علمی فناوری 16:11 - 28 آبان 1398
با تلاش دانشمندان آمریکایی صورت گرفت
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، به ساختارهایی دست یافته‌اند که می‌توان از آنها برای ارائه آنتی‌بیوتیک‌های جدید استفاده کرد.

کشف ساختارهایی که کلید دستیابی به آنتی‌بیوتیک‌های جدید هستند

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه کرنل"(Cornell University) آمریکا در بررسی جدید خود، از ساختار یک مکانیسم رونمایی کرد که منحصر به باکتری‌ها است و می‌تواند امکان ارائه آنتی‌بیوتیک‌های جدیدی را برای مقابله با پاتوژن‌ها فراهم کند.

این کشف جدید می‌تواند در یافتن یک روش جایگزین برای هدف قرار دادن باکتری‌های بیماری‌زا و مقابله با رشد میکروب‌های مقاوم در برابر باکتری امیدوارکننده باشد.

پژوهشگران دانشگاه "کرنل" در این بررسی، از روش بلورنگاری با اشعه ایکس استفاده کردند تا ساختار عناصری موسوم به "تی- باکس"(T-box) را در گونه‌ای پاتوژن موسوم به "مایکوباکتریوم توبرکلوزیس"(Mycobacterium tuberculosis) نشان دهند.

تی- باکس‌ها، ساختارهایی هستند که کمبود یک آمینواسید خاص را در سلول تشخیص می‌دهند و به باکتری‌ها کمک می‌کنند تا با آغاز روند تولید آمینواسید بیشتر، به این کمبود واکنش نشان دهند.

"رابرت باتاگلیا"(Robert Battaglia)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: تی- باکس‌ها، فقط در باکتری‌ها وجود دارند و ژن‌های ضروری را کنترل می‌کنند. این ویژگی‌، آنها را به هدف جالب‌تری تبدیل می‌کند زیرا تی- باکس‌ها، به این باکتری‌ها کمک می‌کنند تا نسبت به شرایط دشواری مانند نبودن غذا واکنش نشان دهند.

تی- باکس‌ها، به درشت‌مولکول‌هایی موسوم به "آران‌ای حامل"(tRNA) متصل می‌شوند که حمل آمینواسیدها را بر عهده دارند. هر یک از گونه‌های متفاوت آر.ان‌.ای حامل، به نوع خاصی از آمینواسید متصل می‌شوند.

پژوهشگران در این پروژه توانستند ساختار پیچیده تی- باکس و آر.ان‌.ای حامل را به طور کامل توضیح دهند. هنگامی که میزان آمینواسید در باکتری پایین باشد، آر.ان‌.ای حامل مرتبط با آن، بدون بار می‌ماند و به یک تی-باکس‌ متصل می‌شود. هنگامی که میزان آمینواسید بالا برود، آر.ان‌.ای حامل با آن جفت می‌شود و به بارگیری می‌پردازد. آمینواسیدها، در همه عملکردهای سلولی بنیادین باکتری‌ها نقش دارند.

باتاگلیا افزود: با دستیابی به این ساختارها می‌توانیم تفاوت بخش‌های گوناگون تی‌- باکس و تاثیر آنها در تعامل خاص تی‌- باکس با آر.ان‌.ای حامل را بررسی کنیم. اگر ما بتوانیم دارویی برای هدف قرار دادن عناصر تی- باکس ارائه دهیم تا از اتصال آن به آر.ان‌.ای حامل پیشگیری کنیم، امکان ارائه آنتی‌بیوتیک جدیدی فراهم می‌شود که نیازی نیست نگران عوارض جانبی آن باشیم.

این پژوهش، در مجله "Nature Structural and Molecular Biology" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10297097
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است