علمی فناوری 13:14 - 04 تیر 1403
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذا‌های پر انرژی و پر چرب استفاده شود.

مصرف غذا‌های پرچرب را در تابستان به حداقل برسانید

دکتر منصور رضایی با بیان اینکه در گرما تعریق افزایش یافته و احساس نیاز به آب بیشتر می‌شود، گفت: اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد دچار ضعف، سستی، بی‌حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می‌شود.

این متخصص رژیم درمانی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: در شرایط آب و هوایی گرم، نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین‌ها بیشتر می‌شود بنابراین بهتر است با گرم‌تر شدن هوا، افراد از لبنیات و گوشت‌های کم چرب استفاده کنند.

دکتر رضایی مصرف میوه و سبزی تازه فصل را غنی از آب، املاح، ویتامین‌ها و فیبر دانست و گفت: با مصرف کمپوت، آبمیوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی‌های خشک، نمی‌توان این نیاز را رفع کرد و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده شود.

این متخصص علوم تغذیه افزود: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذا‌های پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتیین‌های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات باعث افزایش توان جسمی افراد می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف نمک، غذا‌های شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در فصل تابستان محدود و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد، گفت: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی باعث کاهش ارزش غذایی آنها می‌شود. همچنین توصیه می‌شود که در مصرف این نوع اغذیه و غذا‌های آماده، مصنوعی و فست فود‌ها زیاده روی نشود.

دکتر رضایی با تاکید بر اینکه نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی‌های طبیعی (عسل، کشمش و مویز) و میوه‌های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس زیاده‌روی کرد، گفت: در فصل تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به دلیل داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار، مصرف شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم می‌شود و باید از مصرف غذا‌های با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد بنابراین باید غذا‌هایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود.

وی توصیه کرد: در فصل تابستان بیشتر از غذا‌هایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده شود. همچنین غذا‌های پختنی و آب پز از جمله غذا‌های مناسب فصل گرماست البته توصیه بر این است که در فصول گرم سال، کمتر از کباب و یا غذا‌های سرخ شده استفاده شوند.

دکتر رضایی مصرف آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، سوپ جو و آش جو را به دلیل خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذا‌ها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان کرد.

این متخصص تغذیه همچنین مصرف مرکبات و میوه‌های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست.

وی با اشاره به مفید بودن مصرف سالاد‌ها (مثل کاهو و خیار) در تابستان، تاکید کرد: بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سس‌های کارخانه‌ای استفاده و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه، سس دلخواه تهیه شود.

به گفته دکتر رضایی مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست، ارجحیت مصرف گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز، استفاده کمتر از روغن‌ها و چربی‌ها و همچنین استراحت کافی از اصول سبک زندگی سلامت محور به ویژه در فصل تابستان است.


12066797
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به رسیدگی به پرونده ۱۰۰ کودکستان متخلف در آموزش و پرورش گفت: متخلف‌ها برای اصلاح شهریه فقط یک ماه فرصت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نشستن دائمی بر روی صندلی سبب بروز آرتروز زودرس می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدن آب سرد برای سلامتی انسان مفید نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که چت بات هوش مصنوعی ChatGPT به شدت چابلوس است و در بیشتر موارد نظر موافق و باب میل کاربر را می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو، از آغاز فرآیند تسهیل صدور پروانه‌ها در سازمان متبوعش خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضریب نفوذ پهن باند سیار در تابستان سال گذشته از ۱۳۶.۸۲ به ۱۴۰.۷۳ در تابستان امسال رسیده است که حکایت از رشد ۲.۸۶ درصدی در این حوزه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم بدرقه زائرین دانشجو، هم‌زمان با آغاز مرحله رسمی اعزام دانشگاهیان به سرزمین وحی، امروز یکشنبه ۲۵ آبان ماه با حضور رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، مدیران کاروان‌ها و خانواده‌های دانشجویان در فضای معنوی در فرودگاه بین‌المللی امام خمین...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جنگ ۱۲ روزه نشان داد که میدان اصلی رویارویی تنها در مرزهای فیزیکی نیست و بخش مهمی از نبرد در فضای سایبر جریان دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم ثبت روایت‌های آموزشی معلمان واشتراک‌گذاری تجارب خود، گفت: تحلیل روایت‌های معلمان می‌تواند دستمایه تولید دانش بومی در نظام آموزشی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تأکید بر اینکه اصطلاح «گلودرد تیغی» این روز‌ها به‌هیچ‌وجه نشان‌دهنده سویه‌ای با شدت بیشتر یا خطر بالاتر کرونا نیست، در عین حال از افزایش موارد بروز آنفلوآنزا خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است