علمی فناوری 18:03 - 19 اردیبهشت 1400
گروهی از محققان اخیرا در حال توسعه دستگاه‌های جدیدی هستند که می‌توانند فعالیت مغز افراد را در هر حالت ردیابی کنند که این امر به توسعه درمان‌های بهتری برای بیماری‌هایی مانند اختلالات مغزی منجر خواهد شد.

توسعه دستگاههای ردیابی فعالیت مغز به منظور درمان بیماری‌های مغزی

به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، با ظهور ساعت‌های هوشمند و برنامه‌های تناسب اندام، ردیابی فعالیت روزانه بدن امری کاملاً رایج شده است اما این در حالی است که توجه زیادی به ردیابی فعالیت مغز نمی‌شود.

اکنون دستگاه‌های قابل حملی برای انجام این کار در حال توسعه هستند. آنها روش‌های جدیدی برای درمان اختلالات عصبی مانند پارکینسون ارائه خواهند داد.

این پروژه توسط کنسرسیوم تازه تاسیس"Open Mind"رهبری می‌شود و آنها در این پروژه با محققان دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو، دانشگاه براون و کلینیک مایو همکاری می‌کنند.

یکی از چالش‌های درمان پارکینسون و سایر اختلالات عصبی محدود بودن داده‌های موجود درباره این بیماری‌ها است و این نیز به این دلیل است که فعالیت مغز بیماران معمولاً فقط در یک کلینیک اندازه‌گیری می‌شود. این دستگاه‌های تحریک کننده عصبی برای پیگیری فعالیت مغزی بیماران در طول زندگی روزمره ساخته می‌شوند. سپس داده‌ها جمع آوری شده و توسط پزشکانی که می‌توانند ارتباط داده‌ها با علائم مربوطه را دریابند، تجزیه و تحلیل خواهد شد. با این کار محققان امیدوارند که بتوانند موضوعات اساسی اختلالات مغزی را بهتر درک کنند و درمان‌های بهتری را توسعه دهند.

دکتر "فیلیپ استار"(Philip Starr) محقق اصلی و جراح مغز و اعصاب دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو گفت: بخشی از دلیل قابلیت انعطاف‌پذیر بودن دستگاه ما این است که محققان، نرم افزاری خاص را برای کنترل آن می‌نویسند و این کاری است که تنها شرکت‌های ساخت دستگاه در گذشته انجام می‌دادند.

یکی از دلایل امیدوار کننده بودن این روش درمانی استفاده از فناوری جدید است. دستگاه‌های تحریک کننده عصبی قابل حمل با تأمین جریان‌های الکتریکی کوچک به مغز کار می‌کنند. این تحریک می‌تواند مدارهای غیر طبیعی مغز را که منجر به ظهور علائم بیماری می‌شوند را مختل کند. این دستگاه‌های جدید برخلاف فناوری‌های موجود دارای قابلیت ضبط سیگنال‌های مغزی و تبدیل آنها به داده‌ها هستند که این کار برای بررسی و درمان اختلالاتی مانند پارکینسون و صرع مفید است و می‌تواند مواردی مانند افسردگی مزمن را نیز درمان کند.

انتهای پیام


11059170
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است