علمی فناوری 16:45 - 29 فروردین 1400
گفته می‌شود آسمان پیش از شروع سفرهای هوایی آبی‌تر بوده است اما آیا می‌توان رنگ‌ها و نورهای هزاران سال قبل را بازسازی کرد؟

اسرار اولین تصاویر رنگی جهان فاش شد

به گزارش ایسنا ، به تازگی گروهی از محققان آزمایشگاه ارتباطات شنیداری و دیداری در دانشکده‌ی علوم ارتباطات و کامپیوتر مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان، به برخی از صفحات عکاسی و تصاویر گابریل لیپمن(Gabriel Lippmann)، دانشمند و مخترع دست یافته‌اند و موقعیتی برای کشف این موضوع به دست آورده‌اند.

در سال ۱۹۰۸، لیپمن برای یافتن روشی برای بازآفرینی رنگ در عکاسی، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل فیزیک شد.

دانشمندان فهمیدند که برخلاف سایر روش‌های عکاسی که در آنها سه اندازه‌گیری یعنی قرمز، سبز و آبی مورد نظر است، رویکرد تاریخی لیپمن شامل ۲۶ تا ۶۴ نمونه طیفی از داده‌ها در دامنه‌ی مرئی بوده است. روش او عمدتا بر همان اصولی متکی بود که امروزه برای تشخیص امواج گرانشی از آنها استفاده می‌شود.

گلیس باچلر(Gilles Baechler) یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: این‌ها اولین نمونه‌های اندازه‌گیری شده‌ی نور چندطیفی هستند که در دسترس داریم، ما می‌خواستیم بفهمیم که آیا می‌شود نور اصلی این صحنه‌های عکاسی شده را با دقت بازسازی کنیم یا خیر. روشی که این عکس‌ها ساخته شده‌اند بسیار خاص است بنابراین ما مشتاق بودیم تا نسخه‌های دیجیتالی از آن داشته باشیم و روش کار آن را بفهمیم.

ایراداتی درون صفحه‌های عکاسی لیپمن وجود داشت، با این حال رنگ‌های بازسازی شده دقیق به نظر می‌رسیدند.

هنگامی که آنها کل طیف منتشر شده از صفحات را با نسخه‌ی اصلی مقایسه کردند تعدادی ناسازگاری مشاهده شد که بیشتر آنها هیچ وقت حتی در مطالعات جدید ثبت نشده بودند.

باچلر می‌گوید: ما در نهایت کل فرایند از تصویربرداری تا ثبت عکس را مدل‌سازی کردیم و توانستیم تفاوت نوری که از آن بازتاب می‌شد را با نور اصلی مقایسه کنیم. پس آیا این گروه توانستند یک نور قدیمی متعلق به چندقرن پیش را بازسازی کنند؟

با وجود صفحات عکاسی تاریخی، عواملی در این فرایند وجود دارند که ما نمی‌دانیم اما از آنجا که تفاوت نورها را درک می‌کنیم می‌توانیم الگوریتمی برای بازسازی نور اصلی بسازیم. ما توانستیم قابلیت برگشت‌پذیری را مطالعه کنیم. با توجه به طیف ساخته شده توسط تصاویر لیپمن، اکنون می‌دانیم که می‌توان ایرادات را رفع کرد و طیف اصلی را بازسازی کرد و هنگامی که صفحات خودمان را به وسیله‌ی صفحات قدیمی ساختیم توانستیم صحت مدل‌سازی را تایید کنیم.

 در حالی که مدل‌سازی روش عکسبرداری این برنده‌ی جایزه‌ی نوبل به خودی‌ خود کاری شگفت‌انگیز است، محققان معتقدند مرور روش‌های عکسبرداری لیپمن می‌تواند الهام‌ بخش ایجاد فناوری‌های جدید در این قرن باشد.

انتهای پیام


11030897
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است