علمی فناوری 16:59 - 21 مرداد 1404
استفاده از مایکروویو برای گرم کردن غذا سریع و آسان است، اما استفاده از آن برای برخی غذا‌ها مناسب نیست.

غذا‌هایی که نباید با مایکروویو گرم کرد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - مایکروویو روشی سریع و آسان برای گرم کردن غذا است، اما بهتر است برخی غذا‌ها را در آن گرم نکنید تا از از دست دادن خواص مفید آنها، تغییر بافت یا حتی تشکیل مواد مضر جلوگیری شود.

دکتر ناتالیا فومنکو، استادیار گروه ایمنی مواد غذایی در دانشگاه بیوتکنولوژی روسیه، می‌گوید: «تخم‌مرغ، چه آب‌پز و چه با پوسته، نباید مستقیماً در مایکروویو گرم شود، زیرا ممکن است به دلیل تجمع بخار در داخل، بترکد. بنابراین، بهتر است آنها را در آب داغ گرم کنید.»

پزشک توصیه می‌کند شیر مادر یا غذای کودک را در مایکروویو گرم نکنید، زیرا این کار می‌تواند منجر به گرم شدن نامتوازن ودر نتیجه تشکیل تیکه‌های داغ شود که «نقاط داغ» که برای کودک خطرناک است. او توصیه می‌کند که این غذا‌ها را در حمام آب گرم کنید.

به گفته او، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کرفس و کاهو نباید در مایکروویو گرم شوند، زیرا نیترات موجود در آنها می‌تواند به نیتروزامین‌های مضر تبدیل شود. غذا‌های حاوی فلفل و ادویه‌های تند هنگام گرم شدن، کپسایسین آزاد می‌کنند که تبخیر می‌شود و ممکن است غشا‌های مخاطی چشم و سیستم تنفسی را تحریک کند.

او می‌گوید: قرار دادن قارچ در مایکروویو توصیه نمی‌شود، زیرا این امر منجر به دناتوراسیون سریع پروتئین می‌شود و خطر سوء هاضمه را افزایش می‌دهد. بنابراین، ترجیحاً آنها را روی اجاق گاز با حرارت متوسط گرم کنید. قرار دادن روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن بذر کتان در مایکروویو نیز می‌تواند منجر به اکسیداسیون و از بین رفتن خواص مفید آنها شود.

به گفته او، گرم کردن عسل در مایکروویو ممکن است باعث از بین رفتن خواص مفید آن شود، زیرا شبکه کریستالی عسل هنگام گرم شدن تغییر می‌کند و باعث از بین رفتن طعم خاص آن می‌شود. در دما‌های بالا، آنزیم‌ها و ویتامین‌های موجود در عسل از بین می‌روند و هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) تشکیل می‌شود، ماده‌ای که طبق برخی مطالعات سرطان‌زا تلقی می‌شود. برای جلوگیری از این خطرات، بهتر است عسل را در آب ذوب کنید.

او اضافه می‌کند: «مایکروویو باعث تسریع از بین رفتن ویتامین C و باعث می‌شود میوه‌ها و سبزیجات منجمد آب شوند و آنها را به صورت مایع باقی بگذارد. برنج نیز یکی از خطرناک‌ترین غذا‌ها هنگام گرم کردن در مایکروویو است، زیرا ممکن است حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد که تحت تأثیر حرارت قرار نمی‌گیرد و می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود.»

او همچنین اشاره می‌کند که محصولات گوشتی نیمه فرآوری شده، مانند سوسیس و هات داگ، هنگام پخت در مایکروویو، محصولات اکسیداسیون کلسترول تولید می‌کنند که خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. بنابراین، توصیه می‌شود این محصولات را با استفاده از فر، اجاق گاز یا بخارپز معمولی گرم کنید.

منبع: gazeta.ru


12215962
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اورژانس استان تهران گفت: از ساعات ابتدایی صبح امروز ۵۰۰ نفر از کارشناسان این سازمان با تعداد ۲۰۷ دستگاه ناوگان عملیاتی به شرکت کنندگان راهپیمایی جاماندگان اربعین خدمت رسانی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» حبوبات منبع غنی فیبر، پروتئین و مواد معدنی مفید هستند که نه‌تنها موجب افزایش فشار خون نمی‌شوند، بلکه در کاهش و کنترل آن نقش دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه آزمون بورد‌های تخصصی و فوق‌تخصص، بالاترین سطح آزمون‌های علمی کشور است از حضور ۵ هزار شرکت‌کننده در این آزمون‌ها خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی آموزش و پرورش گفت: مطابق نظر دولت امسال دانش‌آموزان اتباع غیرمجاز را در مدارس کشور ثبت‌نام نمی‌کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف سرپرست این دانشگاه شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی، مسعود آقامحمد تجریشی را به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی شریف منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: حفظ یکپارچگی منطقه تاریخی اطراف دانشگاه هنر یک «وظیفه ملی» است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم در مراسم رونمایی از بزرگترین سایت دانلود مقاله در کشور، تاکید کرد: بی‌تردید گذشته پرافتخار، آینده‌ای پرافتخار را نیز به دنبال خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات کشور با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی، مهرماه امسال در تهران برگزار خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت بهداشت از برگزاری چهل و چهارمین آزمون گواهینامه همزمان با سی‌ونهمین آزمون دانشنامه فوق تخصصی و هفتاد و دومین دوره دانشنامه تخصصی وزارت بهداشت خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است