وبگردی 23:00 - 18 آبان 1404
شیخ حسین انصاریان گفت: تا زمانی که رضاخان بی حجابی را به کشور نیاورده بود آمار طلاق و آمار روابط نامشروع صفر بود اما امروز آمار طلاق در کشور جزو رده‌های اول جهان است.

تا زمانی که رضاخان بی‌حجابی را به کشور نیاورده بود آمار طلاق صفر بود

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت الاسلام والمسلمین انصاریان استاد حوزه علمیه در مسجد طالقانی گفت: کلمه مال یا لغت ثروت یا متاع دنیا در آیات متعددی از قرآن کریم به‌کار رفته است. ثروت در نگاه الهی، ضرورتی برای سامان بخشیدن به زندگی انسان‌هاست. حذف دنیا از حیات بشر، رفتاری نامشروع است، چنان‌که حذف آخرت نیز غیرمشروع به‌شمار می‌آید. پروردگار متعال می‌خواهد بندگانش هم دنیایی آباد و متعادل و هم آخرتی روشن و سرافراز داشته باشند.

وی افزود: مراد از آبادانی دنیا، رفاه اشرافی یا کاخ‌سازی نیست؛ بلکه آن است که مؤمن، زندگی پاک و حلالی داشته باشد، به‌گونه‌ای که رفاه لازم برای او و خانواده‌اش فراهم شود و در تنگنا‌های معیشتی، ناچار نباشد دست نیاز پیش دیگران دراز کند. به همین ترتیب، آبادانی آخرت نیز بر سه پایه ایمان، عمل صالح و اخلاق نیک استوار است. نکته شایسته توجه آن است که بهره‌گیری شایسته از مال و ثروت، خود در زمره عمل صالح قرار می‌گیرد.

انصاریان با استناد به روایتی از پیامبر اکرم گفت: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در حدیثی می‌فرمایند لَیسَ مِنّا مَن تَرَکَ الدُّنیا لِلآخِرَةِ، و لَیسَ مِنّا مَن تَرَکَ الآخِرَةَ لِلدُّنیا یعنی از ما نیست کسی که دنیا را به‌خاطر آخرت ترک کند، و از ما نیست کسی که آخرت را فدای دنیا سازد. بر پایه این حدیث، نه رهبانیت افراطیِ مسیحی و نه اخلاق قارونی و دنیاپرستی مورد پذیرش قرآن است. هر دو انحراف‌اند. راه دین، مسیر تعادل است؛ تعادل میان نیاز‌های جسم و روح، میان بهره‌وری از دنیا و تلاش برای آخرت است.

این استاد حوزه علمیه اضافه کرد: در روزگاران کهن، برخی از پیروان مسیح (ع) خانه و شهر خود را ترک می‌کردند، به دل کوه‌ها یا بنا‌های گلی پناه می‌بردند و گمان می‌کردند با کناره‌گیری از زندگی اجتماعی و ترک لذت‌های حلال می‌توانند به قرب الهی دست یابند. اسلام این شیوه را مردود می‌داند، همان‌گونه که شیوه قارونی حرص و تکاثر را نکوهش می‌کند.

وی افزود: در زمان پیامبر (ص)، سه نفر تصمیماتی گرفتند، هرچند هنوز عملی نکرده بودند، اما تصمیم خود را جدی گرفته بودند. یکی از آنان گفت: از این پس تمام روز‌های عمرم را روزه می‌گیرم تا به خدا نزدیک‌تر شوم. دومی گفت: از امشب تا پایان عمر، شب‌ها را نمی‌خوابم و همه را در عبادت می‌گذرانم. سومی نیز اعلام کرد که با وجود داشتن همسر، برای همیشه از معاشرت با او خودداری خواهد کرد و هرگونه لذت حلال را بر خویش حرام می‌کند؛ به گمان آن‌که این کار موجب صفای روح و پاکی بیشتر است.

انصاریان ادامه داد: وقتی پیامبر خدا از این تصمیم‌ها آگاه شد، به بلال دستور داد مردم را گردهم آورد. ایشان همیشه توجه داشت که این‌گونه اجتماعات در ساعت‌هایی برگزار شود که به معیشت مردم لطمه نرسد. وقتی مردم جمع شدند، پیامبر اکرم (ص) بی‌آن‌که نامی از سه نفر بیاورد، بر منبر رفت و فرمود: روزه‌داری دائم قانون دین من نیست؛ بیداری بی‌وقفه شب قانون دین خدا نیست؛ و سرکوب غریزه حلال، از دین خدا نیست. من خود، بسیاری از روز‌ها را غیر از ایام خاص روزه نیستم، در شب تنها بخشی اندک را برای عبادت بیدار می‌مانم، زیرا خداوند فرموده است اندکی از شب را برای پرستش برخیز. بی‌خوابی تمام شب‌ها برای بدن زیان‌آور است؛ عبادتی که انسان را از پا درآورد، نه عبادت که نادانی است.

