تغذیه ورزشکاران در نوروز

باشگاه خبرنگاران جوان؛ روژیار شعبانی خواه - دکتر مسعودروشنی مدرس دانشگاه و فدراسیونهای ورزشی گفت: با آغاز سال نو و شروع تعطیلات نوروز، تغییرات گسترده و مهمی ممکن است درتغذیه انسان پیش آید که این تغییرات میتواند بر سلامت انسان اثر گذار باشد.
وی ادامه داد: در ایام نوروز و تعطیلات سال نو ممکن است به علت صرف غذا در رستوان و یا دعوت به میهمانی و استفاده از غذاهای پر چرب و پر نمک الگوی غذایی افراد تغییر کند که موجب به خطر افتادن سلامت انسان میشود.
مدرس دانشگاه و فدراسیونهای ورزشی افزود: امسال هم تقارن نوروز با ماه مبارک رمضان واختمال شب نشینیها توجهات غذایی را ملزم میکند مراقب غذاهای چرب و پرنمک و شیرینی هاومصرف زیاد میوه باید بود و مصرف چنین غذاهایی علاوه بر آنکه موجب چاقی میشود، فشار خون و چربیهای خون را نیز افزایش میدهد. تغییر دیگری که در تعطیلات سال نو به طور معمول در تغذیهٔ افراد رخ میدهد این است که به علت دیدو بازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه، مصرف آب به طور چشم گیری کاهش مییابد که بارزترین علامت آن، بروز یبوست است. مصرف آب این ماده حیات بخش را نباید فراموش کرد. ضمناَ مصرف انواع سبزیجات و میوه را از یاد نبرید و از مصرف بی رویه انواع تنقلات، شیرینی و آجیل امساک نمائید.
تغییر ساعت غذایی وخواب یکی از عوامل موثر در افزایش وزن خواهد بود
روشنی ادامه داد: در دید و بازدیدهای ایام نوروز استفاده از آجیل طرفداران زیادی در بین مردم کشورمان دارد. یادآوری میشود که انواع مغزها، حاوی ارزش تغذیهای بالایی هستند و مصرف متعادل آنها برای سلامت مفیداست ولی به هنگام استفاده از انواع مغزها باید به چند نکته اصلی توجه کرد. در مصرف آجیل بویژه انواع پر نمک و شور آن افراط نشود، زیرا موجب افزایش فشار خون و تجمع آب در بدن میشود. به تصور اینکه چربیهای گیاهی موجب افزایش وزن نمیشوند این مغزها را بی رویه مصرف نکنید، زیرا چربیهای گیاهی نیز مانند چربیهای حیوانی و جامد باعث چاقی میشوند.
به گفته وی در ایام نورزو برنامه غذایی روزانه افراد، معمولاَ تغییر میکند. به علت دیر برخاستن از خواب ممکن است بعضی از افراد مخصوصاَ کودکان و نوجوانان صبحانه میل نکنند که باعث میشود تمایل بیشتری به مصرف تنقلات و شیرینی جات از خودنشان دهند و شیرینی و آجیل جانشین و عدههای اصلی غذائی شود. باید توجه داشت که تنقلات ولو حاوی ارزش تغذیهای بالایی باشند، نمیتوانند جانشین غذای اصلی انسان شوند.
مدرس دانشگاه و فدراسیونهای ورزشی اضافه کرد: در میهمانیهای نورزوی معمولاَ مصرف انواع میوه کاهش مییابد و تنقلاتی مانند شیرینی و آجیل جانشین آن میشود و این امر، به خصوص در مورد کودکان بیشتر مشاهده میشود. میوهها و سبزیجات با دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین و مقادیر مناسبی املاح و همچنین آب میتوانند به حفظ سلامت انسان کمک کنند. چنانچه میوه با پوست مصرف شود حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که از بروز یبوست پیشگیری کرده و موجب کاهش کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون شده و باعث تنطیم فشار خون میگردد.
ورزشکاران مراقب باشند.
12167897