بین‌الملل 09:56 - 10 اردیبهشت 1404
روسیه اعلام کرد علیرغم ابهامات درباره مشروعیت زلنسکی، آماده مذاکرات مستقیم و بدون پیش‌شرط با اوکراین است و از کی‌یف خواست به آتش‌بس بپیوندد.

پیشنهاد آتش‌بس پوتین، آغاز مذاکرات مستقیم با اوکراین

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، تاکید کرد که مسکو علیرغم مشکلات مربوط به مشروعیت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین آماده انجام مذاکرات مستقیم با کی‌یف است.

نبنزیا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت: امیدواریم اوکراین از ما پیروی کرده و به آتش‌بس پیشنهادی در ماه مه بپیوندد. چنین اقدامی می‌تواند مقدمه‌ای برای مذاکرات صلح مستقیم بین روسیه و اوکراین بدون پیش‌شرط باشد و ما علیرغم مشکل موجود در مورد مشروعیت رئیس جمهور اوکراین، برای آن آماده‌ایم. 

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در پایان نشست وزرای خارجه کشور‌های گروه بریکس که در برزیل برگزار شد، تاکید کرد که اعلامیه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در مورد آتش‌بس به مناسبت سالگرد پیروزی روسیه بر نازیسم، آغازی برای مذاکرات مستقیم با کی‌یف بدون پیش‌شرط است.

 رئیس‌جمهور روسیه، روز دوشنبه از آتش‌بس به مناسبت عید پیروزی از ۸ تا ۱۱ مه خبر داده بود که طی آن اقدامات خصمانه به دلایل بشردوستانه متوقف خواهد شد. کرملین در بیانیه‌ای تاکید کرد: اوکراین باید از روسیه پیروی کرده و آتش‌بس را به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی اعلام کند و در صورت نقض آتش‌بس توسط طرف اوکراینی، نیرو‌های روسی پاسخ مناسب و قاطعی خواهند داد.

در همین راستا، کرملین تاکید کرد که پوتین در دیدار هفته گذشته خود با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر آمادگی روسیه برای انجام مذاکرات با اوکراین بدون پیش‌شرط را تایید کرده است.

خبرگزاری رویترز پیش‌نویس توافق اوکراین را که واشنگتن پیشنهاد کرده و ویتکاف در ۱۷ آوریل در پاریس به کشور‌های اروپایی و کی‌یف ارائه کرده بود، منتشر کرد. مهمترین نکات این پیش‌نویس عبارتند از: رفع تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه، به رسمیت شناختن الحاق کریمه و چهار منطقه جدید به روسیه به عنوان خاک آن، برقراری آتش‌بس و آغاز مذاکرات بین روسیه و اوکراین و دست کشیدن کی‌یف از تلاش برای پیوستن به ناتو.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته انتقادات شدیدی را متوجه ولادیمیر زلنسکی کرد و تاکید کرد که اظهارات او در مورد شبه‌جزیره کریمه به روند مذاکرات صلح با روسیه آسیب می‌زند. ترامپ با اشاره به اینکه وضعیت در اوکراین فاجعه‌بار است، به زلنسکی هشدار داد که عدم دستیابی به صلح ممکن است منجر به از دست دادن کامل خاک اوکراین در عرض سه سال شود.

منبع: آر تی


12185019
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه تحریم‌های تازه ژاپن و کاهش سقف قیمت نفت خود را «غیردوستانه» خواند و وعده اقدام متقابل داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ساکنان غزه با اشاره به قطعی فراگیر اینترنت و تلفن غزه از احتمال تشدید قریب‌الوقوع عملیات زمینی اسرائیل داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» انتظار می‌رود او و استارمر در مورد طیف گسترده‌ای از موضوعات، از جمله درگیری جاری در اوکراین، بحث کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته منابع، برخی از عالی رتبه‌ترین دیپلمات‌های آمریکایی که بر رویداد‌های سوریه متمرکز بودند، در روز‌های اخیر به طور ناگهانی از سمت خود برکنار شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اسپانیا اعلام کرد به منظور کمک به دیوان کیفری بین‌المللی، «تخلفات حقوق بشر در غزه» را بررسی خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به ادعای فرماندار منطقه پولتاوا نیرو‌های روسیه زیرساخت‌های ریلی در مرکز اوکراین را مورد حمله قرار دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اسرائیل می‌گوید توسعه پرتو آهنی، لیزر طراحی شده برای رهگیری موشک‌ها، تکمیل شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان جهانی بهداشت می‌گوید بیمارستان‌های غزه «در آستانه فروپاشی» هستند
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرانسه خود را برای روز خشم و اختلال ناشی از اعتراضات علیه سیاست‌های بودجه‌ای آماده می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و نخست‌وزیر انگلیس، کی یر استارمر، در چکرز امروز دیدار می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است