علمی فناوری 10:55 - 14 فروردین 1404
مهندسان دانشگاه نورث وسترن یک ضربان‌ساز بسیار پیشرفته و فوق کوچک ساخته‌اند که با یک سرنگ تزریق می‌شود.

توسعه کوچکترین ضربان ساز جهان که با سرنگ تزریق می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان ـ این دستگاه از نور مادون قرمز استفاده می‌کند که به طور عمیق و ایمن به بدن نفوذ می‌کند.

به نقل از آی‌ای، این ضربان‌ساز جدید که برای ضربان‌سازی موقت طراحی شده است برای نوزادانی مفید است که از نقایص مادرزادی قلب رنج می‌برند، زیرا در صورت نیاز به ضربان‌ساز‌های سنتی، جایگزین کمتر تهاجمی به حساب می‌آید.

این دستگاه کوچکتر از یک دانه برنج است و می‌تواند به یک ابزار پوشیدنی نرم، انعطاف پذیر و بی‌سیم که برای اتصال به سینه بیمار طراحی شده است، متصل شود. این دستگاه ترموستاتیک، ضربان قلب فرد را کنترل می‌کند و هنگامی که ضربان قلب نامنظم تشخیص داده می‌شود، پالس نوری از خود ساطع می‌کند که می‌تواند از پوست عبور کرده و ضربان‌ساز را فعال کند.

جان اِی راجرز (John A. Rogers)، محقق پیشگام در بیوالکترونیک نورث وسترن، که توسعه دستگاه را رهبری می‌کرد، می‌گوید: ما طبق دانش خود کوچکترین ضربان ساز جهان را توسعه داده‌ایم.

ایگور افیموف (Igor Efimov)، سرپرست این مطالعه، افزود: انگیزه اصلی ما کودکان بودند. حدود یک درصد از کودکان با نقایص مادرزادی قلب متولد می‌شوند و خبر خوب این است که این کودکان تنها پس از جراحی به ضربان‌ساز موقت نیاز دارند. اکنون، ما می‌توانیم این ضربان ساز کوچک را روی قلب کودک قرار دهیم و آن را با یک دستگاه نرم، ملایم و پوشیدنی تحریک کنیم و هیچ جراحی اضافی برای برداشتن آن لازم نیست.

چالش برانگیزترین بخش کاهش اندازه ضربان ساز، منبع تغذیه آن بود. این گروه سیستم آنتن فعال شونده با ارتباط میدان نزدیک را مجددا به شکل یک سیستم فعال شونده با نور طراحی کرد که کارایی دستگاه را به شدت افزایش داد و در عین حال اندازه آن را نیز به شدت کاهش داد.

برای کوچکتر کردن دستگاه، گروه تحقیقاتی مجبور شدند در مورد نحوه تامین انرژی دستگاه تجدید نظر کنند. به جای استفاده از باتری، این ضربان‌ساز اکنون به عنوان یک سلول گالوانیکی کوچک کار می‌کند که با استفاده از دو الکترود فلزی مختلف و سیالات زیستی بدن، پالس‌های الکتریکی تولید می‌کند.

راجرز می‌گوید: زمانی که ضربان‌ساز در بدن کاشته می‌شود، زیست سیال‌های اطراف به‌عنوان الکترولیت رسانا عمل می‌کنند و باتری را تشکیل می‌دهند.

یک سوئیچ بسیار کوچک که با نور فعال می‌شود در طرف مقابل باتری به ما این امکان را می‌دهد که دستگاه را از حالت خاموش به حالت روشن تغییر دهیم.

این دستگاه از نور مادون قرمز استفاده می‌کند که به طور عمیق و ایمن به بدن نفوذ می‌کند. هنگامی که این ابزار پوشیدنی کاهش خطرناک ضربان قلب را تشخیص می‌دهد، به طور خودکار LED را روشن می‌کند تا با ریتم طبیعی قلب چشمک بزند و ضربان‌ساز را بر این اساس فعال می‌کند.

با توجه به اندازه کوچک این ضربان سازها، پزشکان می‌توانند چندین دستگاه را در نقاط مختلف اطراف قلب کاشته و سپس با استفاده از نور‌های رنگی مختلف آنها را به طور جداگانه روشن کنند. این ممکن است درمان سایر نارسایی‌های قلبی، از جمله آریتمی را ممکن کند.

این فناوری پیشرفته همچنین کاربرد‌های دیگری در پزشکی بیوالکترونیک مانند تسریع بهبودی اعصاب و استخوان‌ها، درمان زخم‌ها یا مسدود کردن مسیر درد دارد.

این مطالعه در مجله نیچر منتشر شده است.

منبع: مهر


12172977
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی پویش ملی «نه به تصادف!» از ثبت ۷۲۱ فوتی در تصادفات جاده‌ای خبر داد و گفت: ۵۵۰ نفر از این افراد سر صحنه تصادف فوت کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران موفق به تولید نانولوله‌ها و حلقه‌های خودآرا از مولکول‌های RNA درون وزیکول‌های لیپیدی شبیه به سلول‌های مصنوعی شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: انجام تست آنتی‌بادی ضد سرخک به صورت روتین هیچ مبنای علمی ندارد و توصیه نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش در پیامی درگذشت دکتر فروزان خرد پژوه چهره ماندگار خانه ریاضیات کشور را تسلیت گفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایستگاه فضایی «میر» شوروی به عنوان اولین ایستگاه مداری ساخته شده بر اساس اصل مدولار و اولین پایگاه دائمی خارج از زمین در تاریخ ثبت شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اندام‌های بدن ممکن است سریعتر از شما پیر شوند و این روند می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های جدی از جمله سرطان، بیماری قلبی و زوال عقل را افزایش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج بخش کتبی آزمون استخدامی نیروی انسانی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از سوی مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان اورژانس کشور از انجام ۲۴۸ هزار و ۹۸۰ ماموریت امداد و نجات در طرح سلامت نوروزی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص تغذیه گفت: مصرف کافی مایعات، کنترل پروتئین و سدیم و کاهش مواد غنی از اگزالات مانند اسفناج و چای، از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندسان دانشگاه نورث وسترن یک ضربان‌ساز بسیار پیشرفته و فوق کوچک ساخته‌اند که با یک سرنگ تزریق می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است