این استاد حوزه علمیه در ادامه تصریح کرد: حضرت سپس فرمود: چه کسی به شما گفته است که پاکی در رنج و محرومیت است؟ چه کسی به شما اجازه داده زینت‌ها و لذت‌های پاکی را که خداوند برای بندگانش آفریده بر خود حرام کنید؟ در پایان، پیامبر آیه‌ای را تلاوت کردند تا اصل حکم را روشن سازند. ما کان لمؤمنٍ و لا مؤمنةٍ اذا قضی الله و رسوله امراً أن یکون لهم الخیرة من امرهم. یعنی، هیچ مرد و زن مؤمنی اختیار ندارد که در برابر حکم خدا و پیامبرش برای خود راهی دیگر برگزیند. پیام نهایی این روایت چنین است که در قلمرو دین، حکم و تصمیم‌گیری تنها در اختیار خداوند است و انسان مجاز نیست با برداشت‌های شخصی، حدود الهی را پیش یا پس ببرد.

انصاریان ادامه داد: یعنی هیچ مرد و زن باایمانی حق ندارد هنگامی که خدا و رسولش فرمانی صادر کردند، برای خود در برابر آن اختیاری قائل شود.

شیخ حسین انصاریان با بیان اینکه در سراسر قرآن دو صفت حلال و حرام برای ثروت ذکر شده است ابراز کرد: زحمت کشیدن برای کسب ثروت حلال عبادت محسوب می‌شود. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: عبادت در دین من هفتاد جز است که شصت‌ونه جز آن در کسب حلال است و تنها یک جز آن به واجباتی، چون نماز، روزه، زکات و حج اختصاص دارد. این روایت برای آن است که حقوق مردم پایمال نشود، کسی که حق دیگری را نخورد، اختلاس صورت نگیرد و اموال عمومی غارت نشود. تأکید فراوان بر کسب حلال برای صیانت از حقوق مالی ملت شده است.

وی افزود: متأسفانه برخی دین داران خیال می‌کنند دین فقط نماز و روزه است. دین، امری فطری، عقلی، علمی، فلسفی، محبتی و عشقی است و عمل نکردن به آن ضرر دارد تا زمانی که رضاخان بی حجابی را به کشور نیاورده بود آمار طلاق صفر بود آمار روابط نامشروع صفر بود، اما امروز آمار طلاق در کشور جز رده‌های اول جهان است. اگر خداوند می‌فرماید: زیبایی خود را حفظ کنید، این فرمان به نفع و خیر زنان و مردان است تا جامعه از آسیب‌های اخلاقی در امان بماند.

منبع: مهر


12241137
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کارخانه ارّه کشی «کرنِلیس کورنِلیس‌زون» به‌گفته پژوهشگران، عصر جدیدی از کشتی‌سازی را آغاز کرد و شاید مهم‌ترین اختراع تاریخ باشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پس از سال‌ها سلطه رنگ‌های خنثی بر خیابان‌ها، خودروسازان در سال ۲۰۲۵ دوباره به سراغ رنگ‌های زنده و جسورانه رفته‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» واکنش‌های طبیعی، بخشی از سیستم حفاظتی بدن ما در برابر عوامل طبیعی و محیطی است که به اشکال متفاوتی خود را نشان می‌دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تسوندوکو شاید یک «سندروم» باشد، اما نشانه عشق به کتاب هم هست، فقط باید یاد بگیریم این عشق را از شکل انباشتن، به شکل خواندن تبدیل کنیم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» لاوازیه به این دلیل که در نخستین سال‌های پس از انقلاب فرانسه، کتابی درزمینه‌ی اقتصاد سیاسی نوشت که با نام «ثروت‌های زیرزمینی» منتشر شد و این نام، باعث خشم انقلابیون فرانسه شد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نونیا پیترزِ انسان‌شناس در مقاله‌ای با نام «بی‌اشتهایِ ریاضت‌کش» می‌گوید بیماری بی‌اشتهایی در چند مرحله بروز می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» حضرت آیت الله سیستانی به پرسشی درباره «منظور از عندالمطالبه بودن مهریه» پاسخ داده‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اگر به جای سپاسگزاری، بهانه‌هایی برای بدگمانی پیدا شود، نه تنها رابطه دچار تنش می‌شود، بلکه فاصله روحی میان دو طرف، روز به روز عمیق‌تر می‌گردد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ارتش رژیم صهیونیستی که روزگاری خود را قدرتمندترین ارتش منطقه معرفی می‌کرد، اکنون با تهدید‌های جدی مانند خروج نیرو‌های باتجربه، کاهش انگیزه و مهاجرت جوانان روبه‌رو است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان شواهدی از تشکیل مجموعه‌ای از قمرها در اطراف یک غول گازی یافته‌اند که فاصله‌ای نسبتاً زیاد از ستاره والدش دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است