اقتصادی 17:26 - 02 خرداد 1397
رئیس سازمان بورس مطرح کرد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار می‌گوید قرارداد آتی زعفران در بورس کالا باعث شفافیت قیمت این محصول شده و از سوی دیگر وجود بازیگران متعدد در این بازار باعث پوشش ریسک خواهد شد.

شفاف‌سازی قیمت زعفران با راه‌اندازی معاملات آتی

به گزارش ایسنا، شاپور محمدی در مراسم آغاز معاملات آتی زعفران گفت: بازارهای سنتی نوسانات بالای قیمتی دارند. نبود گردش شفاف اطلاعات، حضور گسترده واسطه ها به صورت غیر  مجاز و وجود پدیده سلف خری به صورت ناعادلانه از معایب بازارهای سنتی است که بازارهای آتی این مشکل را پوشش می‌دهد.

وی درباره مزایای به کارگیری قرارداد آتی اظهار کرد: مدیریت ریسک تسهیل فرایند کشف قیمت، توسعه بازار تسهیل معامله فیزیکی و افزایش شفافیت بازار از مزایای قرارداد آتی است. در اکثر کشورهایی که کشاورزی وجود دارد معاملات آتی هم دارند.

محمدی ادامه داد: تاثیر قراردادهای آتی در بخش کشاورزی اثرات متعددی دارد اینکه کشاورزان به دسترنج واقعی خود دست یابند. قیمتی که زعفران در خریدهای خرد داشته با قیمتی که در بورس کالا کشف می‌شود نشان می‌دهد که باید از دارایی‌های ملی صیانت کرد.

وی یادآور شد: در اکثر کشورهایی که محصولات کشاورزی دارند بورس کشاورزی فعال بوده و قرارداد آتی نیز در آن معامله می شود به طور مثال در هند قراردادآتی هل و نعنا، چین قرارداد آتی سویا و ذرت، در برزیل قرارداد آتی دام زنده و قهوه عربی مورد معامله قرار می گیرد و مالزی از قرداد آتی روغن پالم استفاده می کند.

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با بیان اینکه زعفران به عنوان یکی از محصولات بسیار مهم بخش کشاورزی بوده و ارزش بالایی دارد، تصریح کرد: در مورد قراردادهای آتی زعفران شرایط لازم برای موفقیت این محصول در بورس کالای ایران فراهم است به طوری که با راه اندازی قرارداد آتی زعفران ایران به عنوان بزرگ ترین تولید کننده و صادرکننده جهان از این امر استفاده خواهد کرد و مرجعیت قیمتی این محصول در بازارهای بین المللی و ایجاد بازار نقدی قوی برای این محصول حاصل می شود.

وی اضافه کرد: همچنین وجود نوسانات قیمتی دارایی پایه و نیاز به مدیریت ریسک با قراردادهای آتی اتفاق خواهد افتاد و نیز بازیگران متعدد از تلاقی عرضه و تقاضا ایجاد می شود این در حالی است که انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی حمایت منظم تری از طریق بورس کالا و معاملات زعفران داشته باشد.

انتهای پیام


9788486
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان، سالانه برای واردات ذرت و کنجاله سویا ۸ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود که مسئولان با جایگزینی نهاده دامی و کشت گیاهان کم آب بدنبال کاهش وابستگی و خروج ارز از کشور هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت گفت: در بخش‌هایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، ۲۰۰ تاجر در حوزه‌های مختلف شناسایی شده‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به مباحث مطرح شده اخیر، مدیریت رشد نقدینگی در اقتصاد کشور در دوره اخیر را در وضعیتی کاملا با ثبات دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت: تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی هم در حوزه صادرات و هم واردات دوبرابر خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: با شیب ۲۷ درصدی طی یک‌ماه گذشته، روزانه خرید حمایتی مرغ به هزارتن رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته کاری که گذشت چهار روز شاهد ورود نقدینگی بودند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه به ۲۳.۵۱ درصد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۴.۳۶ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت: خوشبختانه در حوزه لاستیک خودرو‌های سواری کمبودی نداریم و این صنعت امسال ۳۰۰ میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و وضعیت مناسب دما، شرایط مطلوبی پیش روی کشاورزان دیم کار است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است