علمی فناوری 08:27 - 28 فروردین 1404
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودنی‌های غذایی که معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی، سوپ‌ها، دسر‌های لبنی و سس‌ها یافت می‌شوند ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.

۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت با یک لیوان نوشابه

باشگاه خبرنگاران جوان - محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که معمولاً در نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی یافت می‌شود، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در میان گروهی متشکل از ۱۱۰۰۰۰ نفر افزایش داد.

به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی مرتبط با غذا‌های فوق فرآوری شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد افزایش می‌دهد.

بر اساس گزارش مدیسن نت، «ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهند که چندین افزودنی نمادین موجود در بسیاری از محصولات اغلب با هم مصرف می‌شوند و مخلوط‌های خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط هستند.»

او در یک بیانیه خبری افزود: «بنابراین این مواد ممکن است یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طولانی‌مدت فرانسوی شرکت داشتند و ارتباط بین تغذیه و سلامتی در آنها ارزیابی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

همه شرکت کنندگان ۲ تا ۱۵ روز سوابق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذا‌ها و نوشیدنی‌های مصرف شده و همچنین مارک‌های خاص را ردیابی می‌کرد. سلامت شرکت کنندگان پس از آن برای نزدیک به هشت سال پیگیری شد.

محققان پنج مخلوط افزودنی مختلف را که معمولاً در غذا‌های فرآوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرند، بررسی کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.

نتایج نشان می‌دهد که ۲ تا از مخلوط‌ها خطر را به طور قابل توجهی افزایش دادند:

• یک مخلوط شامل افزودنی‌های مورد استفاده در نوشیدنی‌های رژیمی، از جمله اسیدکننده‌ها و تنظیم‌کننده‌های اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگ‌کننده‌ها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانین‌ها، عصاره پاپریکا) و شیرین‌کننده‌ها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.

• مخلوط دیگر، که در غذا‌های فرآوری شده استفاده می‌شود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفات‌ها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای درک اینکه چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را افزایش می‌دهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

منبع: مهر


12179348
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که مغز از یک قاعده یکنواخت برای یادگیری استفاده نمی‌کند بلکه نورون‌ها می‌توانند به‌طور همزمان چندین قاعده را به کار ببرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین عمل پیوند قلب در عمان توسط جراح پیوند قلب ایرانی با موفقیت انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق یک مطالعه جدید که توسط دانشگاه موناش استرالیا انجام شد، ورزش کردن نزدیک به زمان خواب ممکن است کیفیت خواب و سلامت قلب را مختل کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس پژوهشگاه فضایی، ماهواره سنجشی می‌تواند برای رصد محصولات کشاورزی و کاهش هزینه‌ها کارآمد باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت، اهداف اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در سطوح مختلف سلامت به ویژه بخش درمان را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: یکی از نکات اساسی، بحث اختیارات دانشگاه‌ها در پاسخ به نیاز‌های منطقه‌ای است چراکه تصمیم‌گیری‌های ملی بدون توجه کافی به شرایط محلی، کارآمدی لازم را ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴ منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: شناسنامه مدارس عشایری برای ارتقای کیفیت یادگیری تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در گردهمایی شورای معاونان آموزش و پرورش گفت: حفظ و نگهداری مدارس خیرساز مورد توجه قرار بگیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلسکوپ فضایی «جیمز وب» دورترین و قدیمی‌ترین دوقلوی کهکشان راه شیری را که تا به حال دیده شده است، کشف کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است