علمی فناوری 10:57 - 26 آذر 1397
وزیر علوم تاکید کرد
وزیر علوم با اشاره به ایجاد نهادهایی چون معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از استعدادهای برتر گفت: در شرایط فعلی ما نیازمند تقویت این نهادها در جهت حمایت از دانش‌پژوهان هستیم که این مسیر در وزارت علوم دنبال می‌شود.

ضرورت هم‌افزایی نهادهای متولی استعدادهای برتر در شرایط فعلی

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی امروز در مراسم بیستمین جشنواره جوان خوارزمی با تاکید بر اینکه این مراسم با همت جمعی از فعالان عرصه‌های علم و فناوری برگزار شده است، افزود: برگزاری جشنواره‌ها تلاشی برای معرفی نمونه‌های شاخص استعدادهای درخشان کشور است که ما در کشور این نوع نخبگان را کم نداریم.

وی با تاکید بر اینکه این وضعیت در طول تاریخ حاکم بوده است، خاطرنشان کرد: بخشی از تاریخ درخشان کشور مربوط به تاریخ علم کشور است و بخشی از علم دنیا مدیون فعالیت عالمان ایرانی اسلامی است.

وزیر علوم دلیل این امر را اهمیت دادن ویژه دین مبین اسلام به دانش و دانش‌پژوهی دانست و یادآور شد: این امر موجب شده است که شخصیت‌های مهمی از دانشمندان ایرانی اقدام به تولید علم کنند و این امر نشان می‌دهد که اندیشه‌ورزی در فرهنگ و باور ایرانی وجود دارد.

غلامی، جوانان را سرمایه‌های گرانقدر کشور توصیف کرد و یادآور شد: وظیفه ما علاوه بر معرفی و شناسایی آنها اجرای برنامه‌های قوی در جهت هدایت و حمایت آنها است و در کشور نیز در این راستا به منظور هدایت استعدادهای درخشان برنامه‌هایی اجرا شده است که همه این اقدامات بخشی از کارهای اجرایی ما را شامل می‌شود.

وزیر علوم با اشاره به تشکیل معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان برای حمایت و هدایت از دانش پژوهان، تاکید کرد:‌ در شرایط فعلی نیازمند ارتباط سیستماتیک میان این نهادها هستیم و ما نیز در وزارت علوم برنامه‌هایی را در جهت تقویت این ارتباط در دستور کار قرار داده‌ایم.

غلامی با تاکید بر اینکه ما در وزارت علوم رویکرد جدی‌تری نسبت به کاربردی کردن یافته‌های علمی داریم، افزود: تشکیل پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در همه استان‌های کشور از جمله این اقدامات است، به گونه‌ای که در حال حاضر ۴۳ پارک فناوری در کشور ایجاد شده است.

وزیر علوم راه‌اندازی مراکز رشد در دانشگاه‌ها را بستری برای حمایت از ایده‌ها و طرح‌های فناورانه عنوان کرد و افزود: وظیفه دیگری که برای پارک‌ها تعریف کردیم، حضور در جشنواره‌ها و دعوت از صاحبان ایده برای استقرار در پارک‌ها است. ما در تلاش هستیم تا با هم‌افزایی بیشتر به حمایت روزافزون از صاحبان ایده بپردازیم.

غلامی با اشاره به طرح‌های برگزیده بیستمین جشنواره جوان خوارزمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر داوطلبان آزمون سراسری اقبال چندانی نسبت به علوم پایه ندارند و برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند انگیزه‌های لازم را برای حضور در این عرصه ایجاد کند.

وزیر علوم همچنین با اشاره به برخی از دستاوردهای محققان در جهت رفع نیازهای کشور، گفت: ساخت دستگاهی برای تایپ نابینایان از جمله دستاوردهایی است که در این جشنواره عرضه شده و در راستای رفع نیازهای کشور بوده است.

انتهای پیام


10002323
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است