علمی فناوری 12:53 - 21 تیر 1404
ترکیباتی طبیعی در برخی غذا‌های خوشمزه وجود دارد که فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را ارتقا می‌دهند.

ترکیباتی طبیعی که فشار خون را کاهش و سلامت قلب را ارتقا می‌دهند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - تیمی از محققان، ترکیبات گیاهی طبیعی را که ممکن است در کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب نقش داشته باشند، برجسته کرده‌اند و اهمیت غذا‌های غنی از این ترکیبات را در رژیم غذایی روزانه تقویت کرده‌اند.

این ترکیبات به عنوان فلاوان-۳-اول شناخته می‌شوند، نوعی فلاونوئید گیاهی که در غذا‌های رایج مانند کاکائو، چای، انگور، سیب و برخی از انواع توت‌ها یافت می‌شود. آنها مسئول طعم تلخ یا قوی موجود در شکلات تلخ یا چای غلیظ هستند.

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی به رهبری پروفسور کریستین هایس از دانشگاه Surrey، داده‌های ۱۴۵ آزمایش بالینی شامل بیش از ۵۲۰۰ شرکت‌کننده را تجزیه و تحلیل کردند. این مطالعه بر ارزیابی تأثیر مصرف فلاوان-۳-اول بر فشار خون و عملکرد عروق، با استفاده از دو شاخص کلیدی متمرکز بود: فشار خون (سیستولیک و دیاستولیک) و اتساع ناشی از جریان (FMD)، معیاری از توانایی رگ‌ها برای اتساع در پاسخ به جریان خون.

این مطالعه نشان داد که مصرف تقریباً ۵۸۶ میلی‌گرم فلاوان-۳-اول روزانه - معادل دو تا سه فنجان چای یا یک وعده شکلات تلخ - به طور متوسط ​​به کاهش فشار خون ۲.۸ میلی‌متر جیوه کمک می‌کند.

در افرادی که از قبل فشار خون بالا داشتند، این کاهش بیشتر بود و به ۶ تا ۷ میلی‌متر جیوه در فشار سیستولیک و ۴ میلی‌متر جیوه در فشار دیاستولیک رسید. این نتایج مشابه اثر برخی از دارو‌های ضد فشار خون است.

بهبود عملکرد عروقی ۱.۷٪ نیز حتی در افراد سالم مشاهده شد که نشان دهنده نقش محافظتی بالقوه این ترکیبات است.

عوارض جانبی نادر و خفیف بودند و اغلب به ناراحتی جزئی دستگاه گوارش محدود می‌شدند. بنابراین، غذا‌های غنی از فلاوان-۳-اول برای اکثر افراد انتخابی ایمن هستند.

شما می‌توانید این مقدار مفید از ترکیبات را با مصرف موارد زیر دریافت کنید:

دو تا سه فنجان چای سبز یا سیاه.

یک وعده شکلات تلخ (حدود ۵۶ گرم).

دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو.

دو تا سه سیب روزانه.

میوه‌های دیگر مانند انگور، گلابی و انواع توت.

اگرچه برخی مطالعات مکمل‌های فلاوان-۳-اول را آزمایش کرده‌اند، اما غذا‌های طبیعی نتایج قوی‌تری نشان داده‌اند. این احتمالاً به دلیل تعامل سایر ترکیبات موجود در غذا‌های کامل است که اثربخشی آنها را افزایش می‌دهد.

آیا این ترکیبات جایگزین دارو هستند؟

خیر. آنها یک راه حل جادویی نیستند، بلکه یک افزودنی مؤثر به یک سبک زندگی سالم هستند و ممکن است به جلوگیری از بیماری قلبی یا کاهش نیاز به دارو‌های فشار خون در آینده کمک کنند.

منبع: Science Alert


12206340
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بر تأثیر دارو‌های خواب‌آور بر پروتئین‌های سمی مغز تأکید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده زیاد از هدفون شنوایی جوانان را تهدید می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی با انتشار فراخوانی مشترک از طرح‌های سامانه هوشمند خدمات سلامت یکپارچه حمایت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: مردم عزادار کشورمان در تاسوعا و عاشورای حسینی بیش از ۲۷ هزار و ۲۰۰ واحد خون اهدا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز حراست سازمان سنجش آموزش کشور از داوطلبان کنکور درخواست کرد که از کانال‌های غیرمجاز خارج شوند و تاکید کرد: این کانال‌ها شناسایی شده و مراکز امنیتی و انتظامی در حال رصد آنها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در راستای پیگیری امور مربوط به استادان، کارکنان و دانشجویان با دستور وزیر علوم، تشکیل شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی از تلاش برای رفع مشکلات کسب و کار‌های دیجیتال آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا قطره‌های آهن در کودکان باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شود، گفت: کودکان برای خونسازی، رشد و افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت‌ها به آهن نیاز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فنی سازمان سنجش تاکید کرد: داوطلبانی که بیش از یک نوبت و در گروه‌های آزمایشی مختلف شرکت کرده باشند باید گروه آزمایشی نهایی خود را برای صدور کارنامه به سازمان سنجش معرفی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات افراد بعد از خوردن خربزه دچاره لرز می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است