اقتصادی 15:46 - 17 خرداد 1402

سود و زیان شرکت‌های دولتی اعلام شد/ سود ۵۳ همتی شرکت ملی گاز

به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت امور اقتصادی و دارایی اسامی شرکت‌های دولتی بالاترین میزان سود یا زیان را اعلام کرد.

بر این اساس، شرکت دولتی اصلی و مادر تخصصی دارای بیشترین سود قبل از کسر مالیات و بیشترین زیان قبل از کسر مالیات در سال ۱۴۰۰، حدود ۹۹ درصد سود و ۹۹ درصد زیان در کلیه شرکت‌های دولتی اصلی و مادرتخصصی (۷۷ شرکت) را تشکیل داده‌اند.

اسامی و میزان سود و زیان شرکت‌های مذکور در سال ۱۴۰۰ در نمودارهای زیر آمده است:

farzan.png

همانطور که در نمودارهای فوق مشخص است، شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت در بین شرکت‌های دارای بیشترین سود قبل از کسر مالیات حضور دارند. همچنین برخی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در بین شرکت‌های دارای بیشترین زیان قبل از کسر مالیات حضور دارند.

شرکت ملی گاز ایران به دلیل درآمد ارزی بالای ناشی از صادرات گاز و گاز مایع پرسودترین شرکت دولتی در سال ۱۴۰۰ بوده است. شرکت ملی نفت ایران هم به دلیل درآمد ناشی از فروش داخلی نفت خام و میعانات گازی به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیشترین سود بوده است.

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۰ با توجه به دریافت اسناد خزانه اسلامی از بانک مرکزی و همچنین منابع محقق شده و مصرف نشده هدفمندی یارانه‌ها (تبصره ۱۴ قانون بودجه)، جزو پرسودترین شرکت‌های دولتی قرار گرفته است.

سود بالای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) هم به دلیل درآمد بالای ناشی از دریافت حق السهم معادن بوده است.

سود بالای پست بانک به خاطر درآمد ناشی از بازپرداخت تسهیلات اعطایی به وام گیرندگان است.

سود بالای شرکت ارتباطات زیرساخت عمدتاً به دلیل درآمد بالای شرکت ناشی از تقاضای افزایش پهنای باند از طرف اپراتورها بوده است.

حدود ۹۹ درصد زیان شرکت‌های دولتی اصلی و مادرتخصصی، متعلق به این ۱۰ شرکت است.

شرکت بازرگانی دولتی ایران به دلیل بهای تمام شده بالای کالاهای اساسی که از محل خرید تضمینی یا واردات تأمین می‌شود و فروش آن با قیمت تکلیفی به مصرف کنندگان که پایین‌تر از قیمت خرید آن است، پرزیان ترین شرکت دولتی است.

شرکت توانیر و شرکت تولید نیروی برق حرارتی هم به دلایل مشابهی جزو پرزیان ترین شرکت‌ها هستند. بخش عمده زیان این شرکت‌ها ناشی از بهای تمام شده بالای برق تولیدی یا خریداری شده از نیروگاه‌ها و فروش آن با قیمت تکلیفی به مصرف‌کنندگان است، قیمتی که پایین‌تر از هزینه تمام شده تولید آن است.

زیان بالای بانک سپه هم ناشی از ادغام چند بانک و مؤسسه اعتباری زیانده در این بانک در سال ۹۹ است.


11909902
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پیش فروش محصولات گروه خودروسازی سایپا ویژه متقاضیان عادی از ساعت ۱۰ صبح فردا ۲۹ مهر آغاز می‌شود و تا تکمیل ظرفیت ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی به باغداران توصیه می‌شود که نسبت به تعجیل در برداشت میوه اقدام کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۸ مهر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر مرکز کنترل فضای کشور اعلام کرد: «در مقایسه با سایر حوزه‌های هوانوردی، اشتباهات در کنترل ترافیک هوایی نمی‌توانند با یک اصلاح ساده در روز بعد جبران شوند.»
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن لوازم خانگی گفت: در حال حاضر تقریباً تمام شرکت‌های خصوصی تولیدکننده لوازم خانگی، فروش اقساطی را در سطح فروشگاه‌ها انجام می‌دهند و از تمام ابزار‌های ممکن برای فروش استفاده می‌کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه برای هر اعزام هیات تجاری باید برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم، گفت: کارگروه‌هایی برای ۲۰ شریک تجاری اول تشکیل خواهد شد تا نقشه راه مشخص شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان راهداری گفت: کاهش ۱۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در بازه زمانی پنج‌ساله اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور هدف‌گذاری شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کانون سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت: جمعیت زیادی از مردم از فرآیند شناسایی محروم شدند و هنوز تکلیفشان مشخص نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در جریان معاملات امروز شاخص کل بورس با کاهش ۳۱ هزار و ۱۵۲ واحد در سطح ۳ میلیون و ۵۶ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: در حال حاضر از سه کشور ارمنستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان امکان واردات برق داریم که از دو کشور ارمنستان و ترکمنستان واردات برق داریم و  میزان واردات ۵۰۰ مگاوات است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است