است.



دانشمندان معتقدند کهکشان کوتوله M60-UCD1 قسمتی از کهکشان بزرگی با ده میلیارد ستاره بوده اما زمانی که از نزدیکی مرکز یک کهکشان بزرگتر بنام مسیه ۶۰ گذشته، بخشی از آن شامل ستاره‌ها و ماده تاریک به مسیه ۶۰ پیوسته است. تیم تحقیقاتی معتقد است که M60-UCD1 در نهایت ممکن است بطور کامل با مسیه ۶۰ ادغام شود که سیاهچاله‌ای با جرم ۴٫۵ میلیارد برابر خورشید و هزار برابر بزرگتر از سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری را دارد. زمانی که این اتفاق بیفتد سیاهچاله های هر دو کهکشان نیز با هم ترکیب خوهند شد، این کهکشان ها ۵۰ میلیون سال نوری از هم فاصله دارند.





انتهای پیام/


4766056
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است