علمی فناوری 14:34 - 19 فروردین 1404
سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو گفت: درج درصد گوشت در فرآورده‌هایی مانند سوسیس و کالباس یک الزام قانونی است.

درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است

باشگاه خبرنگاران جوان - حشمت‌الله رضوی موسوی، سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با بیان این که میزان گوشت به‌کاررفته در فرآورده‌های گوشتی، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش کیفیت این محصولات است، اظهار کرد: درج درصد گوشت در فرآورده‌هایی مانند سوسیس و کالباس یک الزام قانونی است و اطلاعات آن باید به‌صورت خوانا و شفاف روی بسته‌بندی محصول درج شود. این عدد نشان می‌دهد که چه میزان گوشت واقعی در ترکیب محصول به‌کاررفته است.

وی با اشاره به اینکه کیفیت این محصولات ارتباط مستقیمی با میزان گوشت مصرفی دارد، افزود: فرآورده‌هایی که کمتر از ۴۰ درصد گوشت دارند، عمدتاً از ترکیباتی مانند آرد، سویا، روغن و مواد افزودنی تشکیل شده‌اند و ارزش تغذیه‌ای پایین‌تری دارند. فرآورده‌هایی که بین ۴۰ تا ۶۰ درصد گوشت دارند، از نظر کیفیت در سطح متوسط قرار می‌گیرند و محصولاتی که بیش از ۶۰ درصد گوشت دارند، در صورت تولید توسط واحد‌های مجاز و معتبر، از نظر پروتئینی مناسب‌تر هستند.

سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با تأکید بر نقش نظارتی سازمان غذا و دارو، گفت: گوشت مصرف‌شده در این محصولات باید از کشتارگاه‌های مجاز و مورد تأیید تأمین شود. استفاده از گوشت‌های تاریخ‌گذشته، بی‌هویت یا خارج از زنجیره مجاز، تخلف محسوب می‌شود و با واحد‌های متخلف برخورد قانونی خواهد شد.

بیشتر بخوانید

نیترات موجود در سوسیس و کالباس برای سلامتی مضر است

وی ادامه داد: در کنار گوشت، مواد دیگری مانند نیتریت سدیم، فسفات، نشاسته و طعم‌دهنده‌ها نیز در این محصولات وجود دارد که استفاده از آنها باید در محدوده‌های مجاز باشد. کارشناسان سازمان غذا و دارو با بازرسی و نمونه‌برداری دوره‌ای، وضعیت ترکیب، برچسب و ایمنی این فرآورده‌ها را بررسی می‌کنند.

سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو از مردم خواست هنگام خرید این محصولات به مواردی مانند درصد گوشت، پروانه ساخت، تاریخ تولید، شرایط نگهداری و نشانه‌های معتبر سلامت توجه و مصرف این نوع فرآورده‌های گوشتی را برای گروه‌های حساس مانند کودکان، محدود کنند.

به گفته وی منابع پروتئینی تازه مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و حبوبات همچنان انتخاب سالم‌تری برای مصرف روزانه هستند.

منبع: سازمان غذا و دارو


12175130
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که بازماندگان سرطان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های رژیم غذایی و ورزش توصیه شده توسط انجمن سرطان آمریکا، خطر مرگ خود را کاهش دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودنی‌های غذایی که معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی، سوپ‌ها، دسر‌های لبنی و سس‌ها یافت می‌شوند ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره آزمون‌های مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: زمان دقیق ثبت‌نام آزمون ترمیم نمره معدل سال ۱۴۰۴ هنوز مشخص نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی در جلسه شورای عالی کمیسیون ملی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشور‌های اسلامی (آیسسکو) پیشنهاد کرد شورای اجرایی آیسسکو در ایران فعال شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر علوم گفت: گاهی اوقات آیین نامه‌های ارتقا و مقررات دست و پاگیر جریان جذب را با مشکل مواجه می‌کند که باید این قوانین بازنگری شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان هنگام پژوهش روی بیماران با آسیب‌های مغزی، ناحیه‌ای از مغز که توانایی فرد برای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات جدید دارد را کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در خصوص وام ودیعه مسکن مقاطع عادی و تکمیلی بدون محدودیت اعتباری اطلاعیه صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل بیمه گری سازمان بیمه سلامت گفت: بیش از ۲۰ میلیون نفر از روستاییان، عشایر و شهر‌های با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دانشگاه تهران گفت: همه دانشکده‌های تخصصی و عمومی برای تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید باید خود را موظف بدانند چرا که دانشگاه‌ها اتاق فکر دستگاه‌های اجرایی کشور هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: دانشجویان دانشگاه‌های دولتی می‌توانند با مراجعه به سامانه صندوق رفاه دانشجویان نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است