فرهنگی‌هنری 15:24 - 20 خرداد 1400

کتاب «ضرب المثل های خیس» منتشر شد/حکایت ضرب المثل های آبکی

به گزارش خبرنگار مهر، ضرب المثل های ایرانی گنجینه های حکمت و معرفت هستند.حکمت هایی که تجربه ای گران بها را با زبانی ساده و شیرین و متناسب با زندگی روزمره مردم بیان میکند. گاه یک ضرب المثل خوب، یک دنیا حرف را فقط در چند کلمه خلاصه میکند و همین ایجاز و اختصار و استفاده به جا از آنها، ضرب المثل را اثر بخش میکند.

کتاب «ضرب المثل های خیس»، کتابی جذاب و دلنشین است که به قلم غلامرضا حیدری ابهری نویسنده با سابقه و توانمند کشورمان(نویسنده مجموعه خداشناسی قرآنی کودکان، خدا و قصه هایش و...) به رشته تحریر در آمده و حکایت گر ضرب المثل هایی است که در آن ها کلمه آب یا کلمات مرتبط با آن به کار رفته است.

تصویرگری ها و کاریکارتورهای جذاب سام سلماسی، چاپ دورنگ، قطع مناسب،گردآوری ۴۴۰ ضرب المثل، و همچنین نقل شرح و توضیح و قصه آنها با قلمی روان و دلنشین، کتاب ضرب المثل های خیس را به کتابی خواندنی،جذاب و گوارا تبدیل کرده است. کتابی که از نوجوانان تا بزرگسالان مخاطب آن هستند و شیرینی ضرب المثل های ایرانی را به کام مخاطب میچشاند و سعی دارد آنها را باردیگر نقل و نبات محافل کند. کتابی که نه تنها برای خوانندگانش پندآموز است بلکه کمک میکند تا در کلام و گفتار نیز سخنانی نغز و حکیمانه بر زبان جاری شود.

ضرب المثل های خیس به قلم غلامرضا حیدری ابهری و در ۲۰۰ صفحه و با قیمت ۴۴ هزار تومان توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شده است.

در بخشی از کتاب آمده است:

کلوخ مباش که به هر آبی بخیسی

وقتی تصمیم گرفتی کتابی را بخوانی، حتماً بخوان. حتی اگر یک آدم بی عقل گفت که کتاب خواندن به چه درد میخورد آن کتاب را کنار نگذار. وقتی تصمیم گرفتی به کلاس کشتی یا هر ورزش دیگری بروی حتماً برو حتی اگر یک آدم تنبل گفت ورزش فایده ای ندارد به حرفش گوش نده .وقتی تصمیم گرفتی با یک بچه با ادب و مهربان دوست شوی حتماً دوست شو، حتی اگر یک آدم حسود گفت ولش کن تو ولش نکن!

خلاصه هر وقت تصمیم درستی گرفتی آن را انجام بده و به خاطر حرف های این و آن تصمیم درستت را عوض نکن. به قول قدیمی ها «کلوخ مباش که به هر آبی بخیسی»

کلوخ تکه های خشک شده گل هستند که آب خیلی راحت در آن فرو می رود و خیلی زود خیس می شود!


11099368
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش مجموعه سه‌گانه روح‌الله حجازی شامل «سبز به رنگ زمرد»، «سپید به رنگ مروارید» و «سرخ به رنگ عقیق» را روی آنتن می‌برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بازیگر سریال «سه در چهار»، «خوش رکاب» را مهم‌ترین اثر به‌یادماندنی مرحوم کاسبی دانست و گفت: لوطی‌مسلک بودن شخصیت او باعث شد بسیاری از مخاطبان آن نقش را بسیار دوست داشته باشند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «مهرداد اسکویی» با کارگردانی مستند «روباه و ماه صورتی» برنده جایزه بهترین فیلم بخش مسابقه جشنواره بین المللی فیلم مستند آمستردام (IDFA) شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محمدحسین لطیفی از راز محبوبیت نقش‌های زنده‌یاد محمد کاسبی گفت و بیان کرد: از بین نقش‌های او سریال «خوش رکاب» بیشتر در یاد‌ها مانده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تصویر برداری سریال حادثه‌ای «روشنایی شب» به کارگردانی محمود معظمی و تهیه کنندگی بهروز مفید و مصطفی رضوانی آغاز شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیما گفت: مرحوم کاسبی یکی از افرادی بود که در ابراز رویکرد و نگاه‌اش صریح بود، هزینه‌اش را هم داد و بعضی‌ها با او مرزبندی کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «روایت هشت ساله» به کارگردانی سیاوش سرمدی رونمایی شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک پیرمرد هنرمند روستایی اقدام به نعت خوانی کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» انیمیشن سینمایی «افسانه بازگشت پهلوان» بازآفرینی یکی از داستان‌های شاخص شاهنامه فردوسی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی در نکوداشت چهلمین روز درگذشت زنده‌یاد محمد کاسبی، ایشان را الگوی هنرمند ترازِ جامعه هنری کشور دانست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است