فرهنگی‌هنری 09:24 - 07 آذر 1402
یک نویسنده و پژوهشگر ابعاد وجودی برای زنده ماندن انسان را مکان و زمان دانست و گفت: اسرا برای بُعد «مکان» خود یعنی ایران، جنگیدند، اما خودشان آن را از دست دادند و دور از وطن ماندند.

یک نویسنده: آزادگان برای ایران جنگیدند اما خودشان دور از وطن ماندند

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، دومین نشست «روایت پنهان؛ واکاوی نامه‌های دوران اسارت» با هدف واکاوی نامه‌های دوران اسارت و با حضور احمد یوسف‌زاده آزاده جنگ تحمیلی و نویسنده، ابراهیم اکبری دیزگاه نویسنده، شاعر و پژوهشگر، معصومه آباد آزاده جنگ تحمیلی، مرتضی سرهنگی روزنامه‌نگار و پژوهشگر و ساسان ناطق نویسنده و مدیر دفتر هنر و ادبیات اسارت در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.

اکبری دیزگاه در این نشست نامه‌های اسارت را از زنده‌ترین متون دانست و گفت: «وجود» به ۴ نوع خارجی، ذهنی، لفظی و کتبی تقسیم می‌شود. در این نامه‌ها بین این وجودها اتحاد شکل گرفته است. برای مثال وجود خارجی و کتبی یکی شده‌اند.

این نویسنده ابعاد وجودی برای زنده ماندن انسان را مکان و زمان دانست و توضیح داد: اسرا برای بُعد «مکان» خود یعنی ایران، جنگیدند، اما خودشان آن را از دست دادند.

وی افزود: آن‌ها در فضایی کوچک زیست می‌کردند. تنها سرمایه و دارایی آن‌ها زمان بود و زمان آن‌ها «حال»، «گذشته» و حتی «آینده» را تشکیل می‌داد. اسرا باید با زمان درست مواجه می‌شدند وگرنه دچار رکود می‌شدند. این مواجهه با زمان در نامه‌های خانواده‌های اسرا دیده می‌شود که تلاش می‌کردند زمان را پشت سر بگذارند.

اکبری دیزگاه با اشاره به نامه‌های دوران اسارت معصومه آباد بیان کرد: نامه‌های معصومه آباد سرشار از حس زندگی و امید به آینده است. در نامه‌های او می‌دیدم که بر زمان تسلط دارد.

در ادامه نشست یوسف‌زاده که خود یکی از پژوهشگران دفاع مقدس است، مشکلات نامه‌های دوران اسارت را این طور عنوان کرد: محدودیت خودکار و کاغذ مخصوص نامه که از طرف عراقی‌ها بر اسرا تحمیل می‌شد، توقیف نامه‌ها، راه طولانی نامه‌ها از مبدأ تا مقصد، سانسور نامه‌ها، خیانت در امانت کسانی که نامه‌ها را ارسال می‌کردند و به آن‌ها دسترسی داشتند و... از جمله مشکلات نامه‌های اسرای جنگ تحمیلی بود.

این پژوهشگر توضیح داد: در آن دوران گاهی ۶ ماه طول می‌کشید تا نامه اسیر و خانواده‌اش به دست یکدیگر برسد. گاهی هم پیش می‌آمد که منافقین نامه‌ها را دستکاری می‌کردند.

وی در ادامه موضوع نامه‌ها را این طور طبقه‌بندی کرد: این نامه‌ها در موضوعات مسائل عاشقانه، صبر و استقامت، تبادل احساسات و عشق، دادن حق طلاق به همسر، مسائل مادر ـ فرزندی، نامه به مسئولان نظام، نامه‌های عقیدتی و طنزنوشته‌ها نگارش می‌شدند.

یوسف‌زاده در پایان گفت: محمد ابراهیم غفاریان در نامه اسارت خود به همسرش نوشته است: «شما مختار هستید عقد بین ما را ساقط کنید. برای رهایی از اسارت مدت معینی نیست. در صورت لزوم با مراجعه به دفتر ازدواج و طلاق مشکل خود را حل کنید. بدون احساس و عواطف و با مشورت با بزرگترها تصمیم بگیرید.»

پایان پیام/


12011004
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی بر عزم و رویکرد رسانه ملی در کمک و همراهی با دولت تاکید کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تیزر کوتاهی که میقولی برای «برمودا» ساخته با آهنگ ممرض از بازگشت «برمودا» به آنتن شبکه نسیم خبر می‌دهد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «سرباز ۶۳ ساله» نگاهی جامع به زندگی، خدمات، رشادت‌ها و آثار ماندگار شهید حاج قاسم سلیمانی دارد و تلاش می‌کند ابعاد مختلف شخصیت و مجاهدت‌های این سردار را به تصویر بکشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل جدید اجرا‌های نمایشی مجموعه تئاتر شهر با به صحنه رفتن هفت اثر متنوع آغاز شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مسعود کاویانی، دبیر شورای تخصصی معارف از تدارک گسترده رادیو برای پوشش آیین معنوی اعتکاف با تمرکز ویژه بر اعتکاف دانشجویی و دانش‌آموزی خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه آمار ورود گردشگران در شش‌ماهه دوم سال به شرایط عادی بازگشته است، اظهار کرد: آمار حضور گردشگران از منفی ۵۲ به مثبت ۱۰ رسیده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال انیمیشن «نیلو و تی‌تی» محصول مرکز انیمیشن سوره، راهی آنتن شبکه پویا شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل پنجم سریال تلویزیونی «نون خ» با کیفیت ۴K-HDR، پس از پایان مراحل آماده‌سازی، از شبکه پیشران فراتر روی آنتن می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه گفت‌وگومحور «کوه‌پایه»، محصول مشترک مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی و شبکه دو سیما، با تمرکز بر بازخوانی مکتب مقاومت روی آنتن می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر مرکز سریال سوره اعلام کرد که تمرکز ما برای پخش نسخه سینمایی «خانم یامامورا» برای جشنواره‌های خارجی و شرق آسیا خواهد بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است