اقتصادی 18:15 - 22 مرداد 1404
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت:آیین نامه قانون پیش فروش در دست بررسی است اگر این اتفاق بیفتد می‌تواند در کاهش قیمت مسکن نیز اثرگذار باشد.

اجرای قانون پیش فروش مسکن زمینه ساز کاهش قیمت مسکن می‌شود/ مستاجران تا ۵سال فرصت شکایت دارند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - کیانوش گودرزی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در نشست خبری اظهار کرد:در پایان سال ۱۴۰۳ پیش بینی‌ها این بود که در سال ۱۴۰۴ بحران اجاره مسکن را نخواهیم داشت که تقریبا همین اتفاق افتاد. وضع درآمدی مردم کاهش یافته بنابراین بازار ملک با نوعی خودتنظیمی مواجه شد. از طرف دیگر با خروج اتباع عرضه واحد‌های مسکونی در جنوب تهران افزایش یافت. البته نرخ اجاره افزایش یافته و نسبت به سال‌های گذشته شرایط مطلوب‌تر است.

وی افزود: امسال نیز استانداری تهران رقم مجاز افزایش اجاره را ۲۵ درصد اعلام کرد. اینکه رعایت می‌شود یا نه باید به ما گزارش شود. مستاجران می‌توانند تا پنج سال بعد از انعقاد قرارداد ثبت شکایت کنند و کار تعزیراتی برای آنها انجام میشود. در برخی مناطق جنوبی رشد اجاره حتی کمتر از ۲۵ درصد بوده و نسبت به سال گذشته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره اثرات جنگ ۱۲ روزه بر بازار مسکن گفت: بازار ملک بسیار بزرگ است و رکود فعلی ناشی از جنگ نبود چرا که ما قبل از جنگ هم با رکود مواجه بودیم. قیمت‌های پیشنهادی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان به ازای هر متر مربع کاهش یافته ولی اتفاقی در تنظیم قرارداد نیفتاده و دست کم ما آماری در این زمینه نداریم.

گودرزی درباره افزایش فایل‌های فروش ناشی از مهاجرت در هفته‌های اخیر در سایت‌های فروش ملک گفت: آماری در این زمینه وجود ندارد، اما همانطور که گفتم عوامل سیاسی هیچ تاثیری در بازار مسکن نداشته است. نباید هر چیزی را به جنگ ۱۲ روزه مرتبط کنیم. ما از زمان کرونا دچار رکود هستیم و تعدادی از مشاوران املاک از این صنف خارج شده است.

گودرزی با اشاره به عملکرد سامانه کاتب اظهار کرد: ایجاد این نوع سامانه‌ها برای این است که اطمینان و اعتبار قرارداد‌ها بالا برود. الزاما قرارداد‌هایی که از سوم تیرماه سال گذشته منعقد می‌شود باید در سامانه کاتب یا سامانه‌های دیگر ثبت شود. درخصوص قرارداد‌های دست نویس هم سال‌ها ما تاکید کرده‌ایم که قرارداد سه برگی برداشته شود، اما نشنیدم که قوه قضاییه اعلام کند قرارداد سه برگی ممنوع شده باشد.  

وی همچنین درباره قانون پیش فروش گفت: آیین نامه قانون پیش فروش در دست بررسی است. مساله این است که این قانون برای هر واحد یک شماره یکتا در نظر بگیرد و تا زمانی که سند به نام خریدار نخورد هیچکس نتواند برای آن خانه قرارداد منعقد کند. اگر این اتفاق بیفتد می‌تواند در کاهش قیمت مسکن نیز اثرگذار باشد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در پاسخ به این سوال که آیا اقداماتی برای رفع موازی کاری بین سامانه کاتب و خودنویس بیان کرد: نباید انحصار معاملات را در حاکمیت ایجاد کنیم. مشاوران املاک می‌گویند که با سامانه کاتب راحت‌تر هستیم. در سامانه خودنویس هم تغییراتی ایجاد شده و روانتر شده است. بحث این است که در سامانه کاتب هم بتوان قرارداد اجاره ثبت کرد و نباید انحصار فقط مربوط به سامانه خودنویس باشد. وزارت راه و شهرسازی با این موضوع موافق است، اما بانک مرکزی باید همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشد.

 

 

 

 


12216339
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از روز دوشنبه هفته آینده افزایش دما در نوار شمالی کشور رخ خواهد داد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محورهای شمالی از جمله چالوس را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: در ۶ مرز زمینی کشور از ابتدای ماه صفر، در مجموع تردد ۵ میلیون و ۷۰۰هزار زائر بین ایران و عراق به ثبت رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر و ارائه خدمات بهینه به مسافران، ثبت سفارش و واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با مصوبه اخیر هیات وزیران شتاب می‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: روزانه در بازه زمانی اربعین ۲۵هزار نفر به نجف توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی اعزام شده و در حال حاضر برای بازگشت زائران هم برنامه ریزی برای صدور مجوز پرواز‌های فوق العاده صادر شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن روغن نباتی گفت:بنابر آمار ۴ ماهه تولید روغن کشور بیش از ۷۰۰ هزارتن بوده که نسبت به مشابه سال قبل رقم چشمگیری بوده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: میزان اعزام و بازگشت زائران طی سه روز رشد ۴تا ۵برابری داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: میزان اعزام و بازگشت زائران طی سه روز رشد ۴ تا ۵ برابری داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی، کشاورزان از آبیاری محصولات زراعی جهت جلوگیری از خوابیدگی محصولات زراعی اجتناب کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر اجلاس ایران و آفریقا گفت: درحال برنامه‌ریزی برای ایجاد کشت فراسرزمینی در کنیا هستیم. امیدواریم در کمیسیون مشترک ایران و آفریقا نتایج مثبتی برسیم

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است