فرهنگی‌هنری 14:40 - 20 شهریور 1403
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: شاهنامه مسائل معنوی، حماسی و اخلاقی را به زبان فارسی در قالب شعر بیان می‌کند.

حداد عادل: شاهنامه مسائل معنوی و اخلاقی را بیان می‌کند

غلامعلی حداد عادل روز سه شنبه در پیام ویدئویی در آیین پایانی ششمین جشنواره ملی فردوسی خطاب به دانش‌آموزان اظهار داشت: زبان فارسی را نباید در عرض بقیه درس‌ها و شبیه و همتراز بقیه درس‌ها بدانید. زبان فارسی بالاتر و برتر از سایر دروس است. شما هر شغلی در آینده داشته باشید به زبان فارسی احتیاج دارید.

وی افزود: زبان فارسی یک مهارت مهم است که هم شما را با مردم همزمان خود و هم با نیاکان خودتان و همه فارسی‌زبانان دنیا پیوند می‌زند، زبان فارسی رشته پیوند شما با چنین جهانی است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: شما باید با شاهکار‌های ادبی فارسی آشنا شوید. در گذشته تاکید بر شاهنامه بود و هنوز هم چنین است. شاهنامه یکی از کتاب‌های مهم حماسی جهان است، باعث افتخار ماست که ما زبانی داریم که بیش از ۱۰۰۰ سال پیش یک حکیم به زیبایی توانسته است مسائل معنوی و حماسی و اخلاقی را به این زبان در قالب شعر بیان کند و همچنان نیز حفظ شده است.

حداد عادل خاطرنشان کرد: در این دوره علاوه بر شاهنامه، کتاب گلستان نیز در مدارس مورد توجه قرار گرفته و از دانش‌آموزان خواسته شده که گلستان‌خوانی کنند. این تصمیم درستی است. همه استادان فارسی زبان در طول چند قرن گذشته سر سفر سعدی نشسته بودند و تصور من از گلستان سعدی این است که به منزله شیر مادر برای کودکان است. کسی که می‌خواهد استخوان‌بندی زبان فارسی در ذهن او محکم شود، حتما باید گلستان خوانده باشد. از خواندن گلستان غافل نشوید. گلستان سبک زندگی است.

منبع: ایرنا


12091346
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک ناشر کتاب معتقد است که وجود کتب مختلف در منزل می‌تواند بسیار مفید باشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جبلی با اشاره به اهتمام رسانه ملی در جبران کم‌کاری‌های صورت‌گرفته به حوزه کتاب، نویسندگی را منشأ حرکت و شروع برنامه‌سازی در رادیو و تلویزیون دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تأیید انتخاب ۲ نفر از اعضای حقیقی هیأت امنای بنیاد ملی پویانمایی» که مهرماه امسال در این شورا به تصویب رسیده بود را برای اجرا ابلاغ کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین معنوی وداع با پیکر مطهر ۱۰۰ شهید گمنام با حضور اقشار مختلف مردم در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی گفت: در حال حاضر سالانه ۱.۰۲ میلیون نفر گردشگر سلامت داریم که ارزیابی ما افزایش این تعداد به ۲ میلیون نفر و درآمد ۶ میلیارد یورویی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال تاریخی «نیل در خون»، از امشب ۲۸ آبان هر شب از شبکه تماشا پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک مادر شهید در غزه از ۱۴ کودک یتیم سرپرستی می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب‌های «تب ناتمام»، «همسفر آتش و برف» و «خانوم ماه» منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلسه ۹۲۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور اعضا و رؤسای قوای سه‌گانه در محل نهاد ریاست‌جمهوری و با محوریت بررسی سیاست‌های حکمرانی محله‌محور و سازوکار‌های همکاری شورای محله با دستگا‌های اجرایی با تأکید بر نقش مسجد برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تولید نسخه‌های صوتی کتاب‌های «تب ناتمام» و «خانوم ماه» ـ که از آثار برجسته در حوزه ادبیات پایداری به شمار می‌روند ـ در «ایران‌صدا» آغاز شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است