استانی 04:16 - 28 اسفند 1403
جشنواره جوان برتر استان البرز که قرار بود عرصه ای برای رقابت سالم و سازنده میان جوانان باشد، از ایجاد رقابت ها رفته رفته به محفلی برای تقدیرهای رفاقتی در استان البرز تبدیل شده است. 

جشنواره‌ای برای رفقا، نه برای نخبگان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، جشنواره ای با عنوان جوان برتر، رویدادی که سال‌ها است با هدف شناسایی، معرفی و تشویق جوانان نخبه و کارآمد کشور برگزار می‌شود، علی‌رغم نیات خیرخواهانه، نتوانسته آن‌گونه که باید به اهداف خود دست یابد. 

این جشنواره که قرار بود عرصه‌ای برای رقابت سالم و سازنده میان جوانان باشد، از ایجاد رقابت‌ها رفته‌رفته به محفلی برای تقدیرهای رفاقتی در استان البرز تبدیل شده است. 

معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز به عنوان مجموعه‌ای که در این چند سال متولی برگزاری این جشنواره است، همواره بر اهمیت نقش جوانان در توسعه و پیشرفت کشور تأکید داشته‌ و هدف از برگزاری این رویداد را ایجاد انگیزه و ترغیب جوانان به فعالیت‌های مؤثر و خلاقانه عنوان کرده است. 

امسال اتفاق عجیب تری رخ داده و آن هم اینکه در جریان ثبت نام افراد واجد شرایط، برخی جوانان بدون توضیح و شفاف‌سازی در بخش ارزیابی رد شده‌اند در حالی که دلیل مشخصی برای رد آن‌ها عنوان نشده است.

با این حال، شواهد حاکی از آن است که معیارهای انتخاب برگزیدگان در این جشنواره، آن‌ چنان که باید شفاف و عینی نیست و گاهی روابط شخصی و رفاقت‌ها، نقشی پررنگ‌تر از شایستگی‌ها و دستاوردها ایفا می‌کنند. 

این موضوع باعث شده تا بسیاری از جوانان مستعد و توانمند با رزومه های پربار و قابل رقابت، انگیزه خود را برای شرکت در این جشنواره از دست بدهند و احساس کنند که تلاش‌هایشان نادیده گرفته می‌شود. 

از سوی دیگر برخی که تلاش چندانی در مسیر موفقیت انجام نداده‌اند با رزومه‌های کوتاه و کم بارتر و تنها به دلیل آشنایی با برگزارکنندگان یا وابستگان آن‌ها به عنوان جوان برتر معرفی می‌شوند که این امر هر ساله اعتراضات زیادی را به همراه داشته است. 

جالب اینجاست که هر ساله تعداد زیادی از جوانان شایسته و نخبه استان رزومه ارسال می‌کنند، اما در نهایت یا اصلاً خبری از آن‌ها نمی‌شود یا در میان برگزیدگان، نام‌هایی مشاهده می‌شود که هیچ‌کس آن‌ها را به‌عنوان چهره‌های شاخص و تأثیرگذار نمی‌شناسد.

پس این افراد از کجا آمده‌اند و چگونه برگزیده شده‌اند؟ آیا جوان موفق بودن تنها به ارتباطات پشت پرده و سفارش‌های خاص بستگی دارد؟ در نتیجه جشنواره جوان برتر به جای آنکه به سکوی پرتابی برای جوانان نخبه تبدیل شود، به محفلی برای تقدیر از افراد خاص بدل شده و در عمل چیزی جز یک رویداد نمایشی و تشریفاتی از آن باقی نمانده است. 

رازهای پشت پرده انتخاب برترین‌ها 

اکنون سؤال اصلی این است که ملاک‌های انتخاب جوانان برتر چیست؟ داوران چه کسانی هستند و بر چه اساسی امتیاز می‌دهند؟ چرا هیچ‌گاه لیست داوران و نحوه داوری ها شفاف‌سازی نمی‌شود؟ چرا رزومه افراد شرکت کننده منتشر نمی شود؟ و چرا برخی اسامی بدون دلیل مشخص رد شده و اجازه شرکت در جشنواره را نداشته اند؟

یکی از عجیب‌ترین نکات در این جشنواره، ضعف شدید در پوشش رسانه‌ای آن است. انتظار می‌رود وقتی معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز رویدادی با این سطح برگزار می‌کند، حداقل رسانه‌های استان به آن بپردازند و اسامی برگزیدگان را اعلام کنند و یک گزارش دقیق از روند برگزاری ارائه دهند. 

در بسیاری از استان‌ها، وقتی جشنواره‌ای برگزار می‌شود، نام برگزیدگان به همراه سوابق آن‌ها منتشر و مصاحبه‌هایی با آنان انجام و تلاش می‌شود این افراد به جامعه معرفی شوند. اما در استان البرز که نه، بهتر است بگوییم در شهر کرج، نه‌تنها اسامی در حد یک اطلاعیه ساده باقی می‌مانند، بلکه گاهی حتی اعلام برگزیدگان نیز به‌قدری مبهم است که مردم نمی‌دانند این جشنواره اصلاً برگزار شده است یا نه! 

