علمی فناوری 15:20 - 12 مهر 1404
پزشکان توصیه می‌کنند که آخرین وعده غذایی را باید چند ساعت قبل از خواب خورد تا باعث تجمع چربی نشود.

شام دیرهنگام چه خطراتی برای سلامتی دارد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دکتر النا پیکوتینا پزشک روس خاطرنشان کرد که خوردن شام دیرهنگام، سوخت و ساز بدن را کند کرده و تجمع چربی را افزایش می‌دهد. بنابراین، او توصیه می‌کند آخرین وعده غذایی خود را حداقل سه ساعت قبل از خواب میل کنید.

دکتر النا پیکوتینا توضیح می‌دهد که زمان آخرین وعده غذایی شما نقش مهمی در تنظیم سوخت و ساز بدن، سلامت گوارش و سلامت کلی بدن دارد. بدن به زمان کافی برای هضم غذا، کاهش استرس بر سیستم گوارش و بازگرداندن سطح قند خون به حالت عادی در طول شب نیاز دارد. بنابراین، خوردن شام دیرهنگام، به خصوص بعد از ساعت ۸ شب، می‌تواند سوخت و ساز بدن را کند کرده و احتمال تجمع چربی را افزایش دهد.

این پزشک خاطرنشان می‌کند که زمان شام بسته به الگو‌های خواب و برنامه‌های کاری متفاوت است، اما قاعده کلی این است که آخرین وعده غذایی خود را حداقل سه ساعت قبل از خواب میل کنید. این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت و بیماری‌های گوارشی بسیار مهم است.

او همچنین هشدار می‌دهد که خوردن شام دیرهنگام، لوزالمعده را مجبور می‌کند در طول شب که باید در حال استراحت باشد، به شدت کار کند و خطر نوسانات قند خون و عوارضی مانند نفروپاتی دیابتی و رتینوپاتی را افزایش می‌دهد.

دکتر پیکوتینا توصیه می‌کند از خوردن غذا‌های چرب و سرخ‌شده در شب خودداری کنید و آنها را با گزینه‌های سالم و سبک برای شام، مانند سبزیجات، گوشت بدون چربی یا ماهی و غلات کامل جایگزین کنید.

منبع: نووستی


12231619
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصادف زنجیره‌ای میان یک کامیون، مینی‌بوس و پراید در محور دماوند–فیروزکوه، صبح امروز ۲۰ مصدوم بر جای گذاشت؛ حال دو نفر از مصدومان وخیم گزارش شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه سال گذشته حدود ۱۶۰۰ صندلی رشته‌های دستیاری خالی ماند، گفت: بیش از ۸۰ درصد ظرفیت رشته طب اورژانس و یک سوم رشته بیهوشی خالی از ظرفیت مانده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آمار و ارقام عفونت‌های تنفسی در گردش مشابه روند‌های معمول فصلی است، درباره آخرین وضعیت ویروس‌های تنفسی در گردش و همچنین واکسیناسیون آنفلوآنزا توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان تهران گفت: ساخت مدارس استثنایی در مناطق فاقد این فضاها آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش از اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی در آیین هفته جهانی فضا، بر نقش فرهنگ‌سازی و تربیت نیروی انسانی در توسعه صنعت فضایی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان سنجش از برگزاری آزمون‌های کارشناسان رسمی دادگستری، اخذ پروانه مشاوره خانواده قوه قضائیه ـ مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و اخذ گواهی صلاحیت و گواهی تدریس در حوزه مبارزه با پولشویی در روز‌های ۱۷ و ۱۸ مهر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی سازمان انتقال خون گفت: در نیمه نخست امسال یک میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۶۴ واحد خون اهدا شد و شاخص اهدای خون ۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره شناسان یک سیاره
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» واتس‌اپ در حال آزمایش ویژگی جدیدی است که به کاربران امکان می‌دهد از نام کاربری برای حساب خود استفاده کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است