علمی فناوری 13:14 - 04 تیر 1403
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذا‌های پر انرژی و پر چرب استفاده شود.

مصرف غذا‌های پرچرب را در تابستان به حداقل برسانید

دکتر منصور رضایی با بیان اینکه در گرما تعریق افزایش یافته و احساس نیاز به آب بیشتر می‌شود، گفت: اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد دچار ضعف، سستی، بی‌حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می‌شود.

این متخصص رژیم درمانی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: در شرایط آب و هوایی گرم، نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین‌ها بیشتر می‌شود بنابراین بهتر است با گرم‌تر شدن هوا، افراد از لبنیات و گوشت‌های کم چرب استفاده کنند.

دکتر رضایی مصرف میوه و سبزی تازه فصل را غنی از آب، املاح، ویتامین‌ها و فیبر دانست و گفت: با مصرف کمپوت، آبمیوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی‌های خشک، نمی‌توان این نیاز را رفع کرد و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده شود.

این متخصص علوم تغذیه افزود: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذا‌های پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتیین‌های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات باعث افزایش توان جسمی افراد می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف نمک، غذا‌های شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در فصل تابستان محدود و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد، گفت: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی باعث کاهش ارزش غذایی آنها می‌شود. همچنین توصیه می‌شود که در مصرف این نوع اغذیه و غذا‌های آماده، مصنوعی و فست فود‌ها زیاده روی نشود.

دکتر رضایی با تاکید بر اینکه نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی‌های طبیعی (عسل، کشمش و مویز) و میوه‌های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس زیاده‌روی کرد، گفت: در فصل تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به دلیل داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار، مصرف شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم می‌شود و باید از مصرف غذا‌های با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد بنابراین باید غذا‌هایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود.

وی توصیه کرد: در فصل تابستان بیشتر از غذا‌هایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده شود. همچنین غذا‌های پختنی و آب پز از جمله غذا‌های مناسب فصل گرماست البته توصیه بر این است که در فصول گرم سال، کمتر از کباب و یا غذا‌های سرخ شده استفاده شوند.

دکتر رضایی مصرف آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، سوپ جو و آش جو را به دلیل خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذا‌ها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان کرد.

این متخصص تغذیه همچنین مصرف مرکبات و میوه‌های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست.

وی با اشاره به مفید بودن مصرف سالاد‌ها (مثل کاهو و خیار) در تابستان، تاکید کرد: بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سس‌های کارخانه‌ای استفاده و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه، سس دلخواه تهیه شود.

به گفته دکتر رضایی مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست، ارجحیت مصرف گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز، استفاده کمتر از روغن‌ها و چربی‌ها و همچنین استراحت کافی از اصول سبک زندگی سلامت محور به ویژه در فصل تابستان است.


12066797
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اجرای طرح «هر دانش‌آموز یک مهارت»، خاطرنشان کرد: باید برای هر دانش‌آموز مسیر یادگیری مشخص و منسجمی طراحی شود و از ثبت نام تا صدور گواهینامه، تمامی فرایند‌ها شفاف و قابل رصد باشد. سامانه‌ای یکپارچه طراحی خواهد ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۵ (Ph.D) از سوی سازمان سنجش آموزش کشور تا جمعه، ۱۶ آبان‌ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مؤسسه ISC از انتشار نتایج رتبه‌بندی موضوعی جهانی ISC-۲۰۲۴ برای ششمین سال پیاپی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره‌شناسان مرکز فعالی را در سمت نزدیک خورشید شناسایی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فصل آنفولانزای امسال زودتر از حد معمول آغاز شد، اما این به دلیل افزایش حدت ویروس نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از دانشمندان فاش کرده‌اند که تلاش‌های ترمیم لایه اوزون در طول چهل سال گذشته به طور غیرمنتظره‌ای در افزایش دمای جهانی نقش داشته و گرمایش جهانی را تشدید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخبگان زیر ۱۷ سال کشورمان در مسابقات آسیایی تایلند توانستند به عنوان قهرمانی رباتیک آسیا دست پیدا کنند و بالاتر از چین و کره جنوبی در سکوی اول آسیا بایستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ChatGPT دیگر قادر به ارائه مشاوره فردی، ارزیابی خطرات قانونی یک سناریوی خاص، تدوین استراتژی دفاع در دادگاه یا ایجاد اسناد رویه‌ای نخواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با فرا رسیدن فصل سرما، خطرات پنهانی در رختخواب شما کمین می‌کنند، بدون اینکه متوجه شوید!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماموریت‌های فضایی عمیق، مانند سفر به مریخ، مستلزم توسعه انواع جدیدی از موتورهای فضایی، از جمله موتور موشک قطبی شده پلاسمایی، خواهد بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است