فنلاند از معاهده مینهای زمینی خارج میشود

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - دولت فنلاند، عضو ناتو، قصد دارد از کنوانسیون جهانی منع مینهای زمینی ضد نفر خارج شود و در پاسخ به تهدید نظامی رو به رشد روسیه هزینههای دفاعی خود را تا سال ۲۰۲۹ به حداقل ۳ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.
لهستان و کشورهای بالتیک استونی، لتونی و لیتوانی ماه گذشته اعلام کردند که به دلیل تهدیدات روسیه از کنوانسیون ۱۹۹۷ اتاوا خارج خواهند شد.
فنلاند که از طولانیترین مرز ناتو با روسیه محافظت میکند، با خروج از این معاهده، میتواند دوباره انباشت مینها را آغاز کند تا در صورت نیاز، مینها را در اختیار داشته باشد.
پتری اورپو، نخست وزیر فنلاند در یک کنفرانس مطبوعاتی مدعی شد که هیچ تهدید نظامی فوری برای کشور شمال اروپا وجود ندارد، اما روسیه یک خطر درازمدت برای کل اروپا است.
او گفت: خروج از کنوانسیون اتاوا به ما این امکان را میدهد که برای تغییرات در محیط امنیتی به شیوهای همه کارهتر آماده شویم.
وی افزود که فنلاند ۳ میلیارد یورو (۳.۲۴ میلیارد دلار) دیگر به دفاع اختصاص خواهد داد که سطح هزینههای نظامی را از ۲.۴۱ درصد در سال ۲۰۲۴ به ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۲۹ افزایش میدهد.
الکساندر استاب، رئیس جمهور فنلاند نیز در پستی در ایکس گفت: این بخشی از کمک فنلاند به مسئولیت بیشتر اروپا برای دفاع از خود است.
این اعلامیهها در حالی صورت میگیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، درصدد پایان دادن به جنگ در اوکراین است، که نگرانیهای فزاینده لهستانیها و کشورهای حوزه بالتیک را برانگیخته است که روسیه میتواند پس از مسلح شدن به جای اوکراین آنها را هدف قرار دهد.
فنلاند در سال ۲۰۲۳ به ائتلاف نظامی ناتو پیوست.
منبع: رویترز
12172654