علمی فناوری 16:30 - 17 فروردین 1404
معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در صورت استفاده مناسب از فناوری هوش مصنوعی می‌توان شاهد رشد بهره‌وری در حوزه کار و تولید حداقل تا ۵ برابر بود.

هوش مصنوعی بهره‌وری را تا ۵ برابر افزایش می‌دهد

باشگاه خبرنگاران جوان - سید مهدی شریعت‌زاده معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری درباره تاثیر هوش مصنوعی بر آینده مشاغل اظهار داشت: خواسته یا ناخواسته آینده همه مشاغل به شدت تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت؛ چنانچه از فرصت‌های این فناوری به‌درستی استفاده شود، می‌توان بهره‌وری بازار کار را افزایش داد.

وی با بیان اینکه آمار‌های منتشر شده نشان می‌دهد که اکنون ۹۵ درصد کد‌های نرم‌افزاری توسط هوش مصنوعی نوشته می‌شود، یادآور شد: پیش بینی می‌شود تا انتهای سال ۲۰۲۵ میلادی این رقم به ۱۰۰ درصد برسد و برنامه نویسان موضوعات مورد نظر خود را برای هوش مصنوعی تشریح کنند و هوش کد و برنامه مورد نظر را در اختیار آنان قرار دهد.

شریعت‌زاده با بیان اینکه این تحول در انتظار باقی مشاغل نیز هست، این تحول را مشابه صنعتی شدن صنایع دیگر دانست که در آن، روش‌های سنتی جای خود را به ماشین‌ها دادند.

وی تاکید کرد: بر همین اساس، استفاده از هوش مصنوعی موجب افزایش بهره‌وری می‌شود و موضوع خلاقیت در تولید محصول نیز به نحوه بهره گیری از هوش مصنوعی باز می‌گردد.

معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری معتقد است که میزان استفاده کارآمد از هوش مصنوعی به سطح مهارت برنامه‌نویس و کاربر بستگی دارد و افرادی که دارای تجربه و مهارت بالا هستند، نسبت به افرادی که مهارت کمتری دارند، بهتر از ظرفیت‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند و بهره‌وری بیشتری خواهند داشت. این امر در حوزه‌هایی مانند داده‌کاوی و سایر موضوعات مرتبط با کامپیوتر نیز قابل مشاهده است.

چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی کشور‌ها

وی به تغییرات جهانی ناشی از هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: بسیاری از مشاغل به شدت از هوش مصنوعی متاثر می‌شوند و در صورتی که نیروی کار به نحوه استفاده از این ابزار و فناوری مسلط باشد، می‌تواند با ۵ برابر بهره وری کار و شغل خود را بهبود دهد و در مقابل نیز افرادی که آموزش‌های لازم را دریافت نکرده‌اند و توانایی استفاده از این فناوری را ندارند حذف خواهند شد.

شریعت‌زاده با اشاره به لزوم توجه بیشتر مسئولان و تصمیم گیران کشور در حوزه بهره گیری از هوش مصنوعی، تصریح کرد: بسیاری از متخصصان و مهندسان کشور یا مهاجرت کرده‌اند یا به شکل خاموش در داخل ایران با شرکت‌های خارجی همکاری می‌کنند و با این پدیده ما بسیاری از نیروی انسانی ماهر و متخصص خود را از دست می‌دهیم.

ضرورت تغییرات کلان مدیریتی و اقتصادی

معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و تورم موجود، بر لزوم رفع مانع‌ها از سوی دولت و اجازه دادن به بخش خصوصی برای ورود به همه بخش‌های تولید و فناوری برای دستیابی به بهره وری بیشتر تاکید کرد.

به عقیده وی، در صورتی که تمامی امور به جز تصدی گری به بخش خصوصی واگذار شود، هم زیر ساخت‌های قابل قبول و بهتری ایجاد می‌شود و هم بهره‌وری به سبب تلاش این حوزه برای دستیابی به سود بیشتر، افزایش می‌یابد.

شریعت زاده تاکید کرد: در شرایط اقتصادی کنونی، تنها بخش خصوصی می‌تواند مسیر توسعه زیرساخت‌ها را به پیش ببرد، دولت باید از اعمال موانع بی‌مورد بر فعالیت بخش خصوصی خودداری کرده و اجازه دهد ظرفیت‌های موجود در کشور فعال شوند.

نقش جهانی هوش مصنوعی

وی همچنین به سند‌های راهبردی بسیاری از کشور‌ها برای افق ۱۰ ساله در بهره‌گیری از این فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: در صورت استفاده بهینه از هوش مصنوعی، بهره‌وری بسیاری از صنایع حداقل تا پنج برابر افزایش می‌یابد و کشور‌های توسعه‌یافته با برخورداری از فناوری و تکیه بر دانش بومی می‌توانند تولیدات بیشتری با نیروی انسانی کمتر داشته باشند.

منبع: ایرنا


12174208
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاثیر مثبت دوره یازدهم داوطلبان در کنکور ۱۴۰۴ موافقت کرد و از سال ۱۴۰۵ به بعد، تمامی دروس نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم با تأثیر قطعی در نتایج کنکور اعمال خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون مرحله غیرمتمرکز سی امین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور سال ۱۴۰۴ جمعه ۲۹ فروردین ماه سال ۱۴۰۴ در ۱۰ منطقه دانشگاهی کشور برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ تا روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ تا روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستگاه برونکوسکوپ به همت متخصصان داخلی، تولید و تجاری‌سازی شده که یکی از تجهیزات پیشرفته و پرکاربرد پزشکی در معاینه مجرای هوایی و ریه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور تربیتی و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: در ایام نوروز بیش از ۹۵۰۰ تماس از طریق خط ارتباطی ۱۵۷۰ توسط مشاوران پاسخ داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت نام‌نویسی برای فراخوان پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری (PH.D) سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه تهران تا ۲۵ فروردین تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان روش جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کرده‌اند که نشانگر‌های ژنتیکی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را با دقت بیشتری شناسایی می‌کند و منجر به درمان‌های مؤثرتر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو در نشست با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت بر تعهد ایران برای ارتقای نظام رگولاتوری فرآورده‌های پزشکی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو گفت: درج درصد گوشت در فرآورده‌هایی مانند سوسیس و کالباس یک الزام قانونی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است