علمی فناوری 16:21 - 11 خرداد 1399
محققان "دانشگاه ییل" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند "صفحات تکتونیکی"(Tectonic plates) زمین بیش از ۴.۴ میلیارد سال قدمت دارند.

"صفحات تکتونیکی" زمین بیش از ۴.۴ میلیارد سال قدمت دارند

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، صفحات تکتونیکی بخش‌های عظیم یا تکه‌هایی از پوسته زمین و بالاترین قسمت گوشته زمین هستند که در کنار هم لیتوسفر را تشکیل می‌دهند. آنها تخته سنگ‌های بزرگی هستند که در  بخش پوسته زمین و گوشته فوقانی قرار دارند. اثر متقابل این صفحات، کلیه توده‌های خاکی یا خُشکی را تشکیل می‌دهند و بر ویژگی‌های قابل توجه زمین‌شناسی سیاره‌ای یا اخترزمین‌شناسی که شامل زمین لرزه‌ها و آتشفشان‌ها تا ظهور قاره‌ها می‌شوند، تأثیر می‌گذارند.

با این حال سن صفحات تکتونیکی زمین یک معمای سخت در زمین شناسی است. به نظر می‌رسد مطالعه جدید ژئوفیزیکدانان دانشگاه ییل بتواند پاسخی مناسب برای این معما باشد. براساس این مطالعه قدمت صفحات تکتونیکی زمین به بیش از ۴ میلیارد سال پیش می‌رسد.

"جون کورناگا"(Jun Korenaga) استاد زمین و علوم سیاره‌ای دانشکده هنر و علوم دانشگاه ییل گفت: برای سال‌های طولانی درک زمان تشکیل صفحات تکتونیکی زمین یک معمای سخت محسوب می‌شد.

هرچه بیشتر به عقب برمی‌گردیم، سابقه زمین شناسی کمتری در دست داریم. یکی از وعده‌های امیدوار کننده برای تعیین کارایی صفحات تکتونیکی، رشد قاره‌ها است. این امر به این دلیل است که تنها راه برای ساخت یک قطعه زمین به اندازه قاره ، سنگ‌های سطحی اطراف آن هستند که طی مدت زمانی طولانی تشکیل شده باشند. طی این مطالعه دانشمندان یک شبیه سازی ژئوشیمیایی زمین اولیه را بر اساس عنصر آرگون طراحی کردند.

آرگون برای فرار از گرانش زمین خیلی سنگین است، بنابراین مانند یک لایه در جو باقی می‌ماند.

دانشمندان خاطرنشان کردند: بیشتر آرگون‌های موجود در جو زمین از نوع ۴۰Ar هستند که آنها محصول پوسیدگی رادیواکتیو پتاسیم-۴۰ که در پوسته و گوشته قاره‌ها یافت می‌شود، هستند. این مدل به بررسی آرگون جوی که به تدریج در طول تاریخ کره زمین انباشته شده است تا سن رشد قاره را تعیین کند، می‌پردازد.

در حین ایجاد شبیه‌سازی، دشوارترین بخش، اثرات یک فرآیند زمین شناسی به نام "بازیافت پوسته"(crustal recycling) بود. این فرآیند تکتونیکی است که توسط آن مواد سطحی از لیتوسفر با فرسایش تکتونیک یا لایه لایه شدن به داخل گوشته بازیافت می‌شوند. بنابراین از این شبیه سازی برای محاسبه میزان انتشار گازهای آرگون است که بخشی از رشد قاره نیستند، استفاده می‌شود.

این مدل نخستین مدلی است که در آن برای اولین بار  محققان به صورت خود سازگار گاززدایی آرگون را با تکامل حرارتی زمین و سپس اثر بازیافت پوسته و استفاده مجدد از توزیع‌های تشکیل پوسته و سن سطح زمین را ترکیب می‌کنند. کورناگا در انتها گفت: ساخت پوسته قاره‌ای یک فرآیند یک طرفه نیست.

انتهای پیام


10554880
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است