بین‌الملل 01:31 - 29 دی 1400

مالی خواستار تجدیدنظر در توافق دفاعی با فرانسه شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، کشور مالی روز سه شنبه از فرانسه خواسته است تا در توافق‌های دفاعی دوجانبه بازنگری کند. این خبر را وزارت خارجه فرانسه روز سه‌شنبه نیز تائید کرد و گفت درخواست تجدیدنظر در توافقات دفاعی را از مقامات مالی دریافت کرده است.

پیشتر در روز یکشنبه، «عبدالله دیوپ»، وزیر امور خارجه مالی، به شبکه فرانس ۲۴ گفته بود که این کشور آفریقایی رسماً از پاریس درخواست کرده است که پیمان دفاعی دوجانبه خود را مورد ارزیابی مجدد قرار دهد.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در واکنش به این درخواست مالی گفت: «ما درخواستی در این ارتباط دریافت کرده‌ایم [و] در حال بررسی آن هستیم.»

وزارت خارجه فرانسه اما به طور دقیق اعلام نکرده که کشور مالی دقیقاً خواستار تجدیدنظر در چه مواردی بوده‌اند.

مالی طی دو سال گذشته دو کودتای نظامی را تجربه کرده است. اولین کودتا، که در اوت ۲۰۲۰ رخ داد، منجر به برکناری «ابراهیم بوباکار کیتا»، رئیس جمهور سابق و انتصاب «با نداو» به عنوان رئیس جمهور موقت شد.

با نداو در ۲۴ مه ۲۰۲۱ توسط سربازان دستگیر شد و شورای نظامی به رهبری معاون رئیس جمهور «آسیمی گویتا»، کشور را به دست گرفت و انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی را به سال آینده موکول کرد. دادگاه قانون اساسی مالی نیز، گویتا را رئیس دوره انتقالی معرفی کرده است.

روابط مالی و فرانسه طی چند ماه گذشته پرتنش بوده است و هفته گذشته دولت مالی اعلام کرده بود که نقض آشکار حریم هوایی این کشور توسط هواپیمای نظامی فرانسه را محکوم می‌کند.

در بیانیه صادره از سوی دولت مالی در این خصوص آمده که قابلیت‌های دفاع ملی اخیراً به دست آمده امکان شناسایی و ردیابی مسیر هواپیما را فراهم کرده است.

«عبدالله مایگا»، سخنگوی دولت مالی در این ارتباط گفت: پس از پرواز یکی از هواپیماهای نظامی فرانسه بین «ابیجان» پایتخت ساحل عاج و شهر «گائو» واقع در شمال مالی به فرانسه شکایت شد. این نقض آشکار حریم هوایی ما است.

سخنگوی دولت مالی در ادامه افزود: ما مسئولیت هرگونه خطری علیه عاملان چنین اقداماتی را در صورت نقض مجدد حریم هوایی مالی نمی‌پذیریم.


11416472
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان تنظیم مقررات هوانوردی روسیه اعلام کرد که دو شرکت هواپیمایی روسی قصد دارند گردشگران روسی را در روز‌های آینده از کوبا خارج کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از جامعه بین‌المللی خواست به تلاش‌های رژیم در جهت الحاق کرانه باختری پاسخ دهد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در تیراندازی در یک موسسه آموزشی در شهر آناپا روسیه یک نفر کشته و سه نفر زخمی شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر لهستان می‌گوید به دلیل برخی «تردید‌های ملی» درباره شکل هیئت صلح، فعلا به آن نخواهد پیوست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ناتو ماموریتی تحت عنوان «نگهبان قطب شمال» را برای تقویت حضور خود در قطب شمال آغاز کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان امنیت داخلی رژیم تروریستی اسرائیل ادعا کرد که در ماه‌های گذشته تلاش‌های ایران برای هک حساب‌های مقامات ارشد این رژیم را خنثی کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پادشاه و ولیعهد عربستان در نامه‌ای به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به پزشکیان تبریک گفتند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر مجاستان تاکید کرد که بوداپست طرح الحاق جزئی اوکراین به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۷ را محکوم می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» درپی احضارات مداخله‌جویانه وزیر خارجه ترکیه، وزارت‌خارجه عراق سفیر ترکیه در این کشور را احضار و مراتب نارضایتی خود را به او اعلام کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیرخارجه روسیه تاکید کرد در صورتیکه نیرو‌های غربی در جزیره گرینلند مستقر شوند، این کشور نیز اقدامات متقابل نظامی انجام خواهد داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است