وقتی لیست‌ها از قبل آماده هستند! 

اما بدترین بخش ماجرا، سفارشی‌سازی نتایج و نادیده گرفتن استعدادهای واقعی است. در واقع جشنواره‌ای که باید بستری برای معرفی جوانان موفق باشد، به محفلی برای معرفی چهره‌های از پیش تعیین‌شده تبدیل شده است. 

این اتفاقات، انگیزه شرکت در این جشنواره را برای بسیاری از جوانان از بین برده است. آن‌هایی که تلاش و رزومه ارسال کردند و چشم‌انتظار یک رقابت سالم و منصفانه بودند، حالا می‌دانند که شایستگی دیگر ملاک انتخاب نیست، بلکه ارتباطات خاص حرف اول را می‌زند. 

معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز باید پاسخگو باشد که چرا برخی افراد رد ارزیابی شده اند؟ داوران چه کسانی هستند و چگونه انتخاب می‌شوند؟ ملاک‌های دقیق داوری چیست و چگونه امتیازدهی انجام می‌شود؟

چرا اسامی برگزیدگان به‌درستی اعلام و معرفی نمی‌شود؟ مگر جشنواره محدودیت سنی ندارد؟ پس چرا شنیده می شود که افرادی با سنین بالاتر و خارج از رده سنی مشخص شده برگزیده شده اند؟ چرا پوشش رسانه‌ای جشنواره ضعیف است و به آن اهمیت داده نمی‌شود؟ و چرا در میان برگزیدگان، افرادی دیده می‌شوند که هیچ‌گونه سابقه مؤثری در حوزه‌های مختلف ندارند؟ 

جشنواره جوان برتر یا باید به هدف اصلی خود یعنی شناسایی و حمایت از جوانان واقعی و مستعد استان بازگردد، یا اینکه رسماً اعلام شود که انتخاب برترین‌ها نه بر اساس توانمندی، بلکه بر اساس ملاحظات خاص و سفارش‌های پشت پرده انجام می‌شود. 

مردم استان البرز و به‌ویژه جوانان نخبه این استان، دیگر حاضر نیستند هر سال شاهد برگزاری یک جشنواره بی‌اثر و تشریفاتی باشند که خروجی آن چیزی جز ناامیدی و بی‌اعتمادی نیست. اکنون وقت آن رسیده که معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز این روند را اصلاح کند و اجازه دهد این جشنواره، واقعاً در خدمت جوانان موفق باشد، نه در خدمت لیست‌های سفارشی! 

انتهای پیام/


12168521
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی استان البرز گفت: از 25 اسفندماه 1403 تا 12 فروردین ماه 1404، هفت مورد فوتی ناشی از تصادفات گزارش شده که از این تعداد، سه نفر در حوادث شهری و چهار نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست داده اند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» جانشین پلیس راه استان بوشهر از حجم ترافیک بالا در محورهای جاده ای استان خبر داد و گفت: اکنون محور دالکی به کنارتخته، ساحلی بوشهر به گناوه، جم به فیروزآباد و کنگان به عسلویه دارای حجم بالای ترافیک ولی روان است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیر مرکز مدیریت راه های فارس گفت: بر اساس سامانه های تردد شمار در محورهای مواصلاتی استان، 10 محور فارس پرترددترین محور در شبانه روز گذشته بوده اند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: گردشگران نوروزی استان از 25 اسفند تا 12 فروردین به حدود 11 میلیون نفر رسید.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از آماده باش 27 تیم و اکیپ این یگان در همه پارک های جنگلی، تفرجگاه ها و نقاط گردشگری استان بوشهر خبر داد و گفت: تیم های حفاظتی با موتورسیکلت و خودرو و نشان منابع طبیعی فعالیت می کنند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» پزشکان بیمارستان 17 شهریور آمل توده ای عظیم به وزن 7 کیلوگرم را با موفقیت از بدن بیمار خارج کردند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» هادی ابراهیمی کارشناس سیاسی در یادداشتی به رسانه ها آخرین تحولات منطقه ای را بررسی کرد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: معرفی تاریخچه، مشاهیر و مفاخر اراک در دستور کار است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس پلیس راه استان مرکزی نقاطی در محورهای استان که نیاز به اصلاح دارند را معرفی و تشریح کرد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با تأکید بر ضرورت جذب سرمایه گذاران برای نجات و احیای بناهای تاریخی، از برنامه ریزی برای مذاکرات گسترده با سرمایه گذاران به منظور تقویت گردشگری و حفاظت از میراث فرهنگی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است