اقتصادی 01:06 - 21 خرداد 1400
اوپک با وجود ابهامات مرتبط با پاندمی کووید ۱۹، همچنان انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۱ بهبود قوی تجربه کند و به نفت بیشتر این گروه نیاز باشد.

پیش بینی اوپک از تقاضای بالاتر برای نفت این گروه

به گزارش ایسنا، اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۵.۹۵ میلیون بشکه در روز معادل  ۶.۶ درصد در سال میلادی جاری رشد می کند و به ۹۶.۵۸ میلیون بشکه در روز می رسد. این پیش بینی برای دومین ماه متوالی بدون تغییر ماند.

این پیش بینی با وجود روند احیای کندتر از حد انتظار تقاضا برای نفت در نیمه اول امسال مطرح شده و نسبت به ابهامات قابل توجهی مانند ظهور واریانتهای جدید ویروس کرونا هشدار داده است.

در گزارش اوپک آمده است: احیای اقتصاد جهانی به دلیل موجهای جدید شیوع کووید ۱۹ و تجدید قرنطینه ها در اقتصادهای بزرگ شامل منطقه یورو، ژاپن و هند به تاخیر افتاده است. در مجموع انتظار می رود روند بهبود رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ شتاب بگیرد.

بنا بر پیش بینی اوپک، اگرچه انتظار می رود آمریکا بزرگترین مشارکت را در رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ داشته باشد اما تقاضا در کشورهای صنعتی عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بهبود پیدا نمی کند.

روند کاهش سطح ذخایر نفت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که معیار مهم برای اوپک به شمار می رود، ادامه دارد اما همچنان ۳۴ میلیون بشکه بالاتر از میانگین سطح ذخایر در فاصله سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ مانده است. اوپک اعلام کرد این ذخایر در آوریل ۲۵ میلیون بشکه پایین میانگین پنج ساله بود.

قیمت نفت پس از انتشار این گزارش به بالای ۷۲ دلار در هر بشکه صعود کرد. قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۳۹ درصد رشد کرده که تحت تاثیر رشد تقاضا و محدودیت عرضه اوپک پلاس بوده است.

اوپک با فرض این که پاندمی کووید ۱۹ تا آغاز نیمه دوم سال تا حدود زیادی مهار می شود، پیش بینی کرد اقتصاد جهانی در سال میلادی جاری ۵.۵ درصد رشد می کند که تغییری نسبت به پیش بینی ماه گذشته این گروه نداشت.

این گروه اعلام کرد ادامه برنامه های واکسیناسیون، سهم رو به رشد بیماران بهبود یافته که به افزایش ایمنی جمعی منجر می شود و کاهش محدودیتهای قرنطینه به این خوش بینی که پاندمی می تواند تا چند ماه دیگر مهار شود، کمک می کند.

اوپک پلاس در آوریل برای تسهیل محدودیت عرضه در فاصله ماه مه تا ژوییه موافقت کرد و این تصمیم در نشست اول ژوئن وزیران نفت این گروه تایید شد. با این حال عرضه میلیونها بشکه در روز نفت اوپک پلاس پس از ژوییه همچنان محدود می ماند.

تلاشهای اوپک پلاس به روند تعادل بازار به شکل قابل توجهی کمک کرده است. تولید بالاتر اوپک منعکس کننده تصمیم برای افزایش تولید و رشد تولید ایران بوده که به دلیل تحریمهای آمریکا از مشارکت در محدودیت عرضه معاف شده است. تولید نفت اوپک در ماه مه به میزان ۳۹۰ هزار بشکه در روز رشد کرد و به ۲۵.۴۶ میلیون بشکه در روز رسید.

عربستان سعودی به اوپک اعلام کرد تولید این کشور در ماه مه به میزان ۴۱۰ هزار بشکه در روز رشد کرده و به ۸.۵۴ میلیون بشکه در روز رسیده که بالاتر از آمار اعلام شده توسط وزیر انرژی سعودی در اول ژوئن بوده است.

اوپک پیش بینی کرد عرضه غیراوپک در سال ۲۰۲۱ به ۶۳.۷۳ میلیون بشکه در روز می رسد که ۸۴۰ هزار بشکه در روز نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش نشان می دهد. این پیش بینی ۱۳۰ هزار بشکه در روز بالاتر از نرخ پیش بینی شده در گزارش ماه پیش اوپک است که به دلیل بهبود سریعتر از حد انتظار تولید آمریکا در مارس بوده است.

بر اساس گزارش رویترز، همچنین اوپک پیش بینی خود از تقاضا برای نفت این گروه را تغییر نداد و ۲۷.۷ میلیون بشکه در روز ارزیابی کرد. این به معنای آن است که اوپک همچنان فضا برای افزایش بیشتر تولید در نیمه دوم امسال دارد.

انتهای پیام


11099750
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران گفت: ما از گاز حاصل از فاضلاب برای تولید انرژی استفاده می‌کنیم و سالانه نزدیک به ۵۰ هزار مگاوات برق از این طریق تولید می‌شود. 
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از تحویل بیش از ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعبی گاز بیشتر به نیروگاه‌ها از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مؤسسه تحقیقات آب گفت: در وزارت نیرو برنامه‌های خوبی برای استفاده از هوش مصنوعی وجود دارد که یکی از آنها پیش بینی آورد سد‌های مهم کشور است که برای ۳۰ سد مهم در نظر گرفته شده و در اختیار ابفا قرار گرفته که می‌توانند وضعیت سد‌ها را تا شش ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران»  مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی تهران گفت: واحدهای صنعتی کوچک مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان تهران در سال جاری بیش از ۲۱۰ میلیون یورو صادرات داشته‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت با رد گزارش مطرح‌شده درباره مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌های ری و پرند اعلام کرد: نیروگاه ری از ابتدای آبان تاکنون صرفاً با گاز طبیعی فعال بوده و ۸۰ درصد سوخت نیروگاه پرند نیز در همین مدت از گاز طبیعی تأمین شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از کاهش ۹۷ درصدی میانگین بارندگی‌های این استان از ابتدای پاییز تاکنون خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل موسسه تحقیقات آب گفت: در دهه ۶۰، افزایش سطح آب را شاهد بودیم، اما این روند پس از آن به‌تدریج کاهشی شده است. به‌طور خاص، در سال‌های اخیر، کاهش ترازش آب به حدود ۲۵ سانتی‌متر رسیده است. این کاهش در سال‌های اخیر به‌ویژه حائز اهمیت است ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل موسسه تحقیقات آب گفت: در دهه ۶۰، افزایش سطح آب را شاهد بودیم، اما این روند پس از آن به‌تدریج کاهشی شده است. به‌طور خاص، در سال‌های اخیر، کاهش ترازش آب به حدود ۲۵ سانتی‌متر رسیده است. این کاهش در سال‌های اخیر به‌ویژه حائز اهمیت است ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس مصوبه هیئت وزیران، دستگاه‌های دولتی باید به‌صورت مستمر مصرف آب خود را کاهش دهند و در صورت کاهش نیافتن مصرف آنها نسبت به دوره مشابه سال قبل، مشمول جرایم سنگین خواهند شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس اعلام گمرک ایران، ورود موقت خودرو‌های سواری عراقی به ایران از مرز چذابه آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است