علمی فناوری 12:06 - 07 شهریور 1394
پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری و مرکز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیک طی یک طرح پژوهشی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به مطالعه و بررسی بیوشیمیایی و مولکولی ویژگی‌های ضد سرطانی کلریترین پرداختند.

بررسی ویژگی‌های ضد سرطانی گیاه مامیران کبیر توسط محققان دانشگاهی

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر سکینه کاظمی نور عینی، مجری طرح در این باره اظهار کرد: گیاه مامیران کبیر از گیاهان مورد استفاده در طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها و بویژه سرطان‌های دستگاه گوارش است. این گیاه بسیار سمی است و ترکیبات موثر آن در طراحی و استفاده نوعی مشتق مصنوعی به عنوان داروی ضد سرطان الهام بخش بوده است. در این پژوهش مکانیسم اثر ضدسرطانی برخی ترکیبات عمده این گیاه بویژه کلریترین بررسی شده است.

وی افزود: مطالعات قبلی ما بر روی این ترکیبات نشان داد که کلیدونین یکی از مهمترین آلکالوئیدهای این گیاه باعث القای مرگ سلولی سرطان کبد می‌شود. در این بررسی مشخص شد که کلیدونین باعث مهار قوی آنزیم تلومراز که آنزیم کلیدی در نامیرایی سلول‌های سرطانی است، می‌شود. این ویژگی به طور عمده به واسطه سرکوب بیان ژن این آنزیم است. کلیدونین در غلظت‌های کمتر از میکرومولار، سلول سرطانی را پس از تنها تعداد معدودی تقسیم سلولی از بین می‌برد. همچنین این ترکیب در غلظت‌های کمتر از میکرومولار آن در سلول‌های سرطان سینه به سرعت و بسیار قوی مرگ سلولی را با دو مکانیسم آپوپتوز و اتوفاژی به راه می‌اندازد.

مجری طرح گفت: بررسی‌های انجام شده نشان دادند که کلریترین و سنگوئینارین سمیت به مراتب بیشتری داشته و سلول‌های سرطانی را با مکانیسم‌های مشابهی یعنی القای شدید مرگ سلولی و سرکوب قوی آنزیم تلومراز از بین می‌برند. دو ترکیب اخیر باعث تقویت و پایداری ساختارهای چهار رشته‌ای در تلومرهای کروموزوم‌ها می‌شود که آنزیم تلومراز را از فعالیت باز داشته و آن را قویاً مهار می‌کند. این گروه ترکیبات ارزش دارویی بسیار بالایی در درمان بدخیمی دارند که امید است با مطالعات بیشتر شاهد کاربرد عملی آن باشیم.

از این طرح تا به حال دو مقاله در مجلات ISI به چاپ رسیده است.

انتهای پیام


6973208
